Wysłany: Sro Sty 23, 2008 12:47 pm Simpsonowie nie zdobędą Oscara
Wśród nominowanych do 80. edycji nagród Amerykańskiej Akademii Sztuki i Wiedzy Filmowej zabrakło filmu Simpsonowie: Wersja kinowa. W kategorii na najlepszy film animowany wbrew oczekiwaniom analityków zamiast "Simpsonów" czy "Filmu o pszczołach" znalazł się film "Na fali".
O pozostałych nominacjach możemy dowiedzieć się na Wikipedii.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 4:20 pm
jak dla mnie to nie ma się czym przejmować. Oskary to jedna wielka fuszerka, mało kiedy nagrodzone (czy nawet nominowane) zostają filmy, na które rzeczywiście warto zwrócić uwagę. zresztą, nie wydaje mi się, żeby Simpsonowie mieli jakieś szanse. i nie chodzi mi o poziom produkcji, który moim zdaniem był co najmniej przyzwoity, ale o kierunek, który współczesne kino wybrało. Na Fali?!? ten wybór mówi sam za siebie.
Oglądałem ostatnio na fali i bardziej mi się podobało niż wersja kinowa Simpsonów moim zdaniem dobrze że Na fali dostało Oskara Simpsonowie mają już różne nagrody a więc mogą dać szanse innym
Czy umiesz dokładnie czytać? Przecież jest napisane, że zostali nominowani do Oskara, a nie zdobyli go
Można było przewidzieć, że Simpsonowie nie będą nominowani. Film nie odniósł jakiegoś wielkiego sukcesu. W większości podobał się tym, którzy są fanami serialu. Tylko nielicznym "początkującym" podobali się Simpsonowie.
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 5:32 pm
m@rcin napisał/a:
Film nie odniósł jakiegoś wielkiego sukcesu.
skąd ten pomysł?
już na samym otwarciu, "Simpsonowie: Wersja kinowa" zarobili bardzo wysokie $96 mln. Jest to dziesiąte otwarcie w historii poza USA!
na świecie film zarobił $526,5 mln!
nie jeden producent dałby się zabić l takiego wyniku, więc nie wiem, o co ci chodzi
No nie, tylko nie " Na fali" Przecież ten film jest beznadziejny, nie ma nic śmiesznego, praktyczne zasnęłam w kinie...
dokładnie..dla mnie to najgorszy film animowany tego roku
Cytat:
jak dla mnie to nie ma się czym przejmować. Oskary to jedna wielka fuszerka, mało kiedy nagrodzone (czy nawet nominowane) zostają filmy, na które rzeczywiście warto zwrócić uwagę. zresztą, nie wydaje mi się, żeby Simpsonowie mieli jakieś szanse
nie chodzi o samą nagrode- wiesz jaka to promocja Simpsonów na całym świecie?
Wg. Ciebie każdy film powinien być śmieszny? "łowca androidów" nie jest śmieszny, a jest super. Przykłady można mnożyć.
Nie każdy musi być śmieszny przecież. To, że dany film jest śmieszny nie jest dla mnie wyznacznikiem jakości. Po prostu uważam, że "Na fali" to beznadzieja, nic ciekawego i przy okazji nie było żadnego fajnego motywu - jak dla mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum