Wysłany: Pon Cze 15, 2009 8:27 pm
Napisy będą na pewno, bo na DVD zawsze są napisy - nie kupujecie oryginałów, że dyskutujecie o tym? Stawiam, że polska ścieżka dźwiękowa to będzie lektor na specjalne zamówienie Imperial-Cinepix.
Tak, już to sobie wyobrażam, jak cała polska się wybierze kupić Simpsonów, siądzie sobie przy telewizorze, odpali sobie, wszystko fajnie, ładnie, a tu nagle pojawia się napis by Johnny Padłbym ze śmiechu...
Ale w tym tempie to nigdy nie dogonimy sezonu który będzie w Ameryce. Bo jeśli pierwszy sezon wychodzi po 20 latach to hmm ciekawe keidy będzie drugi?:D
Wysłany: Wto Cze 16, 2009 5:59 pm
tomeczek napisał/a:
borsuk,
Masz jakieś info co do tego wydania? Nie sądziłem, że jeszcze zaglądasz na forum
czasami zaglądam
nie, nie mam. sam się dowiedziałem z "teletygodnia", więc pewnie będzie wydanie z lektorem i z napisami. no chyba, że gdzieś zrobili jakiś inny dubbing, ale wątpię. raczej jest to nieopłacalne, tym bardziej, że pewnie chcą trafić ze sprzedażą do obecnych fanów, a mniej im zależy na pozyskaniu nowych.
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 11:53 pm
Widać, że dla Polski i Czech (oraz innych krajów) zostały wytłoczone te same płyty, lecz wydrukowane osobne pudełka. Pod linkiem który podajesz, jest napisane:
InteraktivnĂ menu; PøĂmá volba scĂCn; Komentáø; Nikdy neuvedenĂC zábĂ?ry; Animace Barta; Jak se dĂ?lajĂ Simpsonovi; Dobrou noc, Simpsonovi; UkrytĂ˝ bonus
Wiem, ale mnie w sumie bardziej ten tekst interesuje. Mogę zgadywać tylko co tu pisze, bo czeskiego nie znam.
Komentarze, bonus? Ciekawe czy to będzie też w polskim wydaniu
_Pan_DA_ napisał/a:
Cytat:
InteraktivnĂ menu; PøĂmá volba scĂCn; Komentáø; Nikdy neuvedenĂC zábĂ?ry; Animace Barta; Jak se dĂ?lajĂ Simpsonovi; Dobrou noc, Simpsonovi; UkrytĂ˝ bonus
Wiem, ale mnie w sumie bardziej ten tekst interesuje. Mogę zgadywać tylko co tu pisze, bo czeskiego nie znam.
Komentarze, bonus? Ciekawe czy to będzie też w polskim wydaniu
Takie coś przetłumaczył mi translator:
Cytat:
Interaktywne menu, bezpośredni sceny; Komentarze; Nie strzałów (?); Animacja Bart; Jak zrobić Simpsons, Dobranoc, Simpson; ukryte bonus
Ciekawa jest jeszcze cena
PĂąvodnĂ cena: 799,00 Kè (135.771768 złotego polskiego)
Cena pro Vás: 719,00 Kè (122.177599 złotego polskiego)
żeby w Polsce było podobnie. (I nie chodzi mi o np. 150zł )
Widać, że dla Polski i Czech (oraz innych krajów) zostały wytłoczone te same płyty, lecz wydrukowane osobne pudełka
Dokładnie, ostatnie ferie zimowe spędziłem w Czechach i w poszukiwaniu właśnie Simpsonów na DVD. Znalazłem tylko Simpsonów wersję kinową i różne inne płyty. Oczywiście jak zawsze interesował mnie tył pudełka z napisanymi wersjami językowymi i napisami. Na wszystkich płytach był język polski .
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 12:06 pm
Cytat:
1) InteraktivnĂ menu; PøĂmá volba scĂCn; 2) Komentáø; 3) Nikdy neuvedenĂC zábĂ?ry; 4) Animace Barta; 5) Jak se dĂ?lajĂ Simpsonovi; 6) Dobrou noc, Simpsonovi; 7) UkrytĂ˝ bonus
1) Interaktywne menu, bezpośredni dostęp do scen - banał. 2) Komentarze - gadanina twórców Simpsonów dotycząca oglądanego odcinka. 3) To chyba "Nigdy nie pokazywane wycięte sceny" 4) Animacja postaci Barta 5) Jak zrobić (narysować?) Simpsonów 6) Prawdopodobnie to jest epizod "Good Night" z programu Tracy Ullman 7) Ukryty bonus, hm...
nie, nie mam. sam się dowiedziałem z "teletygodnia", więc pewnie będzie wydanie z lektorem i z napisami. no chyba, że gdzieś zrobili jakiś inny dubbing, ale wątpię. raczej jest to nieopłacalne, tym bardziej, że pewnie chcą trafić ze sprzedażą do obecnych fanów, a mniej im zależy na pozyskaniu nowych.
O, jak miło
No niestety, Imperial powszechnie znany jest z partactwa jeśli chodzi o wydania DVD. Co do dubbingu, zawsze można zrobić jakąś "przeróbkę", niestety jest problem, bo jak wiadomo Puls nie wyemitował pierwszego odcinka
I żenująca jest cena, około 136,68 zł, i to tylko z lektorem. Sorry, ale to jest cena zaporowa i poza fanami serialu raczej nikt się na to nie skusi.
Mike El napisał/a:
Napisy będą na pewno, bo na DVD zawsze są napisy - nie kupujecie oryginałów, że dyskutujecie o tym?
Wiesz, jest szereg tytułów, w których o napisach nie ma mowy. Lub są różne, albo polskich brak. Lub w ogóle jest tylko lektor, a każą płacić jak za normalne wydanie...
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 3:55 pm
A skąd ty wiesz, że będzie tylko z lektorem? Przecież jeszcze nie było premiery. Byłem przed chwilą, na stronie Imperial, i nie ma Simpsonów wzapowiedziach DVD.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum