Wysłany: Nie Maj 15, 2011 6:43 pm Sezon 7 - dyskusja ogólna
Nowe odcinki startują 23 czerwca na comedy central, będą nimi "Neutopia" i "Benderama". Rozpoczęło się odliczanie. Poniżej zapowiedź nowych odcinków.
06x14 The Silence Of The Clamps - Bender zostaje świadkiem przestępstwa popełnionego przez Mafię Robotów i zostaje objęty programem ochrony świadków. Będzie to pierwszy odcinek skupiający się na postaci Clampsa, pojawią się też odwołania do matematyki.
06x15 Mobius Dick - załoga Planet Express napotyka się na czterowymiarowego kosmicznego wieloryba. Leela postanawia na niego zapolować. Odcinek będzie nawiązywał do powieści Hermana Mellville "Moby Dick" i do wstęgi Mobiusa.
6x16 Law & Oracle - Fry postanawia skończyć ze swoją bezsensowną pracą i wstępuje do oddziałów policji.
6x17 Benderama - Profesor wynalazł maszynę, która tworzy o połowę mniejsze kopie różnych urządzeń. Wynalazek dostaje się w ręce Bendera, który postanawia stworzyć kopie siebie w celu ułatwienia swojego życia. Z kolei jego kopie tworzą swoje własne, mniejsze kopie itd. Ostatecznie powstaje trylion kopii Bendera, które zamierzają pożreć całą materię Ziemi. Przeciwstawi im się Wielki Nieatrakcyjny Potwór (w tej roli Patton Oswalt).
6x18 The Tip Of Zoidberg - dowiadujemy się tajemnicy dotyczącej pierwszego spotkania Profesora z Zoidbergiem.
6x19 Ghost In The Machines - po tym jak Bender umiera, jego oprogramowanie przechodzi do duchowej egzystencji i zaczyna nawiedzać kwatery Planet Expressu.
6x20 Neutopia - załoga Planet Express rozbija się na planecie. Kosmita, zamieszkujący wyspę, eksperymentuje na załodze zamieniając ich płci. Po odbudowaniu statku i powrocie do Nowego Nowego Jorku Planet Express będzie musiał przyzwyczaić się do nowej i kłopotliwej sytuacji.
6x21 Yo Leela Leela - Leela zostaje gwiazdą Hollywood.
6x22 Fry Am The Egg Man - Fry bierze pod swoją opiekę jajo obcych, z którego wykluwa się później potwór - Mr. Peppy.
6x23 All The Presidents' Heads – Planet Express przenosi się w podróź do czasów Wojny o Niepodległość, gdzie zmienia bieg historii. [color=red]Gdy wraca z powrotem do swoich czasów, świat, który wcześniej znał, ulega zmianie. Richard Nixon odegra ważną rolę w odcinku.
6x24 Cold Warriors – dawno wymarła choroba, przeziębienie, za sprawą głupoty Fry’a powraca do XXXI wieku. Załoga Planet Expressu zostaje poddana kwarantannie.
6x25 Overclockwise – Załodze Planet Express grozi niebezpieczeństwo ze strony Mamy. By uratować swoich przyjaciół, Fry udaje się po pomoc do Bendera, który stał się częścią wszechświata.
6x26 Reincarnation - odcinek, podobnie jak części "Anthology Of Interest" i "Holiday Spectacular" będzie podzielony na trzy segmenty. Każda z historii będzie narysowana w innym stylu: gra wideo niskiej rozdzielczości, anime i styl Fleischera (Max Fleischer - twórca między innymi pierwszej kreskówki o Supermanie i Popeye'a). Będzie to niekanoniczny, finałowy odcinek 6. sezonu.
Emisja pierwszych ośmiu odcinków:
23 czerwca - Neutopia & Benderama
30 czerwca - Ghosts in the Machines
7 lipca – Law & Oracle
14 lipca – The Silence Of The Clamps
21 lipca – Yo Leela Leela!
28 lipca – All the Presidents’ Heads
Witam wszystkich:) właśnie dołączyłam do waszego forum, ale tylko ze względu na Futuramę:) niezmiernie się cieszę, że kolejne odcinki już 23 czerwca. Odliczam razem z wami na kalendarzu Futuramy:D
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 6:22 pm
Cieszy mnie powrót Robota Diabła, który wystapi w "Ghost in the machines".
Irytujące jest dla mnie to, że premierę mają odcinki, które już z góry skreśliłem - "Neutopia" i "Benderama". Większe nadzieje pokładam w "Ghost in the machines" - jestem ciekawy jak będzie przedstawione pozagrobowe życie Bendera, spodziewam się rewolucyjnego odcinka na miarę "Godfellas".
Nadzieję budza także "The Silence Of The Clamps" i "Mobius Dick", które będą nawiązywać do matematyki. Póki co wyszło to serialowi na dobre ("The Prisoner Of Benda").
Zapraszam do zabrania głosu innych fanów, jakie sa wasze przemyślenia na temat najnowszych odcinków Futuramy?
Jestem, jakby to powiedzieć... Zawiedziony. Wygląda na to, że Bender będzie szalał w świecie materialnym. Myslałem, że trafi do jakiegos innego miejsca albo znowu spotka tego "boga". W nowych odcinkach brakuje mi tego mroku, jaki był w oryginalnej serii...
Ostatnio zmieniony przez B.B.Rodriguez Czw Cze 09, 2011 6:43 pm, w całości zmieniany 1 raz
Pożyjemy, zobaczymy. Chcę przypomnieć, że m.in. za ten mrok Futuramę zdjęto (co jest dla mnie zupełnym bezsensem, ale dobra) . Poza tym już nie raz było tak, że z najprostszej fabuły, twórcy robili genialne odcinki, tak jak wtedy, kiedy postanowili dać każdemu 300 dolców, albo, no nie wiem, umieścili dostawcę pizzy w maszynie do hibernacji i obudzili go 1000 lat później obsadzając go w firmie kurierskiej
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 2:31 pm
Trochę mroku nie zaszkodzi, zwłaszcza w odcinku o śmierci Bendera. Póki co tylko "Into the wild green yonder" był mroczny jeśli chodzi o filmy i second run.
Pojawiły się materiały do kolejnego odcinka, "Law & Oracle". Zgadzam się z opinią jednego z internautów. Prócz Fry fajnie by było aby do policji dołaczyli jeszcze Zoidberg i Bender, który mógłby się zachowywać jak Clint Eastwood. Aby nie zrobili z tego takiej historii, że ktoś wrabia Leelę a Fry chce jej pomóc.
LINK/
Podali emisję pierwszych ośmiu odcinków, twórcy ujawnili więcej informacji o nowym sezonie. Odcinek Yo Leela Leela! będzie opowiadał o tym, jak Leela stanie się ważną i wpływową osobą w świecie Hollywood, zaś w "M'o'bius Dick" cyklopka będzie polować na kosmicznego wieloryba.
Cieszy mnie, że ten odcinek o prezydentach będzie wcześniej, podróże w czasie zawsze dobrze służyły Futuramie (prócz Bender's Big Score, który zniszczył chronologię).
Dziwne też, że Overclockwise już nie nazywają finałowym odcinkiem a Reincarnation post-finałowym. Teraz Overclockwise nie ma żadnego opisu a "Reincarnation" jest nazywany finałem sezonu. Pewnie jak Fox przedłużył żywot Futuramy na 2012 i 2013 rok to Groeningowi nie spieszy się do zakończenia serii. Futurama to jednak nie Simpsonowie, kiedyś musi się skończyć, tylko niech zamkną wreszcie te wątki otwarte w "The Why Of Fry" (chodzi mi o The Stranger - pamięta to ktoś?).
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 1:48 am
Pojawiły się credits do odcinków, w większości przypadków wiadomo już kto pisze i kto kręci. Najbardziej liczę na "Overclockwise" ,czyli grand finale. Scenarzystą jest Ken Keeler a reżyseruje twórca "The Mutants Are Revolting". Perfect
Za to niepokoi mnie credit Crystal Chesney-Thompson przy "Cold warriors". Jest brzydka i nikt jej nie chce przy Futuramie. "Proposition infinity", "LN" i "Benderama" od tej pani były fe!
Dalej jestem ciekawy "Reincarnation", ten storyboard z anime był zachęcający. Fajnie też wyglądają postacie Futuramy w Fleischer style, co już można było podziwiać w "TBWABB".
Ponieważ to dyskusja ogólna o sezonie 7, to proszę, mój top tego co dotąd wyszło:
1. Law and Oracle
2. Ghost in the Machines
3. The Silence Of The Clamps
4. Yo Leela Leela!
5. Benderama
6. Neutopia
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 10:50 pm
ZMarchewa napisał/a:
B.B.Rodriguez napisał/a:
1. Law and Oracle
Ha, czyli jednak się przekonałeś do Law and Oracle
Tak, ale niestety musiał swoje pierwsze miejsce oddać Mobius Dick
Dobra wiadomość, świetny duet Keeler i Musquiz stworzył również "The Tip of the Zoidberg" (premiera za kilka godzin). Czyli w tym sezonie dostaniemy Keelera aż dwa razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum