The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: robert, terwilliger, underdunk

Robert Underdunk Terwilliger

Jak oceniasz tę postać?
1
9%
 9%  [ 4 ]
2
2%
 2%  [ 1 ]
3
4%
 4%  [ 2 ]
4
4%
 4%  [ 2 ]
5
15%
 15%  [ 7 ]
6
9%
 9%  [ 4 ]
7
6%
 6%  [ 3 ]
8
9%
 9%  [ 4 ]
9
13%
 13%  [ 6 ]
10
25%
 25%  [ 11 ]
Głosowań: 44
Wszystkich Głosów: 44

Autor Wiadomość
Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Sob Sie 05, 2006 4:13 am   Robert Underdunk Terwilliger

Głos: Kelsey Grammer

Sideshow Bob (zwany również tu na forum "pomocnik Bob"), to wysoka, ruda chuda postać o niesamowicie wielkich stopach.
Przez dlugie lata był pomocnikiem (ja bym rzekła pomiataczem) Krusty'ego, dopóki nie zdecydował, że chce go wrobić w kradzież.
Został oczywiście złapany dzięki Bartowi, któremu oczywiście poprzysiągł zemstę.
Po jakimś czasie został wypuszczony z więzienia i zaręczył się Selmą. Niestety jego miłość była zatruta ( ładne słowo), ponieważ okazało się, że chciał ją zabić.
Po raz kolejny mu się nie udało, ponieważ znowu zostaje zdemaskowany przez Barta.

Historii z Bobem jest dosyć dużo, nie powinnam tu wymieniać wszystkich by nie zdradzać odcinków, których ludzi nie obejrzeli.

Generalnie uważa się go za postać złą, wiecznie pragnącą zemsty na biednym Barcie, wiecznie knującym, i wiecznie lądującym z powrotem za kratkami.

Co jest godne wypunktowania to fakt, ze aktor podkładający głos otrzymał ostatnio nagrodę za stworzona postać w Simpsonach.

oto link z [próbką jego głosu - konkretnie jest to kawałek z odcinka "'Cape Feare" :) http://www.simpsoncrazy.c...hmspinafore.mp3

Robert Underdunk Terwilliger.jpg
oto on.
Plik ściągnięto 2580 raz(y) 8.11 KB

futrzak
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sie 06, 2006 7:00 pm   

ciekawa postac ktorej troche mi szkoda bo jest intelignetny i wyksztalcony a sszedl na zla droge i nic mu nie wychodzi ciagle wraca do paki

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Nie Sie 13, 2006 9:29 pm   

Właśnie w wyżej wymienionym odcinku podobał mi sie najbardziej. Szczególnie gdy pisał listy do Barta własną krwią. Odcinki, w których wystepuje zazwyczaj są śmieszne, więc dam mu 8/10. Bardzo podoba mi sie jego fryzura.

sachen
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sie 30, 2006 11:09 pm   

Lubię tę postać choć parę scen było naprawde śmiesznych w jego wykonaniu (np. scena z 17 sezonu w którym chce zacząć nowe życie i używa globusa :D ) Za często próbuje zabić Barta i jest to troche nudne, jednak mimo wszystko 8/10

beobe
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 2:58 pm   

Dla mnie ta postac jest zbyt monotonna i nie lubie ogladac z nim odcinków. Mysle ze powini go wyrzucic razem z Rainierem Wolfcastle bo oboje sa zbyt nudni. Chociaz podobaly mi sie z nim kilka gagów

Paliusz
[Usunięty]

Wysłany: Pon Paź 23, 2006 11:15 am   

Dlamnie 10/10
Uwielbiam go ;)
Szczególnie podobał mi się w odcinku, który opisywał sachen. To chyba był Italian Bob lub coś takiego, kiedy Homer z Lisą, Meggi, Marge i Bart jadą do włoch po auto :)

Ma1eusz  
Lisa

Wysłany: Pon Paź 23, 2006 3:00 pm   

Jedyny odcinek który mi się podobał z nim to Italian Bob, ogólnie postać dość nudna i nieciekawa. Dosataje 6

Willy  
Sponsor

Wysłany: Pon Lis 13, 2006 6:33 pm   

tej postaci nie lubie w ogóle, nie jest śmieszny, momentami nawet żałosny, ale jedno u niego jest fajne jego tatuaż "Die Bart Die" który tłumaczy zawsze, że to z niemieckiego "Ten Bart" i tylko to jest u niego śmieszne nic więcej.

cookie-rolo  
Grampa

Wysłany: Sro Lis 15, 2006 3:51 pm   

9/10
uwazam,ze jest swetna postacia...i swietny glos,ktory do kreskowki jest idealny...zawsze lubialem odcinki w ktorych wystepuje...jest inteligetny,jednak zawsze daje sie przechytszyc z powodu zbytniej pewnosci siebie...mam nadzieje,ze jewszcze sie pojawi(choc majac zone i dziecko moze nie byc juz wiecej uwzgledniony)

Aleister
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 14, 2007 1:51 pm   

A ja uważam, że jest boski.
Jest to postać u której estetyka i zamiłowanie do sztuki jest większe nawet od żądzy mordu na Barcie.

W odcinku w którym Simpsonowie jadą do Włoch pomocnik Bob załamany fatalnym występem Krusty-ego sam wychodzi na scenę w wielkim stylu wykonując fragment arii "Vesti la giubba" z opery Pajace Leoncavaala.
I to złowieszcze comedia finita w jego wykonaniu ;)
(tak, dwa dni po obejżeniu tego odcinka spędziłem szukając co to była za aria)

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 12:20 am   

Widziałem go tylko w jednym odcinku - w tym w którym wrobił Krusty'ego.
A co o nim myślę? Myślę że to interesująca postać (choć zła - jak to wynika z Waszych postów i z tego co udało mi się dostrzec :P ). Mnie we wspomnianym odcinku rozwalał! :mrgreen: Do momentu kiedy zaczął drwić sobie z Krusty'ego... A z tego co Wy o nim piszecie to widać niezłe ziółko z niego (co nie znaczy że go znienawidzę bo jestem ciekaw co też jeszcze wykombinował i wykombinuje :P )
Ale najbardziej to mi się podobają te jego stopy... :lol: normalnie jajcarskie! :D

The Simpsons  
Profesor

Wysłany: Sro Lip 04, 2007 8:17 pm   

Nie za bardzo go lubie...Jest zły i mściwy...Daję mu 4/10 .. :P

tymoshchuk  
Maggie

Wysłany: Sob Lip 28, 2007 10:16 pm   

ta postac podoba mi się szczególnie w odcinku Italian Bob czy jakoś tak. 7/10

Maik  
Lisa

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 8:00 pm   

W moim odczuciu to jedna z najmocniejszych postaci w tym serialu. Pojawia się raz na jakiś czas (fakt, gdyby pojawiał się w co drugim odcinku to by się szybko monotonny zrobił) a jak już się pojawia to jest to zwykle bardzo mocny odcinek i ciekawie urozmaicony. Nie ma tego wprawdzie we wszystkich odcinkach z Bobem ale często zawierają jakąś "zagadkę" którą postacie próbują rozwikłać i muszę przyznać że twórcy sprytnie ukrywają poszlaki z których widz może sam wydedukować jakie jest rozwiązanie.
Bob ma też świetny głos. Wszystkie odcinki z nim lubie [zwłaszcza "Black Widower",
"Cape Feare", "Sideshow Bob's Last Gleaming" i "Great Louse Detective"] i uważam je za najmocniejsze w serialu, choć jeśli miałbym wymienić słabsze :
-" Sideshow Bob Roberts" i "Brother from Another Series" - takie "przeciętne". Nic pamiętliwego plus w tym drugim kiepskie i zbyt naciągane zakończenie...
- "Day of the Jackanapes" - Moim zdaniem najgorszy występ Boba. Widać że twórcy pomysłu specjalnie nie mieli... [zwłaszcza że pogodził się Krustym w jednym z wcześniejszych odcinków... ]

Tak czy siak, Boba oceniam 11/10 :wink:

P.S. -> <SPOILER> Jak podaje wikipedia, w nadchodzącym sezonie ma być odcinek w którym powróci wraz z całą rodzinką (w tym, powróci jego brat i ma się pojawić ojciec Boba)!!!
Ostatnio zmieniony przez Maik Sro Sie 08, 2007 8:01 pm, w całości zmieniany 1 raz  

And-or  
Bohater Springfield

Wysłany: Sro Sie 08, 2007 8:24 pm   

Maik napisał/a:
Jak podaje wikipedia, w nadchodzącym sezonie ma być odcinek w którym powróci wraz z całą rodzinką (w tym, powróci jego brat i ma się pojawić ojciec Boba)!!!

To żadna nowina. Wiemy to od dawna. Polecam dokładniejsze czytanie tematu Sezon 19 - informacje

Odpowiedz do tematu