Wysłany: Czw Sie 14, 2008 9:08 pm the simpsons tcg
czesc. Jestem nowy na tym forum i mam kilka pytan co do kolekcjonerskiej gry karcianej the simpsons.
Jako fan kgk (gram w np.w LOTRA kgk) zainteresowalem sie karcianka poswiecona mojemu ulubionemu serialowi puszczanemu na calal+.
Czy sa oragnizowane turnieje w ta gre tcg???
ostatnio na oficjalnej strone gry widzialem wersje DEMO i na szybko wyglada mi to na po prostu wystawianie kart lokacji i walenie postaci na nie.Czy mam racje??? aha i kto kiedy wygrywac bo nie moge sie polapac
czy niektore karty maja szczegolna wartosc czy po prostu karta to karta i nie ma znaczenie czy to bart czy lisa? czy gracze skladaja decki z secred techami czy kupuja starter + kilka boosterow i juz sobie pykaja na jako takim poziomie?
Ta gra jest bardzo prosta - jest tak jak piszesz.
Z oficjalnego dema widać wszystko, takie same są zasady. Musisz "skasować" miejsce wtedy masz punkt. Kasujesz kiedy uzbierasz odpowiednią ilość punktów przyporządkowaną do danego miejsca. Rzucasz postaci i karty akcji i podbijasz punkty.
Proste to, daje radoche ale na początku.
Oczywiście zaleznie od postaci są i większe możliwości itp. Rzadkie karty mają ich więcej, podobnie jest z rzadkimi scenkami i akcjami.
Możesz skomponowac swój deck sam i grać z kumplami, ale gra jest na tyle prosta że się szybko nudzi.
Kupisz starter decka i mozesz grać, w boosterach są czasami rzadsze karty.
Wszystkich kart jest teoretycznie 156 więc dużych możliwości nie masz, ja mam wszystkie karty i już tylko je trzymam jako gadżet.
Ja kupiłem to dość dawno temu, nawet bardzo i od tamtej pory nic nowego się nie pojawiło, gra nie jest właśnie nowa i nic nowego nie ma, więc wydaje mi się, że nie ma co liczyć na jakieś dodatki. Sam mam tylko kilka kart ( coś ponad 30 ) i trzymam je sobie w koszulkach, też jako gadżet raczej.
zagralem 1 gre i powiem szczerze zawiodlem sie na tej grze! rozgrywka denna,wykonanie kart takie sobie ,mala ilosc karcioszek,tak naprawde szczescie gra ogromna role i ogolnie troszke plewne :/niestety... a tak sie napalilem na ta gre
masz wszystkie karty? Jezeli chcesz jakies to pisz, mam ich kilkaset podwójnych, ale rzadkich już niewiele.
Wystawiam nawet na allegro za 8 zł. stan idealny. Jak chcesz pisz, bo już nie ma co z tym robić.
to nie byly moje karty tylko kumpla dochodze ,ze to taka karcianka zeby sobie zagrac po turnieju np. w LOTR'a i sobie pogadac z kumplem
collector kupilbym nawet wszystkie 156kart zeby sobie lezaly (te zamilowanie do karcianek...) wiec jak mozesz to napisz jakie chcesz sprzedac na pw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum