Ok na twój kanał YT dodasz? Aha i ja byłem ostatnio w Austrii i kupiłem sezon 3 na DVD. Super! Dodatków specjalnych masa (od reklam z The Simpsons, po komentarze audio)! W środku książeczka opisująca odcinki. 100 razy lepiej niz u nas! A cena 18,99 Euro. Aha i jak 2 sezon u nas będzie bardziej ,,wypasiony'' niż 1 to może go kupię. Czekam na recenzję ZMarchewy.
Nie zdradzam treści recenzji, ale sytuacja jest na tyle poważna, że aż proponuję forumowiczom wspólne napisanie listu protestacyjnego do Imperial-Cinepix, aby następne sezony robili z większą ilością dodatków i ogólnie aby poprawili jakość produktu. Może zadziałać. Jeśli napisze się list, załączając do niej petycję, to kto wie . W przypadku kotrakcji się udało (a może udaje, ich protest trwa jeszcze przynajmniej 20 dni )
Zanim nie obejrz? wszystkich odcink?w The Simpsons, nie b?d? dawa? recenzji postaci.
Ale dzisiaj widziałam w empiku stała chyba z 5 sztuk na półce. Z tego co widziałam to jest grubsze opakowanie, a środku chyba z 4 płyty i jakaś książeczka, ale to chyba związane z nowościami na dvd jak zawsze xD
Przepraszam za opóźnienia, ale walczyłem z Movie Makerem. Historia, dlaczego nie użyłem Sony Vegasa jest dosyć zagmatwana. Na tyle zagmatwana, że dopiero co właśnie ten program zainstalowałem ^^; . Teraz to już NAPEWNO recka pojawi się na YT albo dziś w nocy, albo jutro wczesnym rankiem (mam szczęście że mam ferie )
Śmiem twierdzić że ZMarchewa robi sobie bezczelne żarty z osób oczekujących na recenzję 2 sezonu Ciągłe ściemnianie i przesuwanie terminu jest już chyba trochę irytujące Zwłaszcza że na forum loguje się dość często czyli na nadmiar wolnego czasu nie narzeka a i sprostowania żadnego nie napisze czemu to recenzji nie ma do tej pory
Heh, przyznaję, nie wychodziło mi to składanie filmiku, ale to chyba z mojego niedoświadczenia, co do programu ^^;. Niech was, macie tu recenzję tekstową:
Wydanie 2-ego sezonu było pełne zaskoczeń, bynajmniej mniej pozytywnych, niż negatywnych niestety. Ale zacznę od początku.
Pierwsze zaskoczenie: waga produktu. Tak, to mnie trochę zaintrygowało. Po złożeniu zamówienia postanowiłem śledzić wysyłkę, a składała się jeszcze z jednego DVD, które nie zdziwiłbym się, że tak mało waży (Mówię tu o Niezwykłych Przypadkach Flapjacka >.< ). Anyway, przesyłka razem ważyła 0,3kg, a sami Simpsonowie według kuriera UPS 0,2kg, co nie wróży niestety nic dobrego ;/ .
Fajnie, dostałem Simpsonów do ręki. Patrzę - łooo, grube! rozrywam folię otaczajączą opakowanie, wyjmę tą kartonową zastawkę, czy jak się to nazywa i otwieram. Kupa. To samo, co w zeszłym sezonie. Opakowanie za 50 gr z Media Marktu . Zostawmy to, że znowu na wstępie Imperial dał (że się tak wyrażę) dup*, ważne przecież, co wewnątrz. Na 1 DVD przywitał mnie wybór języka (Polski!!!) oraz genialna reklama nawołująca do kupna legalnego DVD . Później tylko reklama Nawołująca do kupna Blu-Ray (z wlepionymi momentami z The Simpsons Movie - prawdopodobnie nawiązanie do premiery tego filmu na Blu-Ray) i już świeci przede mną opening Foxa wstęp jest zabawny, nie będę zdradzał jego sekwencji, ale już on był dla mnie plusem - niestety nie na długo.
Zaintrygowało mnie Menu. Było całe po angielsku. No kurczę, wysililiby się już z przetłumaczeniem wyboru języka! To nie tak dużo Kolejną rzeczą, jeśli chodzi o tłumaczenie, to komentarze twórców. Noż K**** JEGO MA*, już mogliby się chociaż tutaj wysilić!. No bo - kurcze, bo kij dawali komentarze autorów do dodatków, jak nawet nie są przetłumaczone. Niestety chyba niektórym trzeba tłumaczyć to słowo . No nic. Nie samymi komentarzami człowiek żyje - odcinki! Przecież fan lubi mieć legalne odcinki swojego ulubionego serialu na półce i składać mu co wieczór ofiary... yyy, dobra, zapomnijcie o tym
Jeśli chodzi o odcinki, kolejna wtopa.Nie mówię o tłumaczeniu samym w sobie, każdy wiedział, że w wydaniu DVD będzie do masła. Mówię o tłumaczeniach tytułów odcinków! Czyli co? - te przetłumaczone i wsadzone na DVD nie zgadzają się z umieszczonymi z tyłu opakowania! Po prostu to mnie rozwaliło, nie wiem już, jak można być takim tłumokiem i popełnić TAKI błąd. Cóż, podwójnym tłumokiem, bo w 1 Sezonie też tak było . Plusem dla odcinków jest to, że nie wzięli takiego złego lektora (Daniel Zauski). Tyle plusów i minusów.
W kolejnych dwóch płytach sytuacja się praktycznie nie zmienia, więc ośmielę się przeskoczyć od razu do płyty 4-ej, z dodatkami.
Wywiada z Mattem Groeningiem i Jamesem L. Brooksem. Występ Barta na ceremonii rozdania Amerkyańskich Nagród Muzycznych z opcjonalnym komentarzem. Teledyski Deep Deep Trouble i Do the Bartman (wersja reżyserska) z opcjonalnym komentarzem. Reportaż o tworzeniu odcinka. Simpsonowie prezentują Nagrody EMMY. Reklamówki telewizyjne. To można znaleźć na płycie DVD 4 Simpsonów... NIEPRZETłUMACZONE! Czyli praktycznie, jakby tego nie było. Po prostu coś mnie bierze, jak pomyślę, że Imperial tak bardzo zwalił sprawę .
Dlatego podsumowując. Jeśli na prawdę nie macie jakichś dojść z zagranicy, to nie kupujcie Simpsonów Sezonu 2 na DVD - 120 zł to się po prostu nie opłaca. Można też zrobić duuuuży protest nie tylko do Imperiala, ale i innych Dystrybutorów z prośbą o lepsze wydawanie płyt DVD, albo za inne ceny.
Nie ma się co dłużej nad tym wywodzić, moja ocena - 3-/10 .
Co do wydania to tak jak pisałem wcześniej. Imperial ma gdzieś fanów i uważa że taki kotlet zadowoli wpełni osoby kupujące Simpsonów. Cieszę się że nie popełniłem tego błędu i nie kupiłem pierwszego sezonu bo teraz był żałował tego "samotnika" na półce..
Wydania DVD kupię na 100%. Ale będą to oryginalne amerykańskie, ładnie oprawione i takie które będzie się z dumą oglądało w biblioteczce. A nie te Polskie "bazaropodobne" badziewia
Z tego szczegółowego opisu i jakże emocjonalnej recenzji wynika, ze biorą oryginalne DVD i nic nie zmieniają
Na wydaniu zagranicznym jest dokładnie to samo... u nas dogrywają języki i cena jest dużo wyższa.
Normalnie łAł - za dogranie polskiego tłumaczenia, a jeszcze nie wszystkiego z płyt, cena jest praktycznie wyższa o 40-50 zł w stosunku do sklepów za granicą.
Nie mówiąc już o dacie wydania drugiego sezonu w Polsce...
ZMarchewa Dzięki za recenzję ja już pozostanę do końca przy zagranicznych wydaniach, są świetnie wydane. Dobre pudełka z piękną grafiką, KSI¡żECZKAMI(!) i przynajmniej tytułów nie mylą.
(z ciekawości zważę angielskie wydanie )
JA tam jestem za protestem xD Chciałbym mieć chociaż polskie napisy na takim DVD (mimo że sobie radzę) ale Tego polskiego SHI*U nie chce kupować
Nie pozwolę żeby mi tu mój ukochany serial brukali
PIKIETA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum