Dopiero będą mieli cztery sezony (Do prodeje - do sprzedaży). Więc pewnie i my nawet mamy daty premier 3 czeskich sezonów:
Sezon 1: 23.6.2009
Sezon 2: 17.8.2009
Sezon 3: 31.8.2009
Niby premiera pierwszego się pokrywa. Choć oficjalnego potwierdzenia w Polsce wciąż nie ma
No, fani lubelscy, zgarniamy się we wtorek pod Media Marktem i czekamy na otwarcie Cóż, myślę, że to już na pewno będzie we wtorek Wiecie, trzeba mieć nadzieję Ale jeśli w Media nie będzie, to ja jadę do Empiku do Plazy, a jak tam nie będzie, to już tracę nadzieję... (Wiem! wskoczę do Media i w dziale DVD zapytam się, czy mają w planach sprzedawać Simpsonów we wtorek Najwyżej jutro dam odpowiedź Szanownego Pana Sprzedawcy )
A co do tych wersji bez napisów, to ostatnio zakupiłem Świat wg Ludwiczka za 60 zł i był tam tylko polski dubbing, łyse odcinki i wogóle dno... Coś takiego, to można za free ściągnąć z internetu, ale cóż... Fan jest wierny ^^
ZMarchewa, ja bym nie liczył, że będzie już we wtorek. Futuramy w Media Markt na pewno 2 miesiące po premierze jeszcze nie było. Choć jak zrobisz interwencję u Sprzedawcy to może szybciej zamówią (ja się o Futuramę nie pytałem). Ale informuj, bo też z Lublina i zamierzam zakupić Simpsonów
A co do tych wersji bez napisów, to ostatnio zakupiłem Świat wg Ludwiczka za 60 zł i był tam tylko polski dubbing, łyse odcinki i wogóle dno... Coś takiego, to można za free ściągnąć z internetu, ale cóż... Fan jest wierny ^^
Tylko zauważ, że 'Świat Według Ludwiczka' w przeciwieństwie do Simpsonów to akurat typowa bajka dla dzieci, a takich kreskówek to się z napisami czy z lektorem nie wydaje.
Tak więc co do Simpsonów pod tym względem sprawa jest oczywista i myślę, że nie masz się o co martwić.
TUTAJ macie dostęp do wszystkich czeskich sezonów.
Co do ceny
porta napisał/a:
Ciekawa jest jeszcze cena
PĂąvodnĂ cena: 799,00 Kè (135.771768 złotego polskiego)
Cena pro Vás: 719,00 Kè (122.177599 złotego polskiego)
Choć sądzę, że u Nas troszkę więcej
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 6:57 pm
AtoMan napisał/a:
borsuk napisał/a:
tomeczek napisał/a:
borsuk,
Masz jakieś info co do tego wydania? Nie sądziłem, że jeszcze zaglądasz na forum
czasami zaglądam
nie, nie mam. sam się dowiedziałem z "teletygodnia", więc pewnie będzie wydanie z lektorem i z napisami. no chyba, że gdzieś zrobili jakiś inny dubbing, ale wątpię. raczej jest to nieopłacalne, tym bardziej, że pewnie chcą trafić ze sprzedażą do obecnych fanów, a mniej im zależy na pozyskaniu nowych.
O, jak miło
No niestety, Imperial powszechnie znany jest z partactwa jeśli chodzi o wydania DVD. Co do dubbingu, zawsze można zrobić jakąś "przeróbkę", niestety jest problem, bo jak wiadomo Puls nie wyemitował pierwszego odcinka
I żenująca jest cena, około 136,68 zł, i to tylko z lektorem. Sorry, ale to jest cena zaporowa i poza fanami serialu raczej nikt się na to nie skusi.
Mike El napisał/a:
Napisy będą na pewno, bo na DVD zawsze są napisy - nie kupujecie oryginałów, że dyskutujecie o tym?
Wiesz, jest szereg tytułów, w których o napisach nie ma mowy. Lub są różne, albo polskich brak. Lub w ogóle jest tylko lektor, a każą płacić jak za normalne wydanie...
no właśnie. jak to jest. na całym świecie DVD wychodzi z napisami i dubbingiem za który trzeba zapłacić krocie, u nas z lektorem, który bierze 20 zł za 10 min. czytania (może na wydania DVD więcej) i to bez tantiem, a cena taka sama jak wszędzie. fajni są ci nasi wydawcy
no właśnie. jak to jest. na całym świecie DVD wychodzi z napisami i dubbingiem za który trzeba zapłacić krocie, u nas z lektorem, który bierze 20 zł za 10 min. czytania (może na wydania DVD więcej) i to bez tantiem, a cena taka sama jak wszędzie. fajni są ci nasi wydawcy
Można jeszcze ponarzekać na pewne studio na S (tak, to samo ), które ponoć płaci strasznie mało tłumaczom, albo na nagrania lektorskie Anime Gate z nieprofesjonalnie przygotowanym, zbyt długim tekstem...
Po prostu przyzwyczaili ludzi do prostego czytacza, więc ludziom to nie przeszkadza. Teraz Sony emituje sporo anime tylko z napisami, "edukuje" młodych widzów, i za parę lat będzie jeszcze taniej, a ceny nie spadną... kasa, kasa, kasa. Bo że ich nie stać, to nie wierzę - jakby chcieli, to by wyciągnęli dubbing Pulsowy (łącznie z niewyemitowanym odcinkiem, który zdaje się i tak nagrali), i lektorów Szydłowskiego z TVP/C+ i Knapika z Eurocomu... ale skoro można zrobić taniej i zarobić więcej...
Nie jest przyjemną niespodzianką, że nie można w sklepie internetowym zamówić DVD w przedsprzedaży
Wiesz, informacja pojawiła się jak na razie tylko w TeleTygodniu, więc po pierwsze, nie wszyscy to czytają, a po drugie nie wszyscy fani The Simpsons zaglądają na nasze forum ;/
Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:07 am
Przecież właśnie mi o to chodzi, że do nieczytających Tele Tygodnia informacja o Simpsonach na DVD powinna dotrzeć z innych źródeł, np. z oferty sklepu internetowego. Zakładam, że firmie Imperial zależy na sprzedaży swojego towaru, zatem powinna poinformować zawczasu sprzedawców o swej nowej pozycji wydawniczej; nie zrobiła tego - więc bardzo sceptycznie podchodzę do przyszłotygodniowej premiery. Ale zobaczymy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum