Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 9:36 pm
Najlepsze jest to, że całe przedsięwzięcie ma służyć zatrzymaniu piractwa sieciowego, czyli tego na czym opiera się m.in. i to forum. To, że na drugi dzień po premierze w sieci można znaleźć odcinki wszystkich seriali, a na następny dzień są dostępne napisy we wszystkich językach stanowi dla stacji telewizyjnych wymierną stratę. Wpuszczenie do sieci legalnych, płatnych i zabezpieczonych odcinków ma położyć tame piractwu. Fajnie, że od razu myślicie o kolesiach, którzy puszczą w sieć tak udostepnione odcinki. Chociaż z drugiej strony miło się czyta głosy, że przy odpowiedniej opłacie to czemu nie. żeby nie zostać posądzony o hipokryzje bardzo ubolewam, że nie mogę kupić Simpsonów na DVD, po polsku i w rozsądnej cenie. Co chętnir bym uczynił, a tak muszę...
air chris, no sorry ale napisałeś to tak jakbyś potępiał piractwo a tym samym ludzi z tego forum a przecież sam oglądasz pirackie odcinki. Ja także oglądam piraty i praktycznie wszystko co mam w komputerze to oprogramowanie pirackie chyba, że na licencji freeware lub open source. Jedyną originalną rzeczą jaką kupiłem (nie licząc gier z gazetami) jest Worms World Party po polsku. I szczerze mówiąc żałuję.
Tak czy owak nie popieram, wiem że to złe ale będę to robił dalej dlatego, że mi tak po prostu wygodnie. Być może przestanę jak mi kiedyś dadzą karę co jest mało prawdopodobne. Wiem, że to głupie tłumaczenie ale przeze mnie Matt Groening nie zbankrutuje.
Wiek: 40 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1058 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 11:16 pm
tomeczek, bo tak dokładnie jest. Napisałem również, że:
air chris napisał/a:
żeby nie zostać posądzony o hipokryzje bardzo ubolewam, że nie mogę kupić Simpsonów na DVD, po polsku i w rozsądnej cenie. Co chętnir bym uczynił, a tak muszę...
NIe potępiam również nikogo, gdyż doskonale zdaje sobie sprawę, że obecnie nie ma innej możliwości pozyskania Simpsonów. Poprzez brak legalnego źródła trzeba się posiłkować tym co jest.
A mnie się wydaję, że gdyby Simpsonowie byli dostępni u nas za rozsądną cenę to może i duża część użytkowników forum i pozostałych fanów rodzinki zakupiła oryginały. Ba, może nawet zakupiliby jeszcze jeden, dwa seriale, które bardzo lubią. Ale z tego co rozmawiam z ludźmi i widzę powypisywane na forach to większość ogląda dużo więcej niż 1 czy 2 seriale. I na zakup wszystkich na pewno by się nie zdecydowali (ja sam oglądam ponad 10 i na pewno bym wszystkich nie kupił). Tak więc taka stronka pomogłaby może Simpsonom, ale piractwo i tak nie zniknie. Bo niezależnie od tego za ile seriali/gier zapłacimi, zawsze coś sobie ściągniemy za free.
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 10:00 pm
Z tego co przeczytałem, niestety nie pamietam źródła, amerykańskie stacje telewizyjne np. ABC oferują możliwość oglądania nowych seriali, dzień po premierze dziękki usłudze streamingu - bez możliwości ściągnięcia na dysk. Może o taką usługę chodzi w tym temacie.
wolo90 [Usunięty]
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 1:32 pm
napewno to nie bedzie (jest) za darmo i nie bedzie to tanie :/
Adi.1989 [Usunięty]
Wysłany: Nie Sie 20, 2006 3:48 pm
air chris napisał/a:
Z tego co przeczytałem, niestety nie pamietam źródła, amerykańskie stacje telewizyjne np. ABC oferują możliwość oglądania nowych seriali, dzień po premierze dziękki usłudze streamingu - bez możliwości ściągnięcia na dysk. Może o taką usługę chodzi w tym temacie.
To też nie najlepszy pomysł, bo jak ktoś ma wolny net to zanim serial sie odtworzy, to minie trochę czasu. Zgadzam się ze zdaniem tomeczka i Twoim na temat piractwa. Gdyby w polsce były do kupienia sezony Simpsonów w rozsądnej cenie chętnie bym skorzystał. Niestety z reguły oryginalne seriale są dość drogie (jeden sezon Smallville kosztuje od 169 do 181 zł) Ale jak dla mnie piractwo jest wygodne i mimo, że to przestępstwo nadal będe ściągał czy kupował pirackie filmy, seriale, gry itp. Jednak kilka filmów i gier mam oryginalnych (nie licząc tych z gazet)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum