i jeszcze www.bitmetv.org to jest stronka z torrentami do seriali ale ciezko sie na niej zarejestrowac (mi sie jednak jakos cudem udalo
no i www.torrentbytes.net podobno najlepsza strona z torrentami na swiecie, ale nie moge tego potwierdzic bo jeszcze nie udalo mi sie tam zarejestrowac...
pozdrawiam
Simpson [Usunięty]
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 7:10 pm
gesh----> napisz coś więcej o tych prywatnych trakerach i jak się tam dostać
El Bozo----> o co ci chodziło ze spróbowaniem na innych portach :
Prywatne trackery: jest ich cala masa... najlepszy polski to moim zdaniem Polish Torrent, tylko bardzo trudno sie tam dostać (sam nawet nie wiem jak to zrobiłem - od kogos dostałem zaproszenie) mają limit urzytkowników i system ratio (nie udostepniasz... masz 10dni na poprawę - później BAN). Korzyści są jednak ogromne: np. dostęp do najnowszych releasów i zawsze transfer na maxa, bo wszyscy udostępniają.
PS. Nie mam zaproszeń, więc nawet nie pytaj.
Wysłany: Pon Lut 06, 2006 8:39 pm
A jest jakiś inny sposób, żeby się tam dostać, poza czekaniem i dostniem zaproszenia :
Moim zdaniem najlepszy w PL jest Polish Tracker. Czasami wpuszczali bez zaproszeń i mi tak się udało, a jak nie wpuszczają to userzy dostają co jakiś czas zaproszenie do rozdania (mam 5 ale tylko dla zaufanych). Trzeba przestrzegać regulamin bo ostro ścigają. Na początku (jak się rozkręca ratio) są pewne obostrzenia, ale już przy 25GB wysłanych danych (o ile dobrze pamiętam) jest dużo łatwiej.
Simpsonów tam nie znajdziesz, ale inne ciekawe pozycje jak najbardziej. Poza tym funkcjonuje coś takiego jak prośby i jeżeli czegoś potrzebujesz "składasz podanie" i czekasz aż ktoś to udostępni.
Jeżeli nie chce Ci się w coś takiego bawić polecam mininova.org Seriale np. wystawiają tam zaraz po emisji (amerykańskie seriale oczywiście).
Wysłany: Sro Lut 08, 2006 4:15 pm
Witam. Mam problem na PT. Ściągam stamtąd plik, ale nic się nie wysyła. Mam przez to zerowe ratio, a nie chcę dostać bana. Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego tak się dzieje :
adsventura [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 8:38 pm
o co ci chodziło ze spróbowaniem na innych portach :[/quote]
nie ma co plątać się po wszystkich portach
wystarczy wybrać jeden i puścić go na firewall'u
wtedy poleci na max. łącza
Trzeba ściągać coś co puźniej będzie do kogo wysyłać... tzn ma dużo leecherów. Jeśli ściągałeś plik mało popularny to pewnie nie mialeś go komu wysłać. Zależy też czy masz zewnętrzne IP czy nie... i ogólnie od możliwości twojego łącza i ustawień w programie (max upload).
Wysłany: Sob Lut 11, 2006 12:52 pm
wszytko zależy od klienta p2p jakiego używasz ( opisy i konfiguracje prawie wszystkich można znaleź na stronie www.searchengines.pl/phpbb203 ) kiedy będziesz miał numer portu z ktorego kożysta twój p2p to wystary dodać go do definicji firewalla beż ograniczeń wtedy wszystko powinno działać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum