FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dvd, polsce, simpsonowie

Simpsonowie na DVD w Polsce!
Autor Wiadomość
ZMarchewa  
Grampa

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 4:16 pm   

tomeczek, ja powoli zaczynam myśleć, czy na wydanym już sezonie pierwszym nie stanie :P . Szczerze, to marzy mi się, aby dystrybucję serialu przejął CDProject, jak to było w przypadku Disneya (do którego wcześniej wyłączne prawa miał Imperial :lol: ). Ja już powoli się przykładam do zakupienia czeskiej wersji, która wg mnie jest niebo tańsza, niż przewidywana przeze mnie polska przyszła (bo sądzę, że polska wersja może kosztować nawet 140 zł :| )

aniusia1111  
Bart

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 4:51 pm   

ZMarchewa napisał/a:
tomeczek, ja powoli zaczynam myśleć, czy na wydanym już sezonie pierwszym nie stanie :P . Szczerze, to marzy mi się, aby dystrybucję serialu przejął CDProject, jak to było w przypadku Disneya (do którego wcześniej wyłączne prawa miał Imperial :lol: ). Ja już powoli się przykładam do zakupienia czeskiej wersji, która wg mnie jest niebo tańsza, niż przewidywana przeze mnie polska przyszła (bo sądzę, że polska wersja może kosztować nawet 140 zł :| )

A ile kosztuje czeskie wydanie na naszą złotówkę? i gdzie można zakupić:)

MNDT1992  
Grampa

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 5:37 pm   

tomeczek napisał/a:
Widzę, że wybiegasz daleko w przyszłość. Wcale bym się nie zdziwił jakby przerwali wydawanie ich na 3 sezonie :lol:

W telewizji (przynajmniej tej ogólnodostępnej) nie pokazano więcej niż 3 pierwsze sezony, więc na DVD na pewno nie będzie. A na pewno nie przy takim współczynniku cena/jakość...

Lista moich naśladowców:
++MNDT1992++
MDNT1992
MNDT1993

Jacob  
Profesor

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 6:27 pm   

Wcale nie będę zdziwiony, jak nię będzie więcej sezonów na DVD w Polsce. :P Ja mam zamiar kupić angielskie lub niemieckie wydanie, bo niewiadomo kiedy i czy wyjdzie polskie wydanie... :(

ZMarchewa  
Grampa

Wysłany: Pią Sty 01, 2010 6:10 pm   

aniusia1111 napisał/a:
A ile kosztuje czeskie wydanie na naszą złotówkę? i gdzie można zakupić:)

Trochę drogie, bo 800 kC, (120 zł) ale przynajmniej wydania są porządniejsze. A kupuję za pośrednictwem siostry, która studiuje w Cieszynie, więc do Czech ma niedaleko :D

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Sty 02, 2010 2:44 pm   

tomeczek napisał/a:

ZawaL napisał/a:
Ja nie kupię Simpsonów w naszej wersji póki nie zostanie wydane co najmniej 10 sezonów.

Widzę, że wybiegasz daleko w przyszłość. Wcale bym się nie zdziwił jakby przerwali wydawanie ich na 3 sezonie :lol:

Nigdzie nie wybiegam. Dobrze wiem o tym że nie zostanie wydane 10 sezonów. W sumie to od początku byłem negatywnie nastawiony do premierowego I sezonu i czułem że na tym się skończy. Dlatego sobie to darowałem. Może kiedyś gdy skończą nadawać simpsonów i wydadzą taki jeden wielki pack ze wszystkimi sezonami w komplecie to przeznaczę na to wypłatę (a może i 2) :P Bo pewnie takie coś będzie sporo kosztowało ale przynajmniej będzie duma z posiadania kompletu :)

MNDT1992  
Grampa

Wysłany: Sob Sty 02, 2010 9:46 pm   

ZawaL napisał/a:
Nigdzie nie wybiegam. Dobrze wiem o tym że nie zostanie wydane 10 sezonów. W sumie to od początku byłem negatywnie nastawiony do premierowego I sezonu i czułem że na tym się skończy. Dlatego sobie to darowałem. Może kiedyś gdy skończą nadawać simpsonów i wydadzą taki jeden wielki pack ze wszystkimi sezonami w komplecie to przeznaczę na to wypłatę (a może i 2) :P Bo pewnie takie coś będzie sporo kosztowało ale przynajmniej będzie duma z posiadania kompletu :)

Mnie tam by było szkoda pieniędzy... Już wolałbym sobie kupić piracką edycję kolekcjonerską od chińczyków za 300 złotych. Za cenę takiego oryginalnego kompletu wszystkich odcinków pewnie można by było kupić samochód średniej klasy... :roll:

Lista moich naśladowców:
++MNDT1992++
MDNT1992
MNDT1993

kshychopata  
Maggie

Wysłany: Pon Sty 04, 2010 8:56 am   

ZMarchewa napisał/a:

ale przynajmniej wydania są porządniejsze.

tzn? jakaś książęczka w środku czy cos takiego? Czy chodzi o jakosc pudelka i papieru?

homerazzi55  
Grampa

Wysłany: Pon Sty 04, 2010 3:55 pm   

w polskim wydaniu masz plastikowe pudełko na 3 płyty, a wydaniu"kolekcjonerskim"(czyt. np. tym z USA) masz porządne pudełko z kartonu a z plastikowymi"wkładkami"tj, mocowanie płyt, masz książeczkę, a np. w sezonie 11 każda strona BOX'u ma inny obrazek, z 2 strony jest jedna scena w wesołym miasteczku.i 11 sezon jest wykonany w całości z kartony. 1 sezon jest tak samo wykonany jak 3(1 strona 1 płyta) 6 i7 jest wykonany w rodzaju książki, tj. mocowania płyt przekłada się jak książkę i cały BOX rozkłada się na 3 części.

aniusia1111  
Bart

Wysłany: Nie Sty 10, 2010 11:34 pm   

homerazzi55 napisał/a:
w polskim wydaniu masz plastikowe pudełko na 3 płyty, a wydaniu"kolekcjonerskim"(czyt. np. tym z USA) masz porządne pudełko z kartonu a z plastikowymi"wkładkami"tj, mocowanie płyt, masz książeczkę, a np. w sezonie 11 każda strona BOX'u ma inny obrazek, z 2 strony jest jedna scena w wesołym miasteczku.i 11 sezon jest wykonany w całości z kartony. 1 sezon jest tak samo wykonany jak 3(1 strona 1 płyta) 6 i7 jest wykonany w rodzaju książki, tj. mocowania płyt przekłada się jak książkę i cały BOX rozkłada się na 3 części.

Szkoda że nie ma takiego Polskiego wydania:(

No ale u nas nie ma na co liczyć:)

ZMarchewa  
Grampa

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:29 pm   

OK guys, there is reason to be excited: http://www.empik.com/simp...,prod47660060,p

aniusia1111  
Bart

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:33 pm   

Hehe niewierze :lol: zdecydowali się wydać! ciekawe czy tak samo tandetne wydanie jak pierwszy sezon :?

Jak ktoś kupi niech napisze czy się czymś różni niż 1 sezon. (zawartością)

ZMarchewa  
Grampa

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:34 pm   

już dałem do koszyka :wink:

aniusia1111  
Bart

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:36 pm   

No to jak dostaniesz to wstaw fotki:) tylko dziwi mnie czemu już nie jest dostępna pierwsza część w empiku ;/ już zapewne wycofali:D

ZMarchewa  
Grampa

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:58 pm   

pewnie na pewno xD Zrobię krótką wideorecenzję i wstawię ;P

Odpowiedz do tematu