Wysłany: Pon Sie 11, 2008 11:58 am The Simpsons w TV Puls
A oto informacja jaka dziś pojawiła się w serwisie media2.pl:
Cytat:
Od września 2008 roku TV Puls rozpocznie emisję popularnego serialu animowanego - "Simpsonowie". Stacja zapewnia, że wymeituje wszystkie serie. Od kilku miesięcy także Canal+ emituje "Simpsonów".
Serial "Simpsonowie" jest najdłużej wyświetlaną w godzinach największej oglądalności produkcją telewizyjną za Atlantykiem. Miarą sukcesu kreskówki są 23 nagrody Emmy, 22 Annie Awards (najważniejsze nagrody wśród animacji), i wiele innych. Od 1997 roku "Simpsonowie" utrzymują pierwszą pozycje wśród seriali animowanych wszechczasów.
Simpsonowie to lekko dysfunkcyjna familia mieszkająca w Springfield. Homer, głowa rodziny, pracuje w elektrowni jądrowej. Wolny czas spędza pijąc w pobliskim pubie - Moe's Tawern, objadając się pączkami, wpadając na nietrafione pomysły i… udzielając złych rad dzieciom. Jego żona Marge to wcielenie idealnej gospodyni domowej i supermamy - kochająca, dbająca o rodzinę, znosząca cierpliwie szaleństwa niepoprawnego męża.
Homer i Marge mają trójkę dzieci: Barta, cwanego 10-latka, który uwielbia bawić się kosztem innych, Lisę, wzorową uczennicę, która uwielbia grać na saksofonie oraz wiecznie ssącą smoczek małą Maggie. Zwariowana rodzina bez przerwy wplątuje się w szalone przygody.
"Simpsonowie" od września w TV Puls od poniedziałku do piątku o 18.30.
Nareszcie Simpsonami zainteresowała się polska stacja bardziej dostępna niż Canal+
Kiedy BBC Knowledge zaczęła puszczać 10. serię Top Gear na swej antenie, nie sprzedała praw do jej emisji dla TVN Turbo. Może teraz Puls, kontrolowany przez Murdocha, analogicznie emitując sezon 19. (a dalej i 20?) nie da tego samego zrobić Canal+? Przy okazji podejrzewam, że zrobią zupełnie nową wersję lektorską, chyba, że mają chęci i stać ich na dubbing, w co wątpię.
Nie może być! Simpsonowie na TV PULS? nie wierzę;)
Ale jeśli to prawda to świetna wiadomość! Ale w życiu bym nie powiedział, że Simpsonów będzie pokazywać tak mało licząca się telewizja jak TV PULS...
Ale żeby było jasne <szacunek> dla Tej stacji skoro zdecydowała się na Simpsonów
Z dostępnością TV PULS nie jest najgorzej, bo chyba jest w pakiecie każdej kablówki, a jeśli chodzi o Cyfrowy Polsat to on ma ten kanał w pakiecie familijnym (ok.38zł/mc) a Cyfra Plus - również go posiada w swoim podstawowym pakiecie (za około 40zł/mc)
Ja mam Cyfrowy Polsat, więc luzik
Cóż, pozostaje teraz czekać do września:) mam nadzieję, że dla odmiany dostaniemy inne tłumaczenie (lepsze...) niż to z C+. Bo wątpię żeby stacja odważyła się dać napisy (przeciętny Polski widz ciągle jest zbyt leniwy żeby czytać...), raczej standardowo będzie lektor i obawiam się że nie będzie najwyższych lotów - bo lektorzy na TV PULS kiedyś hm.. nie zachwycali, ale nie wiem jak jest z tym dzisiaj. Generalnie 3mam kciuki za TV PULS i liczę na udany debiut The Simpsons na antenie tejże stacji.
Teraz przydałaby się jeszcze jakaś reklama, bo po filmie kinowym Simpsonów w Polsce kojarzy dużo więcej ludzi - ale nici z oglądalności jak nikt o tym nie będzie wiedział... Ale znając speców od marketingu z Cyfry czy Polsatu to na pewno nie omieszkają oni wykorzystać w swoich materiałach promocyjnych faktu, że widz teraz może mieć kreskówkowego giganta z Ameryki - czyli Simpsonów w podstawowym pakiecie za niewielkie pieniądze
PS. Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt: Telewizja Puls, której większościowym udziałowcem jest zakon ojców franciszkanów, jest telewizją chrześcijańską - co więc będzie z takimi odc. jak Homer the Heretic (04x03)? I w ogóle jak daleko stacja posunie się z cenzurą? Podejrzewam, że nie będzie różowo - pamiętam artykuł z wp.pl na temat, że TV PULS "w trosce o widza" cenzuruje filmy...
Rzeczywiście świetna wiadomość, nie spodziewałbym się tego po tej telewizji, nigdy w życiu ! Prędzej to stawiałbym na TVN czy TVN 7, ale nie na Puls.
Od teraz zastanawiam się czy mam w ogóle ten kanał, może ktoś wie czy jest dostępny w telewizji N ?
kubeK, Tv Puls jest dostępne w telewizji N - jest oczywiście nawet w najniższym pakiecie
więc nie musisz się martwić - będziesz mógł oglądać Simpsonów w TV
a tam na polsacie byłoby więcej reklam niż Simpsonów, mi to tam na Pulsie pasuje, spodziewałem się raczej na Comedy Central albo an TVN7 bo tam dużo seriali leci fajnych. Ale Puls każdy ma i bardzo dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum