Sherri i Terri to 10-letnie bliźniaczki z długimi fioletowymi włosami. Chodzą do jednej klasy razem z Bartem Simpsonem. Stale trzymają się razem. Nawet ubierają się i myślą identycznie. Nie mają jednak żadnej cechy odróżniającej.
Dokładniej to Sherry urodziła się pierwsza, ponadto obie mają urodziny w tym samym dniu co Rod Flanders.
Obie grają na fletach w szkolnej kapeli muzycznej.
Ich ojciec jest inspektorem w elektrowni atomowej, gdzie pracuje Homer. To właśnie on przyłapał Homera na gorącym uczynku i zwolnił go, gdy ten spowodował tam wypadek, dokładnie po tym jak Homer został nadzorcą technicznym.
Matka obu dziewczynek pojawiła się po raz pierwszy w sezonie siódmym podczas ich urodzin w knajpie Moe. Wygląda dokładnie tak samo jak swoje córki.
Dziewczynki są nieco zarozumiałe, złośliwe i dokuczliwe i nigdy nie przepuszczą okazji aby dokuczyć Bartowi bądź Lisie. Jednakże w odcinku [12x15] Hungry Hungry Homer dowiadujemy się, iż Bart zakochał się w jednej z nich, a mianowicie w Sherry. Homer pomagał Bartowi poderwać ją, jednakże ta mówiła, że Bart śmierdzi i jest nieznośny jednakże zgodziła się z nim pójść na jedną randkę. Homer przy okazji próbował również i Terri dać do zrozumienia iż Bart również na jej punkcie ma fioła.
Jednakże Bart zdążył zapomnieć o tych związkach.
Dziewczynki nie mają bliskich przyjaciół, choć czasem można je zobaczyć w towarzystwie Lisy, jednakże wobec niej też bywają bardzo dokuczliwe.
W sezonie 6-tym Sherry i Terri nagle polubiły Lisę, gdy zobaczyły jaki ma basen, zaś w sezonie 16-tym obie naśmiewały się z Lisy, że ma gruby tyłek przez co popadła w kompleksy i starała się zrzucić na wadze.
W odcinku [09x19] Simpsons Tide obie zostały rodzielone gdy Dyrektor Skinner dokonywał selekcji uczniów którzy mieli zostać umieszczeni w schronie atomowym na wypadek wojny nuklearnej. Zdecydował się wybierać tylko najlepszych uczniów. Spośród bliźniaczek wybrał Sherri.
W sezonie 16-tym w odcinku [16x15] Future-Drama w wizji przyszłości 8 lat później dowiadujemy się iż obie zaszły w ciążę z Nelsonem, który nie mógł się zdecydować z którą się związać. Każda z nich urodziła mu bliźniaki, jednak gdy Nelson się o tym to wiedział to je obie porzucił.
W sezonie 17-tym posługiwały się tajnym bliźniaczym językiem zrozumiałym tylko dla nich i dla innych bliźniaków.
Sherry i Terri miały swoich odpowiedników w postaci duchów w filmowej adaptacji „Lśnienia” autorstwa Stephena Kinga, w reżyserii Stanley’a Kubicka – nawet miały wystąpić w odcinku [06x06] Treehouse of Horror V gdzie jedna z historyjek to parodia „Lśnienia”. Odegrały rolę wspomnianych już duchów, które ponadto nastraszyły Barta, jednakże scena ta została wycięta z tego odcinka.
Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:42 pm
Mnie osobiście bardzo zdziwił fakt, iż nie wystąpiły one w Treehouse z sezonu szóstego, właśnie w roli bliźniaczek z filmu Kubricka. Ciekawy jestem, czemu owych scen nie wykorzystano...
W serialu bardzo mnie irytują. Ich występy są dla mnie całkowicie zbędne.
Na początku te dziewczynki mnie wnerwiały jak nie wiem, ale z czasem jakoś trochę się do nich przekonałem, choć nie są to jeszcze dla mnie jakieś barwne postacie.
Najbardziej mnie rozbawiły jak jeździły po Lisie w odcinku [16x03] Sleeping With Enemy gdy się z jej tuszy nabijały, a konkretniej to z jej tyłka :]
Powalający był tekst który rzuciła jedna z nich do Lisy jak skakała na skakance i liczyła skoki: "Co jest Lisa, liczysz dni od kiedy ostatni raz myłaś swój tyłek?"(czy jakoś tak to poleciało) - Rany ale ją zjechały Normalnie spadłem z krzesła jak to usłyszałem
Co do oceny to chyba 4-kę im wystawię, bo generalnie to takie troszkę poniżej przeciętnej dla mnie są
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum