Wysłany: Sro Lip 23, 2008 12:01 am Tajemnicza piwnica w Tawernie u Moe
Ostatnio zacząłem szukać ukrytych wątków w Simpsonach. Moją uwagę przykuła piwnica w Barze Moe. W odcinku, w którym Homer jest postanawia zostać panem Xem i donosić na swojej stronie internetowej, przychodzi do Moe, który w ogóle nie chce z nim rozmawiać, ponieważ twierdzi, że ma wiele strasznych tajemnic, których nie chce wyjawić innym, po czym patrzy na dziurę podłodze, w której widać człowieka, proszącego o coś do jedzenia.
W odcinku G.I.D'oh, Moe wpuszcza Homera z grupką innych żołnierzy "pod ostrzał" do piwnicy w celu ukrycia ich przed amerykańską armią. W piwnicy roi się od pudeł i ogólnie jest ona strasznie zapyziała.
Czy widzieliście może jakieś inne sceny z tym dziwnym miejscem?
I ogólnie, co o tym sądzicie?
rogercieslar [Usunięty]
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 7:52 am
nie znam jeszcze żadnych scen z piwnica
i nie zwracałem uwagi wcześniej na ta piwnice.
Kiedyś (to chyba nie była piwnica tylko zaplecze) miał tam skrzynie z pandami, które później wypyścił na ulice. Kiedy indziej jacyś gangsterzy (i chyba Krusty) grali w rosyjską ruletkę.
a przy tym jak pod podłogą ktoś siedział, to nie wiem czy poprostu głos podobny [jako że ten sam aktory] ale był taki jak głos Moleman, no i on w sumie znajduje sie w takich sytuacjach często.. jak np kiedy Marge identyfikowala zwłoki
'no that's not him.. AND this man is still alive'
Moleman: 'Thats what I've been trying to tell You!'
Piwnica u Szyslaka jest "typową" piwnicą u lekko (cenzura) właściciela zapyziałej knajpy, który prowadzi lewe interesy jak np. przemyt dzikich zwierząt. Zresztą Szyslak jest z deczka psychopatą (cenzura), co można zaobserwować na wielu odcinkach (np. niedawno na C+ gdy Homer przebrał się za pandę), tak też ten facet w podłodze mnie nie zdziwił.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum