Opis przerżnę prosto z devARTa, bo nie chce mi się specjalnie wysilać w wymyślaniu nowego ;P :
Mieliśmy zrobić pracę kubistyczną na plastykę, więc postanowiłem zrobić coś takiego Oczywiście, moi rodzice powiedzieli, że oddadzą mnie do Opieki Społecznej, ale oprócz tego, nie przejawiali większego sprzeciwu (pracy jeszcze nie oddałem, skończyłem dziś popołudniu), robiłem zdjęcie pracy aparatem, bo jest w formacie A3 (nie zmieściłoby się do skanera). Trochę przyciąłem z prawej, ale to nic, nic tam takiego ciekawego nie było
Chodzi tylko o to praktycznie, żeby było kubistycznie, a tak się składa, że Picasso jest z tego okresu właśnie . Też do mnie taka sztuka za cholerę nie trafia, wierz mi, zostawiłbym tylko szkic (no, może poprawiłbym markerem kreskę ), ale chcę głównie podkręcić atmosferę w klasie i zobaczyć reakcję nauczycielki . że kubizm, to nie znaczy, że nudny!
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 8:58 pm
mi się podoba ale kubizm to to nie jest
poza kwadratową twarzą i kwadratowymi oczyma nic kubistycznego w tym nie ma.
a picassa to podoba mi się pewien cykl jego obrazów
tu jeden http://search.it.online.f...las-meninas.jpg
który jest przeóbką innego bardzo fajnego obrazu, który bardzo lubie
Johnny B., e tam, mieliśmy zrobić wyklejankę kubistyczną więc zrobiłem takie ło, szczerze mówiąc, to twarz nie byłaby taka kwadratowa, gdyby mniejsze kawałki gazet nie przylepiałyby mi się do palców po dłuższym czasie (a twarz robiłem na końcu ciała Marge ;P) xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum