Wysłany: Wto Sie 21, 2007 1:32 pm "Simpsonowie" w Internecie, pirat w areszcie
Australijska policja zatrzymała mężczyznę, który podejrzewany jest o nielegalne zarejestrowanie w kinie filmu "Simpsonowie" i udostępnienie go w Internecie - donosi serwis Out-law.com. 21-letni mieszkaniec Sydney nagrał film za pomocą... telefonu komórkowego.
Przedstawiciele australijskiej organizacji antypirackiej AFACT (Australian Federation Against Copyright Theft) są pewni, że zatrzymany młodzieniec był pierwszą osobą, która sfilmowała kinową wersję "Simpsonów" i udostępniła ją w Internecie. Mężczyzna opublikował ów plik zarówno w sieciach P2P, jak i kilku serwisach oferujących strumieniową transmisję wideo.
Film był dostępny w Internecie jeszcze przed oficjalną amerykańską premierą kinową - jednak przedstawiciele AFACT twierdzą, iż w ciągu 72 godzin udało im się usunąć ze stron WWW większość kopii "Simpsonów". Organizacja szacuje jednak, że tylko za pośrednictwem sieci BitTorrent film pobrało co najmniej 110 tys. osób.
21-letni mężczyźna (jego tożsamości nie podano) został oskarżony o kradzież i nielegalne dystrybuowanie materiałów chronionych prawem autorskim. Za takie przestępstwa grozi mu kara do 5 lat więzienia oraz grzywna.
Wiek: 16 Dołączyła: 30 Cze 2007 Posty: 507 Skąd: Springfield
Wysłany: Czw Paź 11, 2007 6:16 pm
shoker191 napisał/a:
takich ludzi jak tamten facet powinno sie tempić
yyy ... Takich ludzi to ja naprawdę nie rozumiem ... To tak jak bym napisała ,że 11-latki piszą głupoty ,a sama mam 11 lat .. Ja tam mu dziękuje ... Sama ściagnełam ten film ... Wiadomo Simpsonowie ,powinniśmy kupować jako fani ... Ale trudno wydać po 150 zł za sezon .. A jest ich przecież 19 ... Ja oczywiście kupie film jak tylko wyjdzie na DVD ..
----------- Amen - koniec przykazania --------------------
Cos w tym jest...ale ściągam nadal- jesli chodzi o kinową wersje najpierw byłem w kinie a potem ściągnołem zeby jeszcze z 2x obejrzec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum