The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dvd, polsce, simpsonowie

Simpsonowie na DVD w Polsce!
Autor Wiadomość
basto  
Grampa

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 4:13 pm   

Jako ciekawostkę powiem, ze czesi mają już 4 sezony na DVD i na wszystkich jest polski język. Nic tylko do czech jchać i kupować Simpsonów. :P

_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 4:27 pm   

Dopiero będą mieli cztery sezony (Do prodeje - do sprzedaży). Więc pewnie i my nawet mamy daty premier 3 czeskich sezonów:
Sezon 1: 23.6.2009
Sezon 2: 17.8.2009
Sezon 3: 31.8.2009
Niby premiera pierwszego się pokrywa. Choć oficjalnego potwierdzenia w Polsce wciąż nie ma :weird:

ZMarchewa  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 4:55 pm   

No, fani lubelscy, zgarniamy się we wtorek pod Media Marktem i czekamy na otwarcie :) Cóż, myślę, że to już na pewno będzie we wtorek :P Wiecie, trzeba mieć nadzieję :wink: Ale jeśli w Media nie będzie, to ja jadę do Empiku do Plazy, a jak tam nie będzie, to już tracę nadzieję... (Wiem! wskoczę do Media i w dziale DVD zapytam się, czy mają w planach sprzedawać Simpsonów we wtorek :P Najwyżej jutro dam odpowiedź Szanownego Pana Sprzedawcy :mrgreen: )

A co do tych wersji bez napisów, to ostatnio zakupiłem Świat wg Ludwiczka za 60 zł i był tam tylko polski dubbing, łyse odcinki i wogóle dno... Coś takiego, to można za free ściągnąć z internetu, ale cóż... Fan jest wierny ^^

_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:00 pm   

ZMarchewa, ja bym nie liczył, że będzie już we wtorek. Futuramy w Media Markt na pewno 2 miesiące po premierze jeszcze nie było. Choć jak zrobisz interwencję u Sprzedawcy to może szybciej zamówią (ja się o Futuramę nie pytałem). Ale informuj, bo też z Lublina i zamierzam zakupić Simpsonów :wink:

AtoMan  
Lisa

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:01 pm   

60 zł? to ty chyba kupiłeś 3 części od razu :D

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:19 pm   

ZMarchewa napisał/a:
A co do tych wersji bez napisów, to ostatnio zakupiłem Świat wg Ludwiczka za 60 zł i był tam tylko polski dubbing, łyse odcinki i wogóle dno... Coś takiego, to można za free ściągnąć z internetu, ale cóż... Fan jest wierny ^^

Tylko zauważ, że 'Świat Według Ludwiczka' w przeciwieństwie do Simpsonów to akurat typowa bajka dla dzieci, a takich kreskówek to się z napisami czy z lektorem nie wydaje. :P
Tak więc co do Simpsonów pod tym względem sprawa jest oczywista i myślę, że nie masz się o co martwić. ;)

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:27 pm   

basto napisał/a:
Jako ciekawostkę powiem, ze czesi mają już 4 sezony na DVD i na wszystkich jest polski język. Nic tylko do czech jchać i kupować Simpsonów. :P

Ale jaki język polski? Dubbing, lektor, ang + napisy? I jaka cena?

_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 5:39 pm   

Mike El napisał/a:
Widać, że dla Polski i Czech (oraz innych krajów) zostały wytłoczone te same płyty

tomeczek, tak jak napisał Mike El, to są te same płyty, co będą u Nas. Pewnie lektor, choć zgaduje.
TUTAJ macie dostęp do wszystkich czeskich sezonów.
Co do ceny
porta napisał/a:
Ciekawa jest jeszcze cena :D
PĂąvodnĂ­ cena: 799,00 Kè (135.771768 złotego polskiego)
Cena pro Vás: 719,00 Kè (122.177599 złotego polskiego)

Choć sądzę, że u Nas troszkę więcej :|

Mike El  
Profesor

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 6:07 pm   

_Pan_DA_ napisał/a:
Sezon 1: 23.6.2009
Sezon 2: 17.8.2009
Sezon 3: 31.8.2009
Ambitnie, przy takim tempie w krótkim czasie Europa Środkowa nadąży za USA i Europą Zachodnią; FOX chce mnie szybko pozbawić oszczędności :D

borsuk  
Maggie

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 6:57 pm   

AtoMan napisał/a:
borsuk napisał/a:
tomeczek napisał/a:
borsuk,

Masz jakieś info co do tego wydania? Nie sądziłem, że jeszcze zaglądasz na forum :wink:

czasami zaglądam :wink:
nie, nie mam. sam się dowiedziałem z "teletygodnia", więc pewnie będzie wydanie z lektorem i z napisami. no chyba, że gdzieś zrobili jakiś inny dubbing, ale wątpię. raczej jest to nieopłacalne, tym bardziej, że pewnie chcą trafić ze sprzedażą do obecnych fanów, a mniej im zależy na pozyskaniu nowych.

O, jak miło :D

No niestety, Imperial powszechnie znany jest z partactwa jeśli chodzi o wydania DVD. Co do dubbingu, zawsze można zrobić jakąś "przeróbkę", niestety jest problem, bo jak wiadomo Puls nie wyemitował pierwszego odcinka ;-)

I żenująca jest cena, około 136,68 zł, i to tylko z lektorem. Sorry, ale to jest cena zaporowa i poza fanami serialu raczej nikt się na to nie skusi.

Mike El napisał/a:
Napisy będą na pewno, bo na DVD zawsze są napisy - nie kupujecie oryginałów, że dyskutujecie o tym?

Wiesz, jest szereg tytułów, w których o napisach nie ma mowy. Lub są różne, albo polskich brak. Lub w ogóle jest tylko lektor, a każą płacić jak za normalne wydanie...

no właśnie. jak to jest. na całym świecie DVD wychodzi z napisami i dubbingiem za który trzeba zapłacić krocie, u nas z lektorem, który bierze 20 zł za 10 min. czytania (może na wydania DVD więcej) i to bez tantiem, a cena taka sama jak wszędzie. fajni są ci nasi wydawcy :?

AtoMan  
Lisa

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 7:12 pm   

borsuk napisał/a:
no właśnie. jak to jest. na całym świecie DVD wychodzi z napisami i dubbingiem za który trzeba zapłacić krocie, u nas z lektorem, który bierze 20 zł za 10 min. czytania (może na wydania DVD więcej) i to bez tantiem, a cena taka sama jak wszędzie. fajni są ci nasi wydawcy :?

Można jeszcze ponarzekać na pewne studio na S (tak, to samo ;-) ), które ponoć płaci strasznie mało tłumaczom, albo na nagrania lektorskie Anime Gate z nieprofesjonalnie przygotowanym, zbyt długim tekstem...

Po prostu przyzwyczaili ludzi do prostego czytacza, więc ludziom to nie przeszkadza. Teraz Sony emituje sporo anime tylko z napisami, "edukuje" młodych widzów, i za parę lat będzie jeszcze taniej, a ceny nie spadną... kasa, kasa, kasa. Bo że ich nie stać, to nie wierzę - jakby chcieli, to by wyciągnęli dubbing Pulsowy (łącznie z niewyemitowanym odcinkiem, który zdaje się i tak nagrali), i lektorów Szydłowskiego z TVP/C+ i Knapika z Eurocomu... ale skoro można zrobić taniej i zarobić więcej...

kuba  
Maggie

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 7:52 pm   

A czemu nie wierzycie, że może być we wtorek? Może chcą nam (fanom) zrobić niespodziankę?

Mike El  
Profesor

Wysłany: Czw Cze 18, 2009 8:06 pm   

Nie jest przyjemną niespodzianką, że nie można w sklepie internetowym zamówić DVD w przedsprzedaży.

ZMarchewa  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 6:03 am   

Mike El napisał/a:
Nie jest przyjemną niespodzianką, że nie można w sklepie internetowym zamówić DVD w przedsprzedaży

Wiesz, informacja pojawiła się jak na razie tylko w TeleTygodniu, więc po pierwsze, nie wszyscy to czytają, a po drugie nie wszyscy fani The Simpsons zaglądają na nasze forum ;/

Mike El  
Profesor

Wysłany: Pią Cze 19, 2009 10:07 am   

Przecież właśnie mi o to chodzi, że do nieczytających Tele Tygodnia informacja o Simpsonach na DVD powinna dotrzeć z innych źródeł, np. z oferty sklepu internetowego. Zakładam, że firmie Imperial zależy na sprzedaży swojego towaru, zatem powinna poinformować zawczasu sprzedawców o swej nowej pozycji wydawniczej; nie zrobiła tego - więc bardzo sceptycznie podchodzę do przyszłotygodniowej premiery. Ale zobaczymy...

Odpowiedz do tematu