Homer to kompletnie niezdarny mężczyzna i nic nie potrafi dobrze zrobić, poza zajęciami takimi jak: jedzienie, picie piwa oraz oglądanie TV. Pomimo swojej niezdolności do zrobienia czegokolwiek dobrze, miał w życiu sporo szczęścia. Udało mu się dostać pracę w elektrowni atomowej (nie wysila się za bardzo siedząc w swoim setorze 7-G) oraz przekonać do siebie kobietę, którą kocha - Marge. Homer ma trójkę dzieci, z których jest bardzo dumny. Są to, najstarszy - Bart, ośmioletnia - Lisa, oraz nie potrafiąca jescze mówić - Maggie. Klasycznym powiedzeniem Homera jest słynne "D'OH". Wydaje z siebie ten dźwięk zawsze gdy coś mu nie wyjdzie (a zdarza się to bardzo często). Homer, po "ciężkim" dniu w pracy wybiera się do swojego ulubionego baru "MOE's", pije dużo piwa i rozmawia ze swoim niezbyt inteligentnym przyjacielem Barney'em. Homer jest (przynajmniej tak mu się wydaje) głową rodziny Simpsonów - co nie za dobrze mu wychodzi. Gdy krzyczy na swojego syna, często przypomina mu się coś zabawnego i zmienia temat. Jego ojcem jest Abraham Simpson, od którego to pożyczył pieniądze na swój dom, wkrótce po tym - wysłał go do domu starców. Matka Homera nie była znana dopóki nie upozorował on swojej śmierci. Spotkał ją wtedy na cmentarzu, a jak się potem okazało była zamieszana w sprawę z C.M.Burnsem i z tego powodu musiała uciec z miasta. Pomimo swojej głupoty, Homer potrafi być bardzo romantyczny, z czym na pewno zgodziłaby się jego żona, która często musi zwracać mu uwagę, bo coś robi źle. Nasz bohater ma wielkiego pecha, jego szef - Montgomery Burns nie może zapamiętac jego imienia. Homer miał wiele marzeń, które jednak nie były zbyt wysoko postawione...jednym z nich było zjedzenie największej kanapki na świecie i udało mu się to chodź tego nie pamięta. Homer śpiewał w zespole B-Sharps razem z Apu, Skinners'em, oraz Barney'em. Ich występyna scenie oraz śpiewanie bez akompaniamentu zrobiły furorę, jednak po dwóch tygodniach zespół upadł.
11homer.jpg
Plik ściągnięto 6588 raz(y) 36.41 KB
sachen [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 3:02 pm
oczywiście 10! jest to moja ulubiona postać. jego "d'oh!" "whoohoo!", tok myślenia i gagi z nim rozbrajają mnie
dodam jeszcze, że ten serial nie miałby sensu bez niego
Ostatnio zmieniony przez sachen Nie Maj 07, 2006 6:09 pm, w całości zmieniany 1 raz
emsie [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 4:26 pm
Homer aka Max Power jest bezwzglednie motorem napedowym tegoz serialu:D:D byl i robil praktycznie wszystko wszedzie :D powiem szczerze ze mozna by o nim pisac i pisac a i tak nie wyczerpalo by to tematu praktycznie w kazdym odcinku jest kims by ostatecznie stac sie "tylko" homerem:D:D ... nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba pierwsze slowo jakie powiedziala maggie brzmialo "tato" ?? :) .. oczywiscie homer ma 10/10 i jeszcze +1 :D uhhhhhhhhhhhu :D
Sir Pawi [Usunięty]
Wysłany: Czw Maj 04, 2006 7:02 pm
oczywiscie 10.1/10 ... szkoda ze nie ma wiekszej punktacji... TO JEST MÓJ IDOL xD
dLg [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 12:11 pm
Trudno coś o nim napisać... Jest sensem tego serialu, ma cudowne teksty, ma fantastycznie śmieszny charakter, ma absolutnie doskonały głos (dubbingowanie go to absurd). 100/10
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 7:54 pm
Pisałem by temat trefnej jedynki zostawić w spokoju, ale jednak olaliście moje słowa.
Jak ktoś jeszcze raz poruszy ten temat to nie skończy się na kasacji postów.
- El Bozo
Ja też bardzo lubię Homera ale nie jest on moją ulubioną postacią. Szczególnie lubie jego śmiech. Ale ostatnio coraz bardziej mnie denerwuje gdy tworcy robią z niego kompletnego idiote. 9/10
Rzeczywiście cała kreskówka opiera się praktycznie na Homerze. Gdyby nie on serial nie śmieszył by tak bardzo. Ale patrząc z drugiej strony to gdyby twórcy stworzyli The Simpsons bez Homera, ludzie nie wiedzieliby co stracili więc twierdzenie, że bez Homera nie ma Simpsonów jest lekką przesadą. Niemniej daję 10.
wolo90 [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 4:32 pm
10 10 10 dla Homera jest najlepsza postacia w tej kreskowce zawsze ma najlepsze teksty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum