Najnowszy news jest taki ,że dubbing będzie napewno ... a skąd to wiem .. A z tąd ,że moja mama była dzisiaj na dłuuuuuuugim castingu .. I oczywiście jadą po kosztach .. Wyjazd jest w Niedziele (tą co teraz bedzie) ,nagrywać będą w Rzymie przez 2 tygodnie (400 odcinków !!! ) ... Ale to nie wszystko .. Najgorsze przed wami .. Biorą 1 osobę do 3 postaci !!! Moja mama wygrała casting do 3 osób (Bart,Lisa,Marge) .. Niestety nie zgodziła sie ,bo stawka (jak za 6 godzin dziennie ) jest śmiesznie mała ...
Gratuluje twojej mamie!! Ale rzeczywiście jak miała to robić za grosze i to 3 postacie to dobrze że się nie zgodziła
dajcie spokój macie simpsonów w necie, dubbingowaną wersję w TVpuls mozna potraftować jako taką ciekawostkę
co do dubbingu... niestety to już standard w dubbingu do kreskówek, taka powtarzalność...
Czy to będzie zbyt duzo jak zapytam które studio przygotowuje dubbing (to mi pozwoli domyslać sie jego jakości) oraz czy obsada będzie z grubsza podobna do tej z The simpsons Movie (np. ten sam głos Homera?).
Zresztą w the simpsons movie też się głosy strasznie powtrzały.
Wiek: 22 Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Out Of Arkham
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 10:15 pm
Dubbing ? mam nadzieje, ze te informacje nie okaza sie jednak prawdziwe. A jezeli juz to prawda to sie przyznam szczerze troszeczke rozczarowalem. Gratulacje dla twojej mamy. No coz ja jednak zobacze jak im to wyszlo
dubbing? oj tego się nie spodziewałem tym bardziej z strony PULS'u, nie za dobry jest to pomysł ale za to coś nowego pewnie będzie do pupy jak w kinówce, po za tym jak można dubbingować wogóle głos Homera? Tóżto grzech
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 9:25 am
tomeczek,
gratulacje.z chęcią napisem do pulsa popoludniu.
[ Dodano: Czw Sie 21, 2008 9:26 am ] The Simpsons,
gratulacje dla twojej mamy.
[ Dodano: Czw Sie 21, 2008 9:28 am ] zlyczarny,
zgadzam sie.według mnie to grzech śmiertelny dawać dubbing to kreskówek jak the simpsons.
W niedawno przytaczanym na forum artykule w "Wyborczej" dot. Simpsonów na Pulsie było zapisane, że ogólnopolska wysokonakładowa Gazeta nie otrzymała od TV Puls odpowiedzi na swe pytania. Szczerze wątpię, żeby zatem raczyli odpowiedzieć na pytania od nic nie znaczących nas.
3. Zrobić dubbing w 2 tyg. do wszystkich odcinków - fizycznie niemożliwe, ale tempo muszą mieć skoro odcinki mają być codziennie.
Jako, że mam Canal + i mogę oglądać z lektorem, to nie narzekam.
Chyba ja się jedynie wyróżnię, bo ja chciałbym zobaczyć Simpsonów z polskim dubbingiem (zwłaszcza wcześniejsze sezony).
Już nie mogę się doczekać .
_________________ www.chojrakcn.fora.pl - Je?li chcesz, by Polska mog?a spokojnie zorganizowa? Mistrzostwa Europy i odnios?a megaogromny sukces, to musisz si? tu zarejestrowa?!!!
Nie wydaje mi się aby te 400 odcinków chcieli zdubbować w 2 tygodnie. może to czas na jeden sezon? I będą go puszczać w Pulsie a w tym czasie będą dubbingowac dajel...
Jeśli jednak naprawdę chcą zrobić 400 odcinków w 2 tygodnie, to nie ważne jak dobrzy będą aktorzy czy tłumaczenie... Pośpiech zabije ten dubbing...
Wiek: 22 Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 755 Skąd: Out Of Arkham
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 12:06 pm
Według mnie zdubbingują tylko pierwsze sezony w dwa tygodnie a z biegiem czasu będą dubbingować resztę. Mam takie pytanie do posiadaczy Canal + ktory sezon obecnie leci na tej stacji ?
w dwa tygodnie nie dadzą rady przecież tyle zrobić i jak dla mnie to późno się za to zabierają jak za 2-3 tygodnie mają puszczać już. Co do tego że jedna osoba podkłada głos 3 lub więcej postacią to jest standard przyjrzyjcie się napisom końcowym, jak ktoś pracuje przy dubbingu i umie modulować głos to żaden problem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum