Mam prośbę - mógłby ktoś napisać listę gier parodiowanych w The Simpsons Game, jutro lub pojutrze (w końcu! uff!!!) zacznę grać sobie w tę gierkę i chciałbym "poczuć każdy smaczek tej gry".
Z tego co pamiętam parodii jest naprawdę sporo. Każda runda do czegoś nawiązuje. Mamy parodię anime, starszych gier 2-D i obecnych hitów. Twórcy się naprawdę postarali
wlasnie pisze z nowiutkiego PS3 i mam pytanko, czy kupowac TSG, czy nie? Z jednej strony jest sie tym fanem, z drugiej jednak, gra jest droga i nie wiem, czy nie oplacalby mi sie inny tytul (przepraszam za brak polskich znakow).
Wysłany: Pią Maj 28, 2010 4:51 pm The Simpsons Game
Niedawno stałem się posiadaczem xboxowej wersji The Simpsons Game, chciałem podzielić się wrażeniami, choć dopiero 3 misje zrobiłem (nie licząc tutorialu) i z niedowierzaniem stwierdziłem, że nie ma takiego tematu. Ciężko mi dać wiarę, że nikt z forumowiczów nie grał w ową gierkę, dlatego zachęcam do dzielenia wrażeniami się w tym miejscu
Z mojej strony nie wiele mogę powiedzieć, jak wcześniej wspomniałem dopiero zaczynam zabawę.
Tutorial bardzo mi się spodobał, gra się Homerem, można przetestować jego umiejętności (powalanie przeciwników beknięciem, zamienianie się w wielką kulę) oraz pojemność jego żołądka, plansza jest miastem z czekolady, w którymś epizodzie miał taki sen, tu też gra się w jego śnie.
Mnóóóóóóśtwo smaczków z serialu (ale to było do przewidzenia) czasem grafika nie taka jaką by się chciało zobaczyć, ale generalnie jest git. Wraz z biegiem gry odblokowuje się po kolei resztę rodziny. Zbiera się collectables, każdy członek rodziny ma inne, których pełne zebranie w danej planszy skutkuje bonusem w postaci jakiegoś przedmiotu do kolekcji. Gra się przyjemnie, coś w sam raz dla fanów rodzinki
Właśnie przed chwilą przeszedłem grę i muszę powiedzieć, że była rewelacyjna ! Mówili mi, że ostatni boss jest bardzo trudny i prawie nie do przejścia ale gdy doszedłem do niego to wydawał się jak inne bossy no może nie od razu go przeszedłem, ale przeszedłem. Muszę powiedzieć, że bardzo cieszyły mnie przerywniki w levelach gdy były pokazane filmiki jak w serialu, gdy się je oglądało myślało się, że ogląda się nowy specjalny odcinek. Grze uroku dodawało jeszcze głosy postaci dla których dali te same osoby co w serialu. Musze jednak przyznać, że było parę leveli przy których trzeba było pomyśleć i nie było wszystko i od razu powiedziane, że masz tam iść albo tam, ale po chwili myślenia jakoś dałem rade przejść. Najbardziej m się podobały : dwa ostatnie levele, boss ten wieli koleś z pączkiem i jak Bart i Lisa byli w fabryce gier. Myślę, że gra w sam raz daje rozrywki na końcówkę wakacji przed rozpoczęciem szkoły.
Kto nie grał w grę, a jest wielkim fanem żółtej rodzinki to naprawdę polecam, najlepiej zagrać po obejrzeniu wszystkich odcinków i filmu wtedy najlepiej czuć tą atmosferę z serialu.
W skali od 1- 10 daje tej grze 7,5/10, ocenę obniżam min z powodu kamery którą bardzo niewygodnie było sterować.
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 8:01 pm
Ja grałem w grę ostatnio i bardzo mi się spodobała.Szczególnie poziomy jak homer i bart byli w jakimś turnieju gdzie podróżują po świecie i zjadają różne rzeczy oraz ten w którym bart zamienia się w Bart zamienia się w bartmana i z homerem są w muzeum astrologii
Cześć !
To mój pierwszy post tutaj wiec witam wszystkich. Chciałem was poinformować iż napisałem recenzję gry The Simpsons Game w wersji na przenośną konsolkę Nintendo Dual Screen, do przeczytania na moim blogu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum