The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: animated, most, original, series, tv

Tv Most Original Animated Series?
Autor Wiadomość
_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Pią Cze 26, 2009 10:55 pm   Tv Most Original Animated Series?

Wiele się, mówi o tym, że Family Guy ściąga od Simpsonów. Tutaj możecie znaleźć przykład tej opinii:

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Może macie inne przykłady, że Family Guy kradną?
A może ma ktoś przykład, że Simpsonowie też coś ściągnęli od Family Guy?
Zapraszam do dyskusji.

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 1:07 am   

Cóż, wg mnie, Family Guy jest... inny. Nie ze względu na kreskę, ani charakter postaci, lubię Family Guya, owszem, ale nie podobają mi się niektóre sceny uważane za typowo amerykański humor, jak np. w odcinku, kiedy Brian wisiał Stewie'emu kase. Stewie wtedy lał go zbitą butelką, traktował miotaczem ognia i spychał ze schodów. Dla mnie jest nie zrozumiałe, jak można z czegoś takiego się śmiać :? . Poza tym, jeszcze zaprezentowane w filmiku żarty nie były do końca takie same i już są klasyczne, można je spotkać w dużej ilości amerykańskich sitcomów, więc nie znaczy to, że akurat te dwa seriale od siebie ściągają.
Dla mnie, przedstawione argumenty to za mało, aby osądzić Family Guya o plagiatorstwo.

PS.: No, może ściągnęli żart z Przygodą Briana na wyścigach psich psów i Pomocnika, ale to tylko tyle :P

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 2:19 am   

Dla mnie też ten film naciągany. Podobieństwo niewielkie lub sceny widziane setki razy gdzie indziej.

A mam pytanie. Bo jak rozumiem cała rodzina nie slyszy ze dziecko mowi? Ale slyszą ze mowi pies? To prawda?

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 2:46 am   

Tak i pies normalnie wszystko rozumie co dziecko mówi.
To trochę tak jak z kreskówką "Pełzaki". Wszyscy dorośli rozumieją pięciolatkę, a nie rozumieją swoich dzieci, tylko ta pięciolatka rozumie co mówią :wink:

Mike El  
Profesor

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:35 am   

Wszyscy rozumieją Stewiego, lecz oprócz Briana nikt nie chce jego słów traktować poważnie, ani z nim rozmawiać na ważne tematy - przecież ma 1 roczek. ;)

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:37 am   

ZMarchewa napisał/a:
Tak i pies normalnie wszystko rozumie co dziecko mówi.
To trochę tak jak z kreskówką "Pełzaki". Wszyscy dorośli rozumieją pięciolatkę, a nie rozumieją swoich dzieci, tylko ta pięciolatka rozumie co mówią :wink:

Mike El napisał/a:
Wszyscy rozumieją Stewiego, lecz oprócz Briana nikt nie chce jego słów traktować poważnie, ani z nim rozmawiać na ważne tematy - przecież ma 1 roczek. ;)

Dalej mam wątpliwości. Widziałem odcinki gdzie gadał do matki a ona jakby nic nie słyszała.

Dziwne tylko, że z psem gadają

_Pan_DA_  
Administrator

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 11:42 am   

Ja to dokładnie tak samo odbieram jak Mike El. Choć z drugiej strony to chyba powinna być jakaś reakcja rodziców, jak dziecko mówi, że ich zabije :wink:

A co do tematu, to jeżeli Family Guy ściągał, to tylko w pierwszym sezonie produkcyjnym.
Bo później po prostu korzystali z amerykańskich schematów, z których korzystali też Simpsonowie.

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 1:22 pm   

_Pan_DA_ napisał/a:
Choć z drugiej strony to chyba powinna być jakaś reakcja rodziców, jak dziecko mówi, że ich zabije :wink:

I właśnie o to mi chodzi.

bakałarz  
Marge

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 2:28 pm   

Często nie oglądam FG, czasem jak mi się napatoczy. Jednak nadal dla mnie zagadką jest kto i kiedy rozumie dziecko i psa :D
Czasem oglądam jakby nie rozumieli, czasem normalnie rozmawiają, dziwna sprawa, ale taki już urok kreskówek ;)

sh  
Marge

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 2:59 pm   

Było tyle odcinków The Simpsons, że ciężko żeby w innym serialu nie spotkać czegoś podobnego.
Z tym Stewiem, to nigdy na myśl mi nie przyszło, że ktoś może go nie słyszeć. Chociaż to też dobre wytłumaczenie tego, że zwykle nikt go nie słucha, ale mam taki sam punkt widzenia na tą sprawę jak Mike El.

Mokujin8  
Profesor

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 6:37 pm   

sh napisał/a:
Było tyle odcinków The Simpsons, że ciężko żeby w innym serialu nie spotkać czegoś podobnego.Mike El.

swoim postem przypomniałeś mi o South Park 06Ă-07 - Simpsons Already Did It
http://niebogwiazdzistenademna.blogspot.com/

ZMarchewa  
Profesor

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 8:42 pm   

o właśnie, Mokujin dobrze prawi, kiedy wyemitoewali ten odcinek South Parku, Cartman mówił "Kabanie, Simpsonowie lecą już 13 lat, wykorzystali już wszystkie pomysły!", a teraz leci już 21 xP

marlionkk  
Lisa

Wysłany: Sob Cze 27, 2009 10:06 pm   

Moim zdaniem Family Guy Ma zupełnie inne Poczucie Humoru Od The Simpsons
Te wszystkie Podobieństwa są chyba jedynie zbiegiem okoliczności, chociaż nie wiem, bo wszystkie fajne tematy są juz wykorzystane w TS. Nie zdziwił bym sie jak by kilka razy wzieli jakieś pomysły od nich.

Jeśli o mnie chodzi to ja Lubie Bardziej Amerykański chumor, bo zawsze walą z grubej rury wszystko na każdy temat.

Korzystać ze słownika proszę - _Pan_DA_

Simpsonfan  
Grampa

Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 12:33 pm   

ZMarchewa napisał/a:

Jako, że jestem na bieżąco z "Pełzakami", to dopowiem :P
Angelica Pickles, czyli postać, o której mówi Marchewa, skończyła w serialu 4 lata, jeśli już. Dorośli ją rozumieją, bo po prostu potrafi mówić. A te młodsze dzieciaki, nad którymi się ona znęca, nie potrafią mówić. To, co my wychwytujemy, jako normalny język, to jest zwykły bobasowy bełkot :P Angelica jest zapewne jeszcze na tyle mała, że jeszcze rozumie, co oni tam bełkoczą :mrgreen: Inaczej wyjaśnić się nie da.

Rejestro  
Lisa

Wysłany: Sro Kwi 06, 2011 10:41 pm   

Moim zdaniem obie kreskówki są bardzo podobne. A co do Pełzaków to pięknie to wyjaśniłeś Simpsonfan, ale teorii może być na prawdę dużo.

Odpowiedz do tematu