Wysłany: Sob Maj 01, 2010 2:08 pm
W takim razie da się jakoś odznaczyć moje ?
Po pierwsze chciałbym wszystkich "strachliwych" uprzedzić, że w moim RPG jedyne co z tego gatunku gier pozostało to "role-playing", czyli odtwarzanie ról. Wy żadnych słupków, wykresów, statystyk, liczb pamiętać nie musicie. Oczywiście ja będę z nich korzystać, żeby być sprawiedliwym, ale wy głowy tym nie musicie sobie zawracać.
Po drugie ze względu na zmienną liczbę osób na czacie i tematykę naszego forum, każda sesja będzie oddzielnym odcinkiem, który z poprzednią sesją niemal nic wspólnego nie będzie mieć, poza waszymi postaciami. Oprócz tego miło byłoby, gdyby udało się założyć wątek na forum, w którym opisalibyście swoje postacie, żeby lepiej się wczuć, ale obowiązkowe to nie jest.
Każdy ze scenariuszy będę albo inspirował jakimś odcinkiem Simpsonów, albo wymyślać będę wszystko z głowy. W obu przypadkach nikt nie wciela się w żadną znaną z serialu postać, chociaż rozumiem, że czasem złapię się manierę i nie można powiedzmy przestać pisać jak Homer.
Ze względu na zmienną liczbę osób dołączających do gry, w każdym odcinku wszyscy grać będą razem, ale okoliczności w jakich się spotkają będą inne. W sesji o prohibicji powiedzmy wszyscy zaczynaliby w barze u Moe jako alkoholicy, żeby w następnej sesji o masonach, zasiadać w loży .
W przypadku sesji wymyślonych przeze mnie będę starał się jak najwierniej (lub inny GM) oddać klimat Simpsonów i nie pomijać typowych dla nich wątków. W mojej twórczości mogą się jednak czasem pojawić postaci, niewystępujące w Simpsonach. Informuje, że nie będziecie musieli ich zapamiętywać, ponieważ prawdopodobnie pojawią się jedynie w tej sesji.
Jeśli udałoby się założyć na forum w "Laboratorium Frinka" odpowiednią podkategorię, moglibyśmy gromadzić tam informacje o waszych postaciach, archiwum sesji, przedmioty, bądź umiejętności zdobyte przez was w czasie sesji i takie tam bzdety.Wiem, że to ciągle jest mocno nie jasne. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę pytać .
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 12:14 am
eee.... dlaczego ja wygrywam xD nawet się nie spodziewałem, wyszło jak z tematem "pytania i odpowiedzi" więc coś takiego jak ten temat z tym że na żywo i ze skojarzeniami,
Ja piszę banan, i ktoś ma napisać to co mu się z nim kojarzy ALE UCZCIWIE BEZ WZGLĂŠDU nATO JAKIE BĂŠDZIE JEGO SKOJARZENIE
Mi np. kojarzy się z małpą, przez małpę z człowiekiem, człowiek z Anetą, Aneta z dziewczyną itd. tylko że nie ktoś jeden podaje całe takie kółeczko np. 2 osoby, i w końcu coś znów by się skojarzyło z bananem i wtedy osoba która kółko zamkneła podaje następne skojarzenie - ja tak to widzę, albo tak ze poprostu ja pisze Bannan ktoś podaje skojarzenie i jakichś inny ktoś podaje inne skojarzenie, ale chyba pierwsza opcjia jest lepsza...
a co do czasu, mi by odpowiadał poniediałek 20
Ogólnie akcja wygląda tak:
Po 1.
Będzie odpowiedni topic założony, gdzie będziemy ustalali temat dyskusji (przykładowo: debata na temat wiary,legalizacji narkotyków, seksu przedmałżeńskiego)
Po 2.
W ustalony dzień wszyscy wchodzą na chat i każdy pisze co mu na wątrobie leży (czyli tak jak na forum z tym ,że odpowiedź się otrzymuje po kilku sekundach, a nie po piętnastu minutach ;] )
Po 3.
Po co to wszystko? żeby dowiedzieć się kto ma jakie zdanie na jaki temat i czy przyznać mu rację, czy raczej wytłumaczyć, że jego wizja jest zła
Po 4.
Na chacie nie ma tematów tabu, możemy dyskutować o wszystkim o czym chcemy, nawet o gołych babach/chłopach
Po 5.
Chodzi tylko o to, żeby miło spędzić czas i dobrze się bawić
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 2:11 am
no może dojść do kilku spięć i kłótni no i bierz pod uwage to że jest tu sporo osób z podstawówki nie mówiąc już o gminazjum (nie każdy jest tak rozwinięty jak agusia), no ale niech Ci będzie
ale ankieta nie ma za zadanie wykluczać tylko sprawdzić jak j=duże jest zainteresowanie tematem, więc nie ma fiar czy nie fair....
PS. mam podobne zdanie co ty agusia na temat skojarzeń, ale zaznaczyłam opcję bo może akurat coś by z tego było...
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 9:59 am
Rotten, mam nadzieję, że nie będziesz poruszał tematów jak Johnny na występach (członel SP). Jak widzę póki co nasze tematy przegrywają, ludzie są mało ambitni . Chociaż dzięki temu przynajmniej będziemy mieli stałą grupkę osób chętnych do gry ^^. A temat Rottena82 można choćby ustawić w prywatnym czacie, żeby pierwszy lepszy gość klikający w czat nie napotkał dyskusji o tym, czy gołe baby mogę jeść koty z swastyką na ramieniu.
Rotten, mam nadzieję, że nie będziesz poruszał tematów jak Johnny na występach
czemu nie, zawsze można podyskutować czy królowa jest wspaniała, czy lepiej ją zabić
ogólnie to ma to wyglądać tak, że w odpowiednim temacie, każdy rzuca pomysł o czym będzie dyskusja i to co będzie się cieszyło największym zaintersowaniem, to wyląduje na chacie ;]
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:43 pm
skoro jesteście sceptycznie nastawienie do mojego pomysłu, to poco on jest w ankiecie?
tak jak pisałęm Johnny, porstu wpadłem na taki luźny pomysł, i tyle, może to i nic specjalnego ale jak narazie to wygrywam - nie wiem dlaczego.....
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 2:34 pm
Bo ludziom nie chcę się wysilać umysłu . Ja mam nadzieję, że więcej osób na mój pomysł nie zagłosuje - nie dam rady poprowadzić sesji z taką liczbą osób.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum