The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: simpsons, tcg

the simpsons tcg
Autor Wiadomość
pawel_ek  
Maggie

Wysłany: Czw Sie 14, 2008 9:08 pm   the simpsons tcg

czesc. Jestem nowy na tym forum i mam kilka pytan co do kolekcjonerskiej gry karcianej the simpsons.
Jako fan kgk (gram w np.w LOTRA kgk) zainteresowalem sie karcianka poswiecona mojemu ulubionemu serialowi puszczanemu na calal+.
Czy sa oragnizowane turnieje w ta gre tcg???
ostatnio na oficjalnej strone gry widzialem wersje DEMO i na szybko wyglada mi to na po prostu wystawianie kart lokacji i walenie postaci na nie.Czy mam racje??? aha i kto kiedy wygrywac bo nie moge sie polapac :P
czy niektore karty maja szczegolna wartosc czy po prostu karta to karta i nie ma znaczenie czy to bart czy lisa? czy gracze skladaja decki z secred techami czy kupuja starter + kilka boosterow i juz sobie pykaja na jako takim poziomie?

z gory dzieki za odpowiedzi

collector  
Bart

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 12:31 am   

Ta gra jest bardzo prosta - jest tak jak piszesz.
Z oficjalnego dema widać wszystko, takie same są zasady. Musisz "skasować" miejsce wtedy masz punkt. Kasujesz kiedy uzbierasz odpowiednią ilość punktów przyporządkowaną do danego miejsca. Rzucasz postaci i karty akcji i podbijasz punkty.
Proste to, daje radoche ale na początku.

Oczywiście zaleznie od postaci są i większe możliwości itp. Rzadkie karty mają ich więcej, podobnie jest z rzadkimi scenkami i akcjami.

Możesz skomponowac swój deck sam i grać z kumplami, ale gra jest na tyle prosta że się szybko nudzi.

Kupisz starter decka i mozesz grać, w boosterach są czasami rzadsze karty.
Wszystkich kart jest teoretycznie 156 więc dużych możliwości nie masz, ja mam wszystkie karty i już tylko je trzymam jako gadżet.

pawel_ek  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 1:02 pm   

czyli gra nie warta zachodu :/???
sa planowe jakies nowe dodatki (nowe karty) do the simpsons tcg??? duzo w to osob gra w Polsce?

kubeK  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 2:49 pm   

Ja kupiłem to dość dawno temu, nawet bardzo i od tamtej pory nic nowego się nie pojawiło, gra nie jest właśnie nowa i nic nowego nie ma, więc wydaje mi się, że nie ma co liczyć na jakieś dodatki. Sam mam tylko kilka kart ( coś ponad 30 ) i trzymam je sobie w koszulkach, też jako gadżet raczej.

pawel_ek  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 6:08 pm   

zagralem 1 gre i powiem szczerze zawiodlem sie na tej grze! rozgrywka denna,wykonanie kart takie sobie ,mala ilosc karcioszek,tak naprawde szczescie gra ogromna role i ogolnie troszke plewne :/niestety... a tak sie napalilem na ta gre

collector  
Bart

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 9:10 pm   

masz wszystkie karty? Jezeli chcesz jakies to pisz, mam ich kilkaset podwójnych, ale rzadkich już niewiele.
Wystawiam nawet na allegro za 8 zł. stan idealny. Jak chcesz pisz, bo już nie ma co z tym robić.

pawel_ek  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 9:34 pm   

to nie byly moje karty tylko kumpla :) dochodze ,ze to taka karcianka zeby sobie zagrac po turnieju np. w LOTR'a i sobie pogadac z kumplem :)
collector kupilbym nawet wszystkie 156kart zeby sobie lezaly (te zamilowanie do karcianek...) wiec jak mozesz to napisz jakie chcesz sprzedac na pw

kubeK  
Maggie

Wysłany: Pią Sie 15, 2008 10:54 pm   

collector, wysłałem Ci wiadomość na pw :)

Odpowiedz do tematu