Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 6:28 pm Telewizja FOX w Polsce
Cytat:
FOX International Channels pragnie jeszcze w tym roku uruchomić w Polsce kanał pod nazwą
FOX (zarówno w wersji SD, jak i HD), który tak jak istniejący już FOX Life puszczałby seriale.
Wśród nich mają być "The Cleveland Show", "Simpsonowie" oraz "Family Guy".
1 października ruszy serwis internetowy polskiej telewizji FOX, póki co na stronie jest zegar
odliczający czas do wspomnianej daty oraz migawki z seriali, m.in. Family Guy.
Nie wiadomo, czy 1 października to również data startu samej stacji oraz na jakich
platformach telewizyjnych będzie ona dostępna.
Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 10:49 pm
Mnie to średnio obchodzi, bo i tak nie oglądam telewizji, ale mam nadzieję, ze chociaż niektórzy moi znajomi dzięki temu kanałowi zaznajomią się lepiej z Simpsonami. Skoro polubili South Park dzięki Comedy Central, to dlaczego nie?
Na 99% Fox trafi do cyfry i do N a może i do Polsatu. Wnioskuję to z postu na forum DVHK
Kod:
Na tescie T2 z 10,834 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 3/4; DVB-S2/8PSK od 2 dni oprócz kodowania Seca i Conax pojawiło sie kodowanie Nagra (nalezy przypuszczac ze dla CP).Takze FOX HD pojawi sie we wszystkich trzech platformach (przypuszczam jedynie)
Dla niewiedzących kodowanie Seca to cyfra, conax to N a nagra to Polsat tylko nie zgadza się CAID nagra dla Polsatu
Dla mnie i tak najważniejsze było by Fox trafił do cyfry więc jestem zadowolony
Ubolewam tylko, że brak będzie Futuramy. Może z czasem wprowadzą. Z ciekawości odkodowałem Fox na Sky Italia i tam lecą Simpsonowie a zaraz po nich Futurama lub na odwrót. I to mi się podoba. Jedno po drugim. Czemu u nas tak nie będzie
tomeczek, jak dla mnie, mogliby dać Futuramę na ComedyCentral razem z nowymi odcinkami, byleby nie schrzanili lektora jak przy Family Guyu, czy South Parku...
Zgodnie z naszymi informacjami nowy kanał serialowy FOX Polska oraz jego wersja w jakości High Definition wystartują w listopadzie br., a konkretnie w dniu 6 listopada 2010 roku. Według zapowiedzi nadawcy, jako pierwsi dostęp do oferty kanału pozyskają abonenci Cyfrowego Polsatu. Wiadomo również, że stacja pojawi się w CYFRZE+ oraz Telewizji nowej generacji n, jednak tutaj brak konkretnej daty. W ramówce pojawią się: Defying gravity, Do not distrub, Dolhouse, Family guy, Herose, Kdabra, Life, Life on Mars, Living in your car, Prison break, Sons of anarchy, The Simpsons, The walking Dead, Tiempo final oraz Weeds. Według informacji przekazanych przez przedstawicieli FOX International Channels, ramówka FOX Polska będzie przygotowana specjalnie z myślą o polskim rynku.
Â?ródło: www.gazeta.pl
Simpsonowie i Family Guy będą z napisami!
Tak to wynika z filmików na stronie foxtv.pl, bo zajawki z seriali aktorskich były z lektorem.
http://www.foxtv.pl/seriale/thesimpsons/wideo http://www.foxtv.pl/seriale/familyguy/wideo
Filmiki są w 16:9, z przyciętymi górą i dołem, lecz sądzę, że FOX HD będzie je puszczał w czarnymi pasami na bokach, tak jak wtedy, kiedy miałem okazję zobaczyć program 4:3 na FOX Life HD.
Świetna wiadomość, już straciłem nadzieję, że nie będzie napisów, a tu raczej będą, Też nie zapominajmy o tym, że nie jest to 100% potwierdzone, Np na AXN lecą zajawki z napisami, a wszystkie seriale tylko z lektorem... Tak wiem, jestem pesymistą, Ale jak będą napisy to na 100% będzie do wyboru sam angielski. Jak się wybiera angielski lub polski i napisy, to na pewno da się po angielsku bez napisów. A i mam nadzieję, że jak The Simpsons będą na FOX'ie to w Polsce nasz ulubiony serial będzie choć trochę bardziej popularny, a to forum bardziej aktywne, choć teraz dobrze jest.
ja mam nadzieję, że jak Family Guy będzie w Polsce, to wydadzą polskie wydanie DVD ;P Mam też nadzieję, że polepszą edycję Simpsonów, chociaż nadzieja nikła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum