Sezon pierwszy The Simpsons można kupić na DVD na Amazonka.pl
Są to 3 płyty, łącznie znajdują się na nich 13 odcinków. Napisy: angielskie, polskie, bułgarskie, estońskie, hebrajskie, węgierskie, islandzkie, portugalskie
Dźwięk: angielski, polski, węgierski, litewski
Więc jeżeli ktoś jest wybredny to ma wiele możliwości językowych.
Najważniejsze czyli cena: 109 zł (dodam że jest obecnie w promocji)
Bardziej powaznie traktowałbym pierwszy link, bo drugi wydaje mi sie zwykłym "przerżnięciem" z czeskich płyt (patrz: cena) .
Zanim posypia sie komentarze typu "ale jest juz po podanej daty premiery", to przypomne wszystkim, ze Sezon 1 miał wyjsc pod koniec czerwca, a ukazał sie w srodku lipca. Jednak nie spodziewalbym sie premiery dosyc szybko - Sezon 2 nie pojawił sie w rozszerzonym Tomie Kultury, reklamowce Empiku, ktory przeciez ma wykupiony przywilej, ze jako pierwszy wystawi Simpsonow na polki, a przeciez reklamowka obejmuje swoja zawartoscia okres czasu do 15 I 2010
Ponownie przepraszam za brak polskich znakow.
Nie no, bez przesady, już bardziej opłaca się kupić czeskie wydanie, bo tam jest do wyboru język polski, a w Czechach wydali już sezony 1-3
No, ale chodzi mi oto, że bez języka polskiego to można tam. Np na amazonie niemieckim jest dość tanio i jest to edycja kolekcjonerska! Choć w Czechach też może być. Chodziło mi o to, że jak nie pojawi się do końca stycznia dokładna data, a samo DVD będzie w Polsce kilka miesięcy pózniej to kupię z granicą niekoniecznie w Czechach.
No, ale chodzi mi oto, że bez języka polskiego to można tam. Np na amazonie niemieckim jest dość tanio i jest to edycja kolekcjonerska!
Na każdym DVD pisze ze jest to edycja kolekcjonerska Plus są też wydania z rzekomo limitowanymi okładkami w kształcie głów bohaterów, takie one limitowane, ze po prostu są trochę droższe niż zwykłe DVD
Cytat:
Nie no, bez przesady, już bardziej opłaca się kupić czeskie wydanie, bo tam jest do wyboru język polski, a w Czechach wydali już sezony 1-3
Ja tam się przymierzam do kupna sezonu 12 z głowa Comic Book Guy'a, które już długo jest na rynku... w takim tempie, to jak będą wydawać w USA remasterowany 5 sezon na blue-ray (po wydaniu wszystkich sezonów) ze wszelkimi możliwymi dodatkami i atrakcjami, to u nas w Polsce będzie pewnie 4 sezon do kupienia - bez dodatków - po jakże "polskiej" cenie
Jak mają to wydawać jak Futurame to bez sensu miec SIMPSONÓW,wole wtedy miec The Simpsons i ja twardo zostaje przy oryginalnych wydaniach
Ja chyba też nie będę kupować ich na DVD w Polsce, przez cenę, czas w jakim się ukazują i zawartości. A swoją drogą to ciekawe dlaczego jakimś cudem inne zagraniczne seriale jakoś wychodzą.
Bo mają większą oglądalność i są bardziej reklamowane. Ja nie kupię Simpsonów w naszej wersji póki nie zostanie wydane co najmniej 10 sezonów. Nie lubię mieć jakiś wersji Demo w swojej biblioteczce bo brzydko to wygląda. Dlatego narazie wolę się nie narażać na kupno tylko jednego sezonu.
No niestety, trzeba czekać ale nadal niestety brak efektów, i pełnego wyposażenia pudełka serialowego.
Zanim się doczekamy 10 sezonu w Polsce, za granicą jak wspomniał Collector będą już wszystkie sezony wydane nawet na blue-rey i kolejne nowe będą wydawane.
Chyba nawet nie ma sensu zakupywać za tą cenę jednego sezonu, gdzie zagranica można mieć za ta sama cenę pełne i porządne wydanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum