The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: sherri, terri

Sherri & Terri

Jak oceniasz te postaci?
1 - okropne! Powinni je wyrzuci
0%
 0%  [ 0 ]
2
11%
 11%  [ 4 ]
3
11%
 11%  [ 4 ]
4
20%
 20%  [ 7 ]
5 - mog? by
23%
 23%  [ 8 ]
6
8%
 8%  [ 3 ]
7
8%
 8%  [ 3 ]
8
5%
 5%  [ 2 ]
9
8%
 8%  [ 3 ]
10 - ?wietne! Powinny by? w ka?dym odcinku!
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 34
Wszystkich Głosów: 34

Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 4:20 pm   Sherri & Terri

Głosy: Russi Taylor i Nancy Cartwright

Sherri i Terri to 10-letnie bliźniaczki z długimi fioletowymi włosami. Chodzą do jednej klasy razem z Bartem Simpsonem. Stale trzymają się razem. Nawet ubierają się i myślą identycznie. Nie mają jednak żadnej cechy odróżniającej.
Dokładniej to Sherry urodziła się pierwsza, ponadto obie mają urodziny w tym samym dniu co Rod Flanders.
Obie grają na fletach w szkolnej kapeli muzycznej.

Ich ojciec jest inspektorem w elektrowni atomowej, gdzie pracuje Homer. To właśnie on przyłapał Homera na gorącym uczynku i zwolnił go, gdy ten spowodował tam wypadek, dokładnie po tym jak Homer został nadzorcą technicznym.
Matka obu dziewczynek pojawiła się po raz pierwszy w sezonie siódmym podczas ich urodzin w knajpie Moe. Wygląda dokładnie tak samo jak swoje córki.

Dziewczynki są nieco zarozumiałe, złośliwe i dokuczliwe i nigdy nie przepuszczą okazji aby dokuczyć Bartowi bądź Lisie. Jednakże w odcinku [12x15] Hungry Hungry Homer dowiadujemy się, iż Bart zakochał się w jednej z nich, a mianowicie w Sherry. Homer pomagał Bartowi poderwać ją, jednakże ta mówiła, że Bart śmierdzi i jest nieznośny jednakże zgodziła się z nim pójść na jedną randkę. Homer przy okazji próbował również i Terri dać do zrozumienia iż Bart również na jej punkcie ma fioła.
Jednakże Bart zdążył zapomnieć o tych związkach.

Dziewczynki nie mają bliskich przyjaciół, choć czasem można je zobaczyć w towarzystwie Lisy, jednakże wobec niej też bywają bardzo dokuczliwe.
W sezonie 6-tym Sherry i Terri nagle polubiły Lisę, gdy zobaczyły jaki ma basen, zaś w sezonie 16-tym obie naśmiewały się z Lisy, że ma gruby tyłek przez co popadła w kompleksy i starała się zrzucić na wadze.

W odcinku [09x19] Simpsons Tide obie zostały rodzielone gdy Dyrektor Skinner dokonywał selekcji uczniów którzy mieli zostać umieszczeni w schronie atomowym na wypadek wojny nuklearnej. Zdecydował się wybierać tylko najlepszych uczniów. Spośród bliźniaczek wybrał Sherri.

W sezonie 16-tym w odcinku [16x15] Future-Drama w wizji przyszłości 8 lat później dowiadujemy się iż obie zaszły w ciążę z Nelsonem, który nie mógł się zdecydować z którą się związać. Każda z nich urodziła mu bliźniaki, jednak gdy Nelson się o tym to wiedział to je obie porzucił.

W sezonie 17-tym posługiwały się tajnym bliźniaczym językiem zrozumiałym tylko dla nich i dla innych bliźniaków.

Sherry i Terri miały swoich odpowiedników w postaci duchów w filmowej adaptacji „Lśnienia” autorstwa Stephena Kinga, w reżyserii Stanley’a Kubicka – nawet miały wystąpić w odcinku [06x06] Treehouse of Horror V gdzie jedna z historyjek to parodia „Lśnienia”. Odegrały rolę wspomnianych już duchów, które ponadto nastraszyły Barta, jednakże scena ta została wycięta z tego odcinka.

Â?ródło: Opis na angielskiej Wikipedii

Sherri & Terri.jpg
Plik ściągnięto 1302 raz(y) 21.13 KB

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 4:49 pm   

Nie przepadam za nimi. Jednak fakt, że robią to samo jest w pewnym sensie zabawny. 8/10

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Tady  
Marge

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 4:56 pm   

Niepodobając mi się w Simpsonach oczywiście 5/10

Willy  
Sponsor

Wysłany: Czw Sty 03, 2008 10:22 pm   

4/10 ja jestem raczej na nie. Nie przypadły mi do gustu.

Luis Benuel  
Lisa

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 1:52 am   

Nijakie. Choć rozumiem zamiar twórców umieszczenie w klasie złośliwych, rozpieszczonych bliźniaczek, ale jest to zbyt niewyraźne. 4/10

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:18 pm   

Jedyne co mi się w nich podoba to momenty gdy się razem z czegoś śmieją. Ale ogólnie bez rewelacji, są mi obojętne.

5/10

daf  
Lisa

Wysłany: Nie Lut 03, 2008 11:42 pm   

Mnie osobiście bardzo zdziwił fakt, iż nie wystąpiły one w Treehouse z sezonu szóstego, właśnie w roli bliźniaczek z filmu Kubricka. Ciekawy jestem, czemu owych scen nie wykorzystano...

W serialu bardzo mnie irytują. Ich występy są dla mnie całkowicie zbędne.

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Pon Lut 04, 2008 12:37 am   

postaci, których mogłoby nie być, bo (jak dla mnie) niczego nie wnoszą. tak zwane "tło"

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Pon Lut 04, 2008 2:03 pm   

Na początku te dziewczynki mnie wnerwiały jak nie wiem, ale z czasem jakoś trochę się do nich przekonałem, choć nie są to jeszcze dla mnie jakieś barwne postacie.
Najbardziej mnie rozbawiły jak jeździły po Lisie w odcinku [16x03] Sleeping With Enemy gdy się z jej tuszy nabijały, a konkretniej to z jej tyłka :]
Powalający był tekst który rzuciła jedna z nich do Lisy jak skakała na skakance i liczyła skoki: "Co jest Lisa, liczysz dni od kiedy ostatni raz myłaś swój tyłek?"(czy jakoś tak to poleciało) :mrgreen: - Rany ale ją zjechały :mrgreen: Normalnie spadłem z krzesła jak to usłyszałem :lol:

Co do oceny to chyba 4-kę im wystawię, bo generalnie to takie troszkę poniżej przeciętnej dla mnie są :P

Hicior  
Maggie

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 3:28 pm   

Za bardzo ich nie lubię. daję 5/10

Lady A.90  
Lisa

Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 4:45 pm   

dobrze je Nelson załatwił w odcinku Sleeping With Enemy ;)
Nie przepadam za nimi, nic ciekawego właściwie nie wnoszą...

sh  
Marge

Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 2:16 pm   

Nie lubię ich, dużo do kreskówki nie wnoszą, sceny z ich udziałem są nudne.

3/10

Rincen  
Maggie

Wysłany: Pon Lis 03, 2008 9:44 pm   

Ja za nimi nie przepadam jak większość, ale uważam, że właśnie bez takich 'postaci tła' serial sporo by stracił, toteż 6/10

Senga  
Lisa

Wysłany: Nie Gru 14, 2008 11:56 am   

wredne małe potworki. Nie lubię ich, ale daję im 5 ze względu na to, że są fioletowe, a to mój ulubiony kolor :D

espio5  
Grampa

Wysłany: Sob Mar 14, 2009 6:47 pm   

Nie lubię ich.Wogle do serialu nic nie wnoszą. 1/10

Odpowiedz do tematu