Wysłany: Pon Cze 09, 2008 10:44 pm Styl niebieski
Mam tu małe zapytanie: możnaby zrobić w najbliższym czasie konkurs na nowy baner stylu niebieskiego?
Otóż pytam się dlatego, że wg. mnie obrazek na banerze jest zbyt pikselowaty i cały styl wygląda, jakby był sprzed kilku lat (powtarzam: wg. mnie).
Nie wiem czy warto, ale zrobię ankietę, kto jest za tym, żeby odświeżyć styl niebieski.
Gdyby coś to mówie o tym, żeby konkurs był w czasie wakacji, żeby każdy miał choć trochę czasu (nie tak jak w przypadku konkursu "Springfield w Pigułce")
Wiek: 26 Dołączył: 20 Sie 2005 Posty: 505 Skąd: tychy / kraków
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 11:39 pm
ja myślę, że styl niebieski powinien zostać usunięty a na jego miejsce powstać nowy
wiem, że to dużo roboty i nikogo palcem do niej nie wyznaczam, ale uważam, że nie reprezentuje się on dobrze..
nadal jestem za odświeżeniem stylu żółtego (banner)
jest to motyw najlepiej pasujący do tematyki portalu a same logo już niekoniecznie
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 11:52 pm
Mi sie podoba niebieski taki jaki jest. Ostatecznie można odświeżyć baner jak komuś bardzo przeszkadza, ale powinna zostać niebieska alternatywna dla ludzi dla których żółty jest np. zbyt jaskrawy (np. ja) lub którym sie on podoba z jakiś innych powodów.
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 7:16 am
tomeczek napisał/a:
Styl niebieski jest trudniejszy do odrestaurowania bo oprócz bannera trzeba by zmienić całą kolorystykę.
No nie wiem. Praca ze "Springfield w pigułce" prezentuje się tam dobrze. W ostateczności możnaby w zasadach konkursu napisać, żeby był niebieski element na banerze.
Johnny B. napisał/a:
S w pigułce był w miarę dobrym czasie Było sporo wolnego
Chodzi mi o to, że naprzykład Mokujin8 miał sesję. żeby jeszcze zwiększyć czas wolny, trzeba to zrobić w wakacje
Wiek: 16 Dołączyła: 30 Cze 2007 Posty: 507 Skąd: Springfield
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 7:09 pm
Willy napisał/a:
Jeśli ktoś ma ochotę zrobić nowy styl to niech zrobi:)
Willy wątpie, zeby bez konkursu komuś sie chciało to robic ... Ale popieram zmiane baneru ,styl niebieski caly powinien byc odswiezony ,ale kolorystyka powinna zostac ...
Proponuje ,by któryś z adminów dał poprostu taki temat ,zwyciezca konkursu poprostu dostanie troche punktow za pierwsze miejsce ... Czy ktos sie zglosi czy nie zobaczymy ... Tylko wypadało by dac troche czasu (jakis miesiac) ,bo teraz pod koniec roku ma sie go malo ... Proponuje ,by warunkiem bylo poprostu to zeby banner pasowal do stylu niebieskiego ... Ale to tylko moje zdanie ,w kazdym razie zaglosowalam na to ,by banner zmienic ...
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 8:03 pm
Widzisz, nie zauważyłem tego wcześniej ale przy zmianie baneru trzeba by zmienić całą ramkę. Popatrz na listwy u dołu ściany na banerze; zlewają się z tymi na tle. Najwyżej trzebaby zmienić trochę tło, co jest do zrobienia . Jednak nadal jestem za tym, by go odświeżyć.
A tak na marginesie: Willy, wiesz jak się robi nowe style, bo może bym się pobawił w wakacje...
Proponuje ,by któryś z adminów dał poprostu taki temat ,zwyciezca konkursu poprostu dostanie troche punktow za pierwsze miejsce .
A na co komu te punkty? Chcesz to Ci wszystkie swoje przeleję. Są one tylko dlatego, że nikt nie wie jak je wyłączyć.
Ja sam jestem za całkowitą kasacją niebieskiego ale nie wiem jak
Kape napisał/a:
Widzisz, nie zauważyłem tego wcześniej ale przy zmianie baneru trzeba by zmienić całą ramkę. Popatrz na listwy u dołu ściany na banerze; zlewają się z tymi na tle.
Wiek: 15 Dołączył: 17 Lip 2007 Posty: 734 Skąd: Springfield
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 7:55 am
Ja jestem co do tej sprawy obojętny. Nie obchodzi mnie to, czy zostanie zmieniony tylko baner czy cały skin. I tak korzystam z żółtego Według mnie niebieski jest trochę.... za niebieski Po prostu za mocno razi w oczy.
Jeśli chodzi o utworzenie nowego stylu bądź zmodyfikowanie obecnego(choć bardziej to pierwsze widzę wchodzi w grę) to mam kolegę z innego forum co się na takich rzeczach zna, ogólnie dużo fajnych styli dla innych for już zrobił i tak sobie myślę, że może i tu by się na coś przydał Spróbuję z nim pogadać, może się zgodzi.
Ba, nawet zauważyłem niedawno że on rok temu nawet zarejestrował się na tym forum, ale nigdy nic tu nie napisał.
Ewentualnie jeszcze mogę poprosić o pomoc parox'a(parox'a to chyba znacie, przynajmniej część z Was ), bo on chyba też się na takich rzeczach trochę zna.
Tylko z nim może być gorzej się skontaktować, bo jak narazie to jest nieosiągalny .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum