Ja osobiście uwielbiam Trance. Wykonawcy jak Cosmic Gate, Ian Betts, Ferry Corsten, Armin van Buuren, Stoneface&Terminal - to mnie odpręża .Chociaż czasem lubie sobie 'poskakać' przy hardstyle'u wtedy puszczam Donkey Rollers, Dj Lady Dana czy Zatox. Dobrą odmianą jest też Drum&Bass - polecam wszystkim Pendulum.
A wy ? Co sądzicie o muzyce elektronicznej ?
PS.
Aha, btw :
Kod:
Lubicie dobry trance ? To zapraszam was do wejścia na stronkę : http://fpad.filefront.com/?http://hosted.filefront.com/DjWarmonger
gdzies tutaj jakis podobny temat juz istnieje
a co do ankiety to mysle ze ambient mozna smialo zaliczyc do downtempo.
juz pisalam o swoich zamilowaniach muzycznych dotyczace muzyki elektronicznej. chyba ze znowu posta wcielo.
Bazant napisał/a:
Są tam sety mojego znajomego - Dj'a Warmongera
chesz posluchac dobre sety to wlacz revolusic.com i czatuj az puszcza moje wypociny
Bazant napisał/a:
Dobrą odmianą jest też Drum&Bass - polecam wszystkim Pendulum.
a ja high contrast
a teraz ogolnie do tematu.
u mnie przygoda z muzyka elektroniczna zaczela sie od ATB utworem 'let u go' dlatego mam taki sentyment do pana Andre T.
od tamtej pory mozna by powiedziec ze zyje klapkami na uszach i innej muzyki w ogole nie slucham. trance to dla mnie codziennosc. bez muzyki ani rusz rusz, podchodze bardzo emocjonalnie do tej muzyki,zwlaszcza do progow. nie raz pocielka lza po policzku sluchajac np. schulza, albo kyau vs albert.... z wrazenia, ze szczescie, ze smutku... tak dzialaja na mnie dzwieki ktore potrafia opowiadac historie, dzwieki, ktore nie raz wywolaly u mnie wieczorne nostalgie... wsluchujac sie w ulubione kawalki odplywam i jestem w innym swiecie.... dlatego tak bardzo cenie dobre produkcje artystow muzyki E.
to trzeba po prostu lubiec! czesto ludzie szufladkuja i mowie ze techno to (cenzura). ale to nie jest tak. techno to tylko odlam calej elektroniki. mozna np lubiec gejhalsy (latino house) i nienawidziec upliftow... mozna tak wymieniac i wymieniac...
jesli ktos jest zainteresowany to polecam na sam poczatek pierwsze albumy ATB (Movin Melodies, dedicated, addicted to music, two worlds) i potem sam sie nakierowac na wlasciwa droge
to zem sie rozpisala...
aha co do gabber itp.. jak sie chce odchamiac to sobie wlacze na 10 minut na www.di.fm --polecam
Zasadniczo cały mój kontakt z muzyką elektroniczną kończy się na Vangelisie
Ale przecież Vangelis to nie muzyka elektroniczna. No chyba, że kilka utworów. Za to dla mnie królem elektronicznej muzy jest Jarre. Ale te wcześniejsze albumy czyli lata 79-93 bo te najnowsze to kicha i zbyt się w techno przerodziło. To najnowsze Teo & Tea jak słyszę to mam ochotę wyrzucić telewizor za okno a jeszcze to na Vivie puszczają przez co technomaniacy chociaż wczoraj nie wiedzieli kto to Jarre nagle dyskutują jaką on super muze robi
tomeczek, zgadzam sie w stu procentach... taka tandete jarre teraz puszcza,ze az wstyd... ja tam najbardziej lubie house i chillouty...
dlatego tez w niedziele slucham radia planeta - house pacific i chillout night
w sumie trans tez jest cool, bo bardzo lubie cosmic gate...
To najnowsze Teo & Tea jak słyszę to mam ochotę wyrzucić telewizor za okno a jeszcze to na Vivie puszczają przez co technomaniacy chociaż wczoraj nie wiedzieli kto to Jarre nagle dyskutują jaką on super muze robi
heh ja nawet nie wiem co to za kawalek, a slyszalam o nim tak wiele.. przestan sluchac vivy i po bolu
hmmm pozwol ze zuzyje i przekrece troche Twoja mysl Tomeczek - 'wczoraj niektorzy nie wiedzieli kto to *sander van doorn i nagle dyskutuja jaka on super muze robi', bo... bo uslyszeli kawalek w najbardziej komercyjnym programie calej kinematografii i telewizji.. chodzi mi o to, ze zawsze jak sie cos stanie komercyjne, stacje zaczna rutynowo codziennie o tej samej porze katowac ten sam kawalek, powstanie teledysk z nigga jol mada faka bitches itp... to ludzie o tym beda gadac nie znajac inne dziela artysty,nie wiedzac kim on jest, jakie jeszcze aliasy posiada, co robil w przeszlosci i tak naprawde czy istnieje...
Vangelis tworzy muzykę elektroniczną, bo robi ją na urządzeniach elektronicznych. Ot i tyle. Nie ma to nic wspólnego z trancem, techno etc. Nie używa orkiestry, wszystko jest na syntezatorach itp. (co najwyżej chóry są, że tak powiem, analogowe)
te najnowsze to kicha i zbyt się w techno przerodziło. To najnowsze Teo & Tea jak słyszę to mam ochotę wyrzucić telewizor za okno a jeszcze to na Vivie puszczają przez co technomaniacy chociaż wczoraj nie wiedzieli kto to Jarre nagle dyskutują jaką on super muze robi
hmm... ja to bym raczej nazwał electrohouse a nie techno
tomeczek napisał/a:
te najnowsze to kicha i zbyt się w techno przerodziło. To najnowsze Teo & Tea jak słyszę to mam ochotę wyrzucić telewizor za okno a jeszcze to na Vivie puszczają przez co technomaniacy chociaż wczoraj nie wiedzieli kto to Jarre nagle dyskutują jaką on super muze robi
hmm... ja to bym raczej nazwał electrohouse a nie techno
Jeśli chodzi o muzę elektroniczną to ja słuchałem kiedyś (i nadal słucham ale już rzadko) zespołu Eiffel 65 wykonującego elektro-dance czy jakoś tak...
Ten zespół był kiedyś mega popularny, znany z takich hitów jak Blue da ba dee czy też Move Your Body, ale bardzo szybko słuch o nim zaginął.
Po utracie światowej popularności grali już tylko u siebie w ojczyźnie (we Włoszech) a obecnie każdy z muzyków zajmuje się karierą solową.
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 5:48 pm
A kto tutaj lubi Zlad? To jest zajefajny zespół
A oto jego największy przebój: Supersonik Elektronik www.youtube.com/watch?v=lp_PIjc2ga4
A tak szczerze to wolę rock i metal, a techno nie lubię, chociaż nie znam się na tym co jest w ankiecie
Wiek: 16 Dołączyła: 30 Cze 2007 Posty: 507 Skąd: Springfield
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 6:06 pm
Ja nie słucham (i nawet nie znam) nic z tąd ... Zaznaczyłam w ankiecie ,że słucham innej muzyki.. Wolę pop,rock i disco polo (tylko na dyskotekach !!!) ... Ale sie nie rozpisuje ... To moje zdanie na ten temat ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum