Leela jest jednooką mutantką, porzuconą przez rodziców, którzy nie mieli jej nic do zaoferowania.
Wychowywała się w sierocińcu, gdzie nie była akceptowana przez resztę sierot.
Jest ona kapitanem statku Planet Express. Zna wiele technik walki.
Ma dużego pecha, co do mężczyzn, którzy okazują się zazwyczaj palantami.
Darzy Fry'a silnym uczuciem, niestety ona sama nie wie czy to jest miłość.
Leela.jpg
Plik ściągnięto 1364 raz(y) 14.05 KB
rogercieslar [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 11:59 pm
moja ulubiona postać jest super pod każdym względem
Uwielbiam! Jej charakter, stosunek do większości spraw, odpowiedzialność, stanowczość, wszystko innymi słowy.
Zdecydowanie jedna z moich ulubionych postaci, 10/10, co ważne nie tylko ze względu na uśmiech na ustach, który może się pojawić po usłyszeniu kilku jej tekstów, a za całokształt.
Jak dla mnie ta postać jest raczej średnia, no może trochę ponad przeciętną wychodzi, ale taka jest tylko sama w sobie, wyjęta z kotekstu Futuramy, bo z drugiej strony jednak nie wyobrażam sobie bez niej tego serialu i uważam, że wiele by na tym stracił, gdyby tą postać usunięto. Wyraźnie odczuwalny byłby jej brak. Jest to więc ważna dla serialu postać, no ale niestety znajduje się w cieniu mojej wielkiej czwórki(Zoidberg, Profesor, Fry i Bender) i nie jest w stanie ich niczym przebić.
Nie wiem co mi się w niej podoba, za to wiem co nie podoba - nie podoba mi się, gdy czasem za bardzo próbuje się rządzić no i wogóle... no ale cóż, taka rola kapitana statku.
Uwielbiam za to jej rodziców, a zwłaszcza jej ojca Morrisa - nigdy nie mogę powstrzymać się od śmiechu jak widzę te jego pionowo otwierające się usta.
Za dużo ulubionych odcinków i scen z Leelą to nie mam, ale najbardziej to mi w pamięć zapadł odcinek [05x09] The Sting, w którym śniła ciągle o umierającym i odradzającym się Fry'u, a wszyscy myśleli, że postradała zmysły. Pełno to było wszystko surrealizmu.
Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 7:49 pm
moim zdaniem bardzo pozytywna postać. choć nie jest tak rozbrajająca jak bender, wnosi bardzo dużo do serialu. dlatego 9/10
a teraz ciekawostka:
właśnie oglądam serial 'sons of anarchy' i w połowie pierwszego sezonu prawie mi szczęka opadła. w momencie, gdy w areszcie despotyczna i bezwzględna żona przywódcy gangu zaczyna się drzeć i bluzgać na lewo i prawo, słyszę leelę!
szybko sprawdziłem i rzeczywiście - aktorka podkładająca mutantowi głos gra jedną z głównych ról
Czyli Katey Sagal No ale fakt Wszyscy jak ją widzą to określają jako Peg Nawet twórcy Futuramy zrobili ukłon w stronę Bundych parodiując jedną scenę w odcinku [02x13] A Bicyclops Built for Two.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum