The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dvd, polsce, simpsonowie

Simpsonowie na DVD w Polsce!
Autor Wiadomość
Jacob  
Profesor

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 4:51 pm   

Ok na twój kanał YT dodasz? :lol2: Aha i ja byłem ostatnio w Austrii i kupiłem sezon 3 na DVD. Super! Dodatków specjalnych masa (od reklam z The Simpsons, po komentarze audio)! W środku książeczka opisująca odcinki. 100 razy lepiej niz u nas! A cena 18,99 Euro. Aha i jak 2 sezon u nas będzie bardziej ,,wypasiony'' niż 1 to może go kupię. :P Czekam na recenzję ZMarchewy. :mrgreen:

ZMarchewa  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pią Lut 12, 2010 2:37 pm   

Nie zdradzam treści recenzji, ale sytuacja jest na tyle poważna, że aż proponuję forumowiczom wspólne napisanie listu protestacyjnego do Imperial-Cinepix, aby następne sezony robili z większą ilością dodatków i ogólnie aby poprawili jakość produktu. Może zadziałać. Jeśli napisze się list, załączając do niej petycję, to kto wie :D . W przypadku kotrakcji się udało (a może udaje, ich protest trwa jeszcze przynajmniej 20 dni :wink: )

Jacob  
Profesor

Wysłany: Pią Lut 12, 2010 3:07 pm   

Ja mogę ci pomóc i do protestu jestem chętny. :) W innych krajach pomijając USA to jest o wiele lepiej np w Czechach, Niemczech.

aniusia1111  
Marge

Wysłany: Czw Lut 18, 2010 4:01 pm   

ZMarchewa napisał/a:
pewnie na pewno xD Zrobię krótką wideorecenzję i wstawię ;P

I jak dostałeś już ten sezon 2 do ręki?

ZMarchewa  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Lut 18, 2010 6:02 pm   

dostałem z dniem premiery, ale pojechałem zaraz potem na ferie, a myślałem, że vreckę uda mi się zrobić jeszcze w ubiegły piątek. wracam w sobotę, więc wytrwajcie jeszcze trochę :D

aniusia1111  
Marge

Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:38 pm   

Dobra to wtedy nadal czekamy:) a różni się czymś w ogóle?

kshychopata  
Lisa

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 8:58 am   

Juz poniedzialek..... :(

aniusia1111  
Marge

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 2:38 pm   

NO i nadal nie ma.

Ale dzisiaj widziałam w empiku stała chyba z 5 sztuk na półce. Z tego co widziałam to jest grubsze opakowanie, a środku chyba z 4 płyty i jakaś książeczka, ale to chyba związane z nowościami na dvd jak zawsze xD

ZMarchewa  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pon Lut 22, 2010 7:08 pm   

Przepraszam za opóźnienia, ale walczyłem z Movie Makerem. Historia, dlaczego nie użyłem Sony Vegasa jest dosyć zagmatwana. Na tyle zagmatwana, że dopiero co właśnie ten program zainstalowałem ^^; . Teraz to już NAPEWNO recka pojawi się na YT albo dziś w nocy, albo jutro wczesnym rankiem (mam szczęście że mam ferie :D )

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Wto Lut 23, 2010 7:26 pm   

Śmiem twierdzić że ZMarchewa robi sobie bezczelne żarty z osób oczekujących na recenzję 2 sezonu :) Ciągłe ściemnianie i przesuwanie terminu jest już chyba trochę irytujące :P Zwłaszcza że na forum loguje się dość często czyli na nadmiar wolnego czasu nie narzeka a i sprostowania żadnego nie napisze czemu to recenzji nie ma do tej pory :)

ZMarchewa  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 2:41 pm   

Heh, przyznaję, nie wychodziło mi to składanie filmiku, ale to chyba z mojego niedoświadczenia, co do programu ^^;. Niech was, macie tu recenzję tekstową:

Wydanie 2-ego sezonu było pełne zaskoczeń, bynajmniej mniej pozytywnych, niż negatywnych niestety. Ale zacznę od początku.
Pierwsze zaskoczenie: waga produktu. Tak, to mnie trochę zaintrygowało. Po złożeniu zamówienia postanowiłem śledzić wysyłkę, a składała się jeszcze z jednego DVD, które nie zdziwiłbym się, że tak mało waży (Mówię tu o Niezwykłych Przypadkach Flapjacka >.< ). Anyway, przesyłka razem ważyła 0,3kg, a sami Simpsonowie według kuriera UPS 0,2kg, co nie wróży niestety nic dobrego ;/ .
Fajnie, dostałem Simpsonów do ręki. Patrzę - łooo, grube! rozrywam folię otaczajączą opakowanie, wyjmę tą kartonową zastawkę, czy jak się to nazywa i otwieram. Kupa. To samo, co w zeszłym sezonie. Opakowanie za 50 gr z Media Marktu :weird: . Zostawmy to, że znowu na wstępie Imperial dał (że się tak wyrażę) dup*, ważne przecież, co wewnątrz. Na 1 DVD przywitał mnie wybór języka (Polski!!!) oraz genialna reklama nawołująca do kupna legalnego DVD :D . Później tylko reklama Nawołująca do kupna Blu-Ray (z wlepionymi momentami z The Simpsons Movie - prawdopodobnie nawiązanie do premiery tego filmu na Blu-Ray) i już świeci przede mną opening Foxa :wink: wstęp jest zabawny, nie będę zdradzał jego sekwencji, ale już on był dla mnie plusem - niestety nie na długo.
Zaintrygowało mnie Menu. Było całe po angielsku. No kurczę, wysililiby się już z przetłumaczeniem wyboru języka! To nie tak dużo :evil: Kolejną rzeczą, jeśli chodzi o tłumaczenie, to komentarze twórców. Noż K**** JEGO MA*, już mogliby się chociaż tutaj wysilić!. No bo - kurcze, bo kij dawali komentarze autorów do dodatków, jak nawet nie są przetłumaczone. Niestety chyba niektórym trzeba tłumaczyć to słowo :weird: . No nic. Nie samymi komentarzami człowiek żyje - odcinki! Przecież fan lubi mieć legalne odcinki swojego ulubionego serialu na półce i składać mu co wieczór ofiary... yyy, dobra, zapomnijcie o tym :?
Jeśli chodzi o odcinki, kolejna wtopa.Nie mówię o tłumaczeniu samym w sobie, każdy wiedział, że w wydaniu DVD będzie do masła. Mówię o tłumaczeniach tytułów odcinków! Czyli co? - te przetłumaczone i wsadzone na DVD nie zgadzają się z umieszczonymi z tyłu opakowania! Po prostu to mnie rozwaliło, nie wiem już, jak można być takim tłumokiem i popełnić TAKI błąd. Cóż, podwójnym tłumokiem, bo w 1 Sezonie też tak było :wink: . Plusem dla odcinków jest to, że nie wzięli takiego złego lektora (Daniel Zauski). Tyle plusów i minusów.
W kolejnych dwóch płytach sytuacja się praktycznie nie zmienia, więc ośmielę się przeskoczyć od razu do płyty 4-ej, z dodatkami.
Wywiada z Mattem Groeningiem i Jamesem L. Brooksem. Występ Barta na ceremonii rozdania Amerkyańskich Nagród Muzycznych z opcjonalnym komentarzem. Teledyski Deep Deep Trouble i Do the Bartman (wersja reżyserska) z opcjonalnym komentarzem. Reportaż o tworzeniu odcinka. Simpsonowie prezentują Nagrody EMMY. Reklamówki telewizyjne. To można znaleźć na płycie DVD 4 Simpsonów... NIEPRZETłUMACZONE! Czyli praktycznie, jakby tego nie było. Po prostu coś mnie bierze, jak pomyślę, że Imperial tak bardzo zwalił sprawę :evil: .
Dlatego podsumowując. Jeśli na prawdę nie macie jakichś dojść z zagranicy, to nie kupujcie Simpsonów Sezonu 2 na DVD - 120 zł to się po prostu nie opłaca. Można też zrobić duuuuży protest nie tylko do Imperiala, ale i innych Dystrybutorów z prośbą o lepsze wydawanie płyt DVD, albo za inne ceny.
Nie ma się co dłużej nad tym wywodzić, moja ocena - 3-/10 .

ZawaL  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 3:25 pm   

No proszę :D Czyli jednak kłamstwo ma krótkie nogi :P Tylko po co tak ściemniać? :P Nie można było od razu napisać :)

Co do wydania to tak jak pisałem wcześniej. Imperial ma gdzieś fanów i uważa że taki kotlet zadowoli wpełni osoby kupujące Simpsonów. Cieszę się że nie popełniłem tego błędu i nie kupiłem pierwszego sezonu bo teraz był żałował tego "samotnika" na półce..
Wydania DVD kupię na 100%. Ale będą to oryginalne amerykańskie, ładnie oprawione i takie które będzie się z dumą oglądało w biblioteczce. A nie te Polskie "bazaropodobne" badziewia :)

Jacob  
Profesor

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 3:43 pm   

ZMarchewa, a dodałbyś jakieś zdjęcia tego DVD, proszę? :D

collector  
Bart

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 10:53 pm   

Z tego szczegółowego opisu i jakże emocjonalnej recenzji ;-) wynika, ze biorą oryginalne DVD i nic nie zmieniają :|
Na wydaniu zagranicznym jest dokładnie to samo... u nas dogrywają języki i cena jest dużo wyższa.
Normalnie łAł - za dogranie polskiego tłumaczenia, a jeszcze nie wszystkiego z płyt, cena jest praktycznie wyższa o 40-50 zł w stosunku do sklepów za granicą.
Nie mówiąc już o dacie wydania drugiego sezonu w Polsce...
ZMarchewa Dzięki za recenzję :) ja już pozostanę do końca przy zagranicznych wydaniach, są świetnie wydane. Dobre pudełka z piękną grafiką, KSI¡żECZKAMI(!) i przynajmniej tytułów nie mylą. :woot:
(z ciekawości zważę angielskie wydanie :P )

ShadowSong  
Marge

Wysłany: Pią Lut 26, 2010 1:12 pm   

JA tam jestem za protestem xD Chciałbym mieć chociaż polskie napisy na takim DVD (mimo że sobie radzę) ale Tego polskiego SHI*U nie chce kupować :?
Nie pozwolę żeby mi tu mój ukochany serial brukali :(
PIKIETA :P

STORM, EARTH AND FIRE HEED MY CALL !

Odpowiedz do tematu