The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: üter, zörker

Üter Zörker

Jak oceniasz t? posta
1 - okropna! Powinni j? wyrzuci
0%
 0%  [ 0 ]
2
5%
 5%  [ 1 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
4
5%
 5%  [ 1 ]
5 - mo?e by
17%
 17%  [ 3 ]
6
0%
 0%  [ 0 ]
7
17%
 17%  [ 3 ]
8
23%
 23%  [ 4 ]
9
5%
 5%  [ 1 ]
10 - ?wietna! Powinna by? w ka?dym odcinku!
23%
 23%  [ 4 ]
Głosowań: 17
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 2:31 pm   Ăśter ZĂ?rker

Głos: Russi Taylor

Ăśter ZĂ?rker to otyły niemiecki chłopiec z wymiany szkolnej. (W niemieckiej wersji serialu „Simsonowie” Uter pochodzi ze Szwajcarii.)
Jest bardzo żarłoczny. Powszechnie twierdzi się że jest wzorowany na postaci Augustusa Gloopa – żarłocznego niemieckiego chłopca z książki Roalda Dahla pt. „Charlie i Fabryka Czekolady”
Uter ma tendencje do wpadania w tarapaty (w odcinku [18x21] 24 Minutes można go było zobaczyć zaplątanego w pajęczynę w szkolnych przewodach wentylacyjnych).
Ma dziwaczne zwyczaje jak np. wręczanie świeżo wylizanego lizaka innym na znak przyjaźni lub jedzenie marcepanowych cukierków wzmocnionych jodyną.
Uter w jednym ze swoich pierwszych występów w Simsonach zgubił się na wycieczce szkolnej. Kiedy Bart zgłosił Skinnerowi że Uter nie wrócił z wcześniejszej wycieczki Skinner powiedział, że to śmieszne imię, które nie może istnieć. Uwierzył dopiero wtedy, gdy zgłosili się jego rodzice.
Wujek Utera jest dumnym właścicielem fabryki gum do żucia w Dusseldorfie (wg niemieckiej wersji w Basel w Szwajcarii)
W przeciwieństwie do ogólnego anglosaskiego twierdzenia, że Uter to szwajcarskie imię krążą też poglądy, że to po prostu przerobiona konstrukcja niemieckiego imienia GĂĽnther.
W odcinku [18x02] Jazzy nad The Pussycats dowiadujemy się, że Uter świetnie gra na trąbce.
W odcinku [06x06] Treehouse of Horror V Uter został przerobiony na ciasto przez szkolną kucharkę i nauczycieli.

Â?ródło: Opis na angielskiej Wikipedii

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 2:39 pm   

Ăśter to fajna postać. Pamiętam jak w czwartym THOH-u próbował dać Bartowi lizaka z wosku. :mrgreen: 8/10

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

kiki  
Lisa

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 2:58 pm   

uwielbiam jego akcent :) lubie go, taki przesympatyczny,biedny grubasek :) ) wiecej odcinkow z nim!! :twisted:

Technik Nadzoru  
Grampa

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 5:53 pm   

Kiedy Bart zgłosił Skinnerowi że Uter nie wrócił z wcześniejszej wycieczki Skinner powiedział, że to śmieszne imię, które nie może istnieć. Uwierzył dopiero wtedy, gdy zgłosili się rodzice.

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Gru 23, 2007 6:27 pm   

O dzięki Techniku Nadzoru za przypomnienie :)
Rzeczywiście tłumacząc tą część opisu czułem że coś przekręcam ale dzięki żeś mnie poprawił :)
Zaraz zmienię ten tekst :]

A co do mojej oceny postaci to ja jej z chęcią dałbym więcej niż 10-tkę bo ta postać po prostu wymiata :D
Każde jego pojawienie się na ekranie sprawia że wybucham śmiechem :mrgreen: I tylko to w sumie wystarczy - on nie musi nic robić i tak zawsze będę śmiał się na jego widok :lol:
No ale jednakże jakaś jest tego przyczyna, że śmieję się już na sam widok, bo nie sam jego wygląd jest śmieszny. :) A te przyczyny są następujące: on oprócz swojego śmiesznego wyglądu ma też śmieszny akcent, tendencje do wpadania w tarapaty no i te dziwaczne zwyczaje jak ten z nawiązywaniem przyjaźni o czym już wspomniałem przy opisywaniu postaci :)
Moja najlepiej zapamiętana z Uterem scena to ta w której Homer okładał go mokrym gorącym ręcznikiem w szatni od wf-u a ten uciekał przed nim w samych gaciach i krzyczał: "Don't make me run! I'm full of chocolate!"
No i Uter jest też kolejnym pretekstem do nabijania się ze stereotypów (w tym przypadku Niemcy vs USA :lol: ) - zresztą za przykład może chyba posłużyć scena z odcinka [07x23] Much Apu About Nothing jak się z niego dzieci na korytarzu wyśmiewały :) To wogóle był odcinek niemal w całości poświęcony imigrantom w Springfield :)

Szkoda, że Uter tak rzadko w Simpsonach występuje :(

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 12:44 pm   

Rzeczywiście bardzo przyjemny grubasek. Podobają mi się jego szelki i akcent. Niestety bardzo rzadko występuje w odcinkach mam nadzieję, że to sie szybko zmieni.

8/10

malyxxl  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 1:06 pm   

Można jeszcze dodać że w odcinku 06x08 Lisa on Ice Dowiadujemy się że gra w szkolnej drużynie hokejowej.

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sro Gru 26, 2007 1:42 pm   

malyxxl napisał/a:
Można jeszcze dodać że w odcinku 06x08 Lisa on Ice Dowiadujemy się że gra w szkolnej drużynie hokejowej.

No i to właśnie tam był gnojony przez Homera gorącym ręcznikiem :mrgreen: Tą scenę zresztą opisałem już kilka postów wyżej :P

Lady A.90  
Lisa

Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 12:54 am   

Śmieszna postać:)
Mogłoby być go więcej :)

Shark214  
Profesor

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 6:34 pm   

Shaggy napisał/a:
Uter został przerobiony na ciasto przez szkolną kucharkę i nauczycieli.

Dla osób które nie oglądały tego odcinka może się to wydać ciut dziwne :wink:

Hycelk  
Maggie

Wysłany: Sob Sty 01, 2011 8:58 pm   

Tak, zdecydowanie mógłby występować częściej!!!

Mr.Burns  
Profesor

Wysłany: Nie Sty 02, 2011 9:05 am   

Ăśter jest całkiem dobrą postacią najbardziej mnie rozśmiesza jak zdarzają mu się jakieś wypadki
ogólnie daje 8/10

Grande  
Maggie

Wysłany: Wto Sty 11, 2011 11:48 pm   

lubie go ;D smieszne sa tez postacie tych kujonow ze szkoly ;]

kater  
Lisa

Wysłany: Czw Mar 03, 2011 2:46 pm   

Słodki grubasek ale nie lubię jak się z niego śmiejecie bo to tak jakbyście byli etnicznymi rasistami albo xenofobami. :P w każdym razie ja taki nie jestem i mam nadzieję, że wy też nie i jeśli już to śmiejecie się Z NIM a nie Z NIEGO ;)
10.10

kompik  
Maggie

Wysłany: Wto Paź 18, 2011 4:42 pm   

no no no ta postać jest super :d

Odpowiedz do tematu