Wiek: 22 Dołączył: 29 Cze 2011 Posty: 17 Skąd: z Central Park ZOO
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 4:31 pm Simpsonowie a polskie filmy
Tak jestem ciekaw i nie mogę pewnej rzeczy zrozumieć - nieraz już widziałem w simpsonach polskie akcenty, ale dlaczego twórcy nie odważą się na sparodiowanie jakiegoś dobrego polskiego filmu np. Dnia Świra? Co my aż tacy zacofani jesteśmy? A może nas nie lubią? bo tyle filmów fajnych parodiują a naszych to nie tykają. czekam na opinie.
Zanim nie obejrz? wszystkich odcink?w The Simpsons, nie b?d? dawa? recenzji postaci.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Obyś nie pytał w sensie negatywnym, bo za dużo tego marudzenia by było.
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Na potrzeby rynku amerykańskiego, nielubiącego czytać napisów, kręci się filmy na podstawie scenariuszy zagranicznych filmów nieanglojęzycznych, które hollywoodzcy producenci uznali za dobre. Nie słyszałem nigdy, żeby taki zaszczyt kopnął któryś z polskich filmów. Mała część Polonii amerykańskiej oraz niewielka garstka obytych w światowej kinematografii fanów widziała jakąkolwiek stricte polską produkcję.
Nie zawsze, Japońskie filmy często były "amerykanizowane" poprzez podłożenie dubbingu i dogranie nowych scen z amerykańskimi aktorami. Często przez taki proces filmy traciły na jakości. Zwłaszcza jedna z moich ulubionych serii o Godzilli.
_________________ Obejrzane seriale (sezony):
The Simpsons: TUS, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, The Movie, 19, 20, 21, 22, 23... Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, Movies, 6, 7.
Metalocalypse: 1, 2... My Little Pony: Friendship Is Magic: 1, 2...
Na potrzeby rynku amerykańskiego, nielubiącego czytać napisów, kręci się filmy na podstawie scenariuszy zagranicznych filmów nieanglojęzycznych,
Nie zawsze, Japońskie filmy często były "amerykanizowane" poprzez podłożenie dubbingu i dogranie nowych scen z amerykańskimi aktorami. Często przez taki proces filmy traciły na jakości. Zwłaszcza jedna z moich ulubionych serii o Godzilli.
Albo i odwrotnie. Godzilla była Japońska a USA zagarnęło pomysł i nagrali własną wersję
Jednak stricte japońskie filmy z wielkim jaszczurem bardzo cierpiały na amerykanizacji, zwłaszcza te najwcześniejsze.
The Simpsons: TUS, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, The Movie, 19, 20, 21, 22, 23... Futurama: 1, 2, 3, 4, 5, Movies, 6, 7.
Ostatnio zmieniony przez Arientar Pią Lip 29, 2011 7:39 pm, w całości zmieniany 1 raz
Dokładnie 28 filmów pełnometrażowych i 1 serial TV produkcji japońskiej oraz 1 film i 2 seriale animowane produkcji japońskiej. Jestem fanem filmów o Godzilli xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum