The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bajkachfilmach, innych, simpsonowie

Simpsonowie w innych bajkach/filmach
Autor Wiadomość
mgr_rybak  
Sponsor

Wysłany: Wto Mar 15, 2005 8:18 pm   Simpsonowie w innych bajkach/filmach

Czy widzieliście może w jakimś filmie, bajce lub serialu jakieś nawiązanie do The Simpsons?
Ja ostatnio oglądałem odcinek South Park zatytułowany Simpsons Already Did It (s06e07). Jak sam tytuł wskazuje jest w nim mnóstwo nawiązań do naszej ulubionej kreskówki. Autorzy SP wykazują się sporą wiedzą o Simpsonach :-)
Polecam.

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 15, 2005 9:10 pm   

Tez widzialem ten odcinek (juz kiedys wspominalem) i w sumie dzieki niemu sie zorientowalem ze moge sciagac simpsonow z neta (jak szukalem southparkow w kaziee i wyskoczyl mi ten tytul nastapilo nagle olsnienie). A co do samego odcinka to owszem bardzo fajny, nawiazan do Simpsonow nie brakuje tez w futuramie (z oczywistych powodow) a ostatnio dziewczyna mowila mi ze w jeziorze marzen ( :? ) sporo o Simsponach gadali (co ja wqrzylo, bo ona za nimi nie przepada a ja czesto o nich nawijam :D )

mgr_rybak  
Sponsor

Wysłany: Wto Mar 15, 2005 9:35 pm   

Chyba musze sobie przypomnieć Futurame bo chyba mi umknęły te fragmenty. Teraz znam już lepiej Simpsonów to powinienem wyłapać nawiązania :-)

BarneyGumble  
Bohater Springfield

Wysłany: Wto Mar 15, 2005 10:11 pm   

Odniesień do The Simpsons w Futuramie jest rzeczywiście sporo, podobnie jak w The Simpsons do Futuramy (np. Bender w halucynacjach Barta w odcinku Bart and Lisa vs. 3rd grade, w jednej z czołówek na kanapie zamiast barta pojawia się Fry i sławna kwestia w ostatnim odcinku 15-go sezonu - "Why did they cancel Futurama?" :)
A wogóle dla ciekawkich strona ze zdjeciami - Odniesienia do The Simpsons w Futuramie

LINK NIEAKTYWNY

Z pewnością nie są to jedyne odniesienia, ale napewno bardzo widoczne Z własnych obserwacji dodam że w jedym z epizodów Futuramy widziałęm Blinky'ego :) . Niestety nie jestem aż takim zapaleńcem coby śledzić każdą sekundę kreskówki w poszukiwaniu ukrytych symbol i odniesień ;)

percy
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 02, 2005 6:35 pm   

The X-Files (Z Archiwum X) - 5x20 The End - Gibson Price ogląda odcinek, w którym Homer załatwił sobie pistolet (tytułu nie pamiętam)
The X-Files (Z Archiwum X) - 6x01 The Beginning - Pracownik elektrowni atomowej ma na imię Homer, jest łysy i przysypia w pracy - uznałem to za kolejne nawiązanie. Myślę, że był to rewanż za odcinek "The Springfield Files" :)

Vinci  
Bohater Springfield

Wysłany: Czw Cze 02, 2005 8:51 pm   

Cytat:
The X-Files (Z Archiwum X) - 6x01 The Beginning - Pracownik elektrowni atomowej ma na imię Homer, jest łysy i przysypia w pracy - uznałem to za kolejne nawiązanie. Myślę, że był to rewanż za odcinek "The Springfield Files"

to musailo byc fajne :D

percy
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 02, 2005 9:16 pm   

Według moich obliczeń, wspomniane odcinki będą emitowane na TV4 5 i 12 lipca.

Homer91
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 08, 2005 10:41 pm   

moze troche na odwrót :) w Simpsonsch bylo tez nawiazanie do South Parku :mrgreen: zapomnialem w jakim odcinku ale bylo cos z "Bart" i "War" :wink:

El Bozo
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 11, 2005 5:04 pm   

http://www.tsoalr.com/view.php?date=2004-03-01
Komiks o Warhammerze 40k, ale czemu rodzinka nie mogła tam zawitać? :D
Oczywiście ich wizyta mocno nawiązuje do odcinka s04e12 "Marge vs. Monorail", oczywiście słowia piosenki lekko zamienione... Jak ktoś interesuje się tym hobby (Wh40k) to będzie się rył na całego.

Homer91: "Bart of War"

Odpowiedz do tematu