Wysłany: Wto Mar 15, 2005 8:18 pm Simpsonowie w innych bajkach/filmach
Czy widzieliście może w jakimś filmie, bajce lub serialu jakieś nawiązanie do The Simpsons?
Ja ostatnio oglądałem odcinek South Park zatytułowany Simpsons Already Did It (s06e07). Jak sam tytuł wskazuje jest w nim mnóstwo nawiązań do naszej ulubionej kreskówki. Autorzy SP wykazują się sporą wiedzą o Simpsonach
Polecam.
Tez widzialem ten odcinek (juz kiedys wspominalem) i w sumie dzieki niemu sie zorientowalem ze moge sciagac simpsonow z neta (jak szukalem southparkow w kaziee i wyskoczyl mi ten tytul nastapilo nagle olsnienie). A co do samego odcinka to owszem bardzo fajny, nawiazan do Simpsonow nie brakuje tez w futuramie (z oczywistych powodow) a ostatnio dziewczyna mowila mi ze w jeziorze marzen ( ) sporo o Simsponach gadali (co ja wqrzylo, bo ona za nimi nie przepada a ja czesto o nich nawijam )
Odniesień do The Simpsons w Futuramie jest rzeczywiście sporo, podobnie jak w The Simpsons do Futuramy (np. Bender w halucynacjach Barta w odcinku Bart and Lisa vs. 3rd grade, w jednej z czołówek na kanapie zamiast barta pojawia się Fry i sławna kwestia w ostatnim odcinku 15-go sezonu - "Why did they cancel Futurama?"
A wogóle dla ciekawkich strona ze zdjeciami - Odniesienia do The Simpsons w Futuramie
LINK NIEAKTYWNY
Z pewnością nie są to jedyne odniesienia, ale napewno bardzo widoczne Z własnych obserwacji dodam że w jedym z epizodów Futuramy widziałęm Blinky'ego . Niestety nie jestem aż takim zapaleńcem coby śledzić każdą sekundę kreskówki w poszukiwaniu ukrytych symbol i odniesień
_________________ Hey, Homer, I'm worried about the beer supply. After this case, and the other case, there's only one case left
percy [Usunięty]
Wysłany: Czw Cze 02, 2005 6:35 pm
The X-Files (Z Archiwum X) - 5x20 The End - Gibson Price ogląda odcinek, w którym Homer załatwił sobie pistolet (tytułu nie pamiętam)
The X-Files (Z Archiwum X) - 6x01 The Beginning - Pracownik elektrowni atomowej ma na imię Homer, jest łysy i przysypia w pracy - uznałem to za kolejne nawiązanie. Myślę, że był to rewanż za odcinek "The Springfield Files"
The X-Files (Z Archiwum X) - 6x01 The Beginning - Pracownik elektrowni atomowej ma na imię Homer, jest łysy i przysypia w pracy - uznałem to za kolejne nawiązanie. Myślę, że był to rewanż za odcinek "The Springfield Files"
to musailo byc fajne
Wysłany: Czw Cze 02, 2005 9:16 pm
Według moich obliczeń, wspomniane odcinki będą emitowane na TV4 5 i 12 lipca.
Homer91 [Usunięty]
Wysłany: Wto Lis 08, 2005 10:41 pm
moze troche na odwrót w Simpsonsch bylo tez nawiazanie do South Parku zapomnialem w jakim odcinku ale bylo cos z "Bart" i "War"
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Pią Lis 11, 2005 5:04 pm
http://www.tsoalr.com/view.php?date=2004-03-01
Komiks o Warhammerze 40k, ale czemu rodzinka nie mogła tam zawitać?
Oczywiście ich wizyta mocno nawiązuje do odcinka s04e12 "Marge vs. Monorail", oczywiście słowia piosenki lekko zamienione... Jak ktoś interesuje się tym hobby (Wh40k) to będzie się rył na całego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum