Znacie go zapewne z takich odcinków jak 07x10 - The Simpson's 138th Show Spectacular, czy 07x19 - A Fish Called Selma Troy jest nadwornym gwiazdorem Springfield, który bierze udział zarówno w filmach dla dzieci (w któryś odcinku genialnie opowiada na filmie dla uczniów podstawówki o seksie). Poza tym, żeby zyskać popularność ożenił się z siostrą Marge, Selmą. Wzbogaca wypowiedzi szczerym uśmiechem i niezbyt udanymi żarcikami. Potrafi zareklamować wszystko, nawet jakiś tandetne artykuły w telezakupach. Dla mnie stanowi ciekawy dodatek do spriengfieldzkiego panteonu gwiazd. a Wy co nim sądzicie?
Może i ważna, ale dość dawno nie zauważyłem jego obecności w serialu. Być może to moja nieuwaga, ale wydaje mi się, że poszedł trochę w 'odstawkę':). Kojarzę go praktycznie wyłącznie z filmików edukacyjno-instruktażowych (+ kilka 'normalnych' występów w serialu) a ze springfieldzkich gwiazd wolę McBaina czy Krustyego:).
Ja na początku nienawidziłem Troy'a. Nudził mnie tymi swoimi głupimi gadkami "Znacie mnie z takich filmów jak..." ale później tak jakoś się do niego przekonałem. Odcinek z nim w roli głównej nawet nie był taki zły, choć na początku się go obawiałem.
Teraz wyraźnie odczuwalny jest jego brak w Simpsonach. I fajnie by było gdyby znów mógł się pojawiać.
Kor-diddly-nik napisał/a:
Dość dawno nie zauważyłem jego obecności w serialu. Być może to moja nieuwaga, ale wydaje mi się, że poszedł trochę w 'odstawkę':)
10 lat temu zmarł aktor który go dubbingował(Phil Hartman), aczkolwiek nie uważam tego za powód by pozbywać się tej postaci z serialu bo przecież mógł go spokojnie kto inny dubbingować. Castellaneta, Shearer czy Azaria na pewno umieliby dopasować do niego głos. Przynajmniej jeden z nich.
P.S. Warto by było aby ktoś dopisał do okienka "Opis tematu" powiedzonko Troy'a(takie jakie ma każda inna postać w tymże okienku wpisane) czyli "You may remember me from such films as..." - będzie się to wyświetlało pod nazwą tematu(czyli imieniem i nazwiskiem postaci).
dobrze że gościa już nie ma bo mnie wkurzał ale współczucia dla jego aktora że tak tragicznie umarł! no co za lamus albo lamusica chciała go zastrzelić co? CO?! ech nieważne.
w każdym razie postaci nie lubiłem i tej jej popularności wewnątrz serialu. to taki nadęty pyszny bufon był
1/10 - tak tylko jeden bo z bufonów śmiac się nie lubię! oni są tylko żałośni!
_________________ http://bukomiks.blogspot.com/ - serdecznie zapraszam na mojego bloga z komiksami
aporpos: PRZEKLINANIE JEST FAJNE!
Jedna z lepszych epizodycznych postaci. Uwielbiam jego wstęp. Gdybym miał takie filmiki edukacyjne w szkole to bym pokochał każdy przedmiot.
Szkoda, że aktor głosowy umarł. Zawsze mi go brakowało w późniejszych seriach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum