The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bedziesz, czacie, jakich, na, sie, udzielal, zabawach

w jakich zabawach będziesz się udzielał na czacie?

W jakich zabawach będziesz się udzielał na czacie?
Skojarzenia - poprowadzi homerazzi
22%
 22%  [ 16 ]
Koło dyskusyjne - Rotten82
22%
 22%  [ 16 ]
mini RPG - Riff
28%
 28%  [ 20 ]
Zagadki - Johnny B.
26%
 26%  [ 19 ]
Głosowań: 39
Wszystkich Głosów: 71

Autor Wiadomość
Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Sob Maj 01, 2010 1:30 pm   w jakich zabawach będziesz się udzielał na czacie?

Proszę każdego zainteresowanego o zagłosowanie. Można głosować na więcej niż jedną opcję.

Proszę też pomysłodawców pomysłów by napisali tu jak widzą ich program (przebieg, organizacja, "puenta") i kiedy chcieliby go prowadzić.

Na razie tymi osobami są Riff, Rotten82, homerazzi

Riff  
Lisa

Wysłany: Sob Maj 01, 2010 1:36 pm   

Chętnie wezmę udział we wszystkich zabawach, dlatego też wszystkie zaznaczam. Mój plan przedstawie wam, kiedy wyprowadzę brata na spacer ^^.

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Maj 01, 2010 1:41 pm   

no jedne prowadzisz więc nie możesz brać w nich udziału :) i napisz napisz dokładnie jak to widzisz :) (więcej niż mi napisaleś na PW)

Riff  
Lisa

Wysłany: Sob Maj 01, 2010 2:08 pm   

W takim razie da się jakoś odznaczyć moje ?

Po pierwsze chciałbym wszystkich "strachliwych" uprzedzić, że w moim RPG jedyne co z tego gatunku gier pozostało to "role-playing", czyli odtwarzanie ról. Wy żadnych słupków, wykresów, statystyk, liczb pamiętać nie musicie. Oczywiście ja będę z nich korzystać, żeby być sprawiedliwym, ale wy głowy tym nie musicie sobie zawracać.

Po drugie ze względu na zmienną liczbę osób na czacie i tematykę naszego forum, każda sesja będzie oddzielnym odcinkiem, który z poprzednią sesją niemal nic wspólnego nie będzie mieć, poza waszymi postaciami. Oprócz tego miło byłoby, gdyby udało się założyć wątek na forum, w którym opisalibyście swoje postacie, żeby lepiej się wczuć, ale obowiązkowe to nie jest.

Każdy ze scenariuszy będę albo inspirował jakimś odcinkiem Simpsonów, albo wymyślać będę wszystko z głowy. W obu przypadkach nikt nie wciela się w żadną znaną z serialu postać, chociaż rozumiem, że czasem złapię się manierę i nie można powiedzmy przestać pisać jak Homer.

Ze względu na zmienną liczbę osób dołączających do gry, w każdym odcinku wszyscy grać będą razem, ale okoliczności w jakich się spotkają będą inne. W sesji o prohibicji powiedzmy wszyscy zaczynaliby w barze u Moe jako alkoholicy, żeby w następnej sesji o masonach, zasiadać w loży ;-) .

W przypadku sesji wymyślonych przeze mnie będę starał się jak najwierniej (lub inny GM) oddać klimat Simpsonów i nie pomijać typowych dla nich wątków. W mojej twórczości mogą się jednak czasem pojawić postaci, niewystępujące w Simpsonach. Informuje, że nie będziecie musieli ich zapamiętywać, ponieważ prawdopodobnie pojawią się jedynie w tej sesji.

Jeśli udałoby się założyć na forum w "Laboratorium Frinka" odpowiednią podkategorię, moglibyśmy gromadzić tam informacje o waszych postaciach, archiwum sesji, przedmioty, bądź umiejętności zdobyte przez was w czasie sesji i takie tam bzdety.Wiem, że to ciągle jest mocno nie jasne. W razie jakichkolwiek wątpliwości proszę pytać :-) .

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Sob Maj 01, 2010 6:46 pm   

to raczej w "duff gardens" proponuje, bo frink zakłada zagadki... Administracjo?

homerazzi, Rotten -Wasza kolej!

Riff  
Lisa

Wysłany: Sob Maj 01, 2010 7:16 pm   

Czyli Duff Gardens .. nie zobaczyłem działu :-) . Jakieś pytania ?

homerazzi55  
Profesor

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 12:14 am   

eee.... dlaczego ja wygrywam :shock: xD nawet się nie spodziewałem, wyszło jak z tematem "pytania i odpowiedzi" :P więc coś takiego jak ten temat z tym że na żywo i ze skojarzeniami,
Ja piszę banan, i ktoś ma napisać to co mu się z nim kojarzy ALE UCZCIWIE BEZ WZGLĂŠDU nATO JAKIE BĂŠDZIE JEGO SKOJARZENIE :P
Mi np. kojarzy się z małpą, przez małpę z człowiekiem, człowiek z Anetą, Aneta z dziewczyną itd. tylko że nie ktoś jeden podaje całe takie kółeczko np. 2 osoby, i w końcu coś znów by się skojarzyło z bananem i wtedy osoba która kółko zamkneła podaje następne skojarzenie - ja tak to widzę, albo tak ze poprostu ja pisze Bannan ktoś podaje skojarzenie i jakichś inny ktoś podaje inne skojarzenie, ale chyba pierwsza opcjia jest lepsza...
a co do czasu, mi by odpowiadał poniediałek 20

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:41 am   

ej ankieta jest bez sensu, bo wiadomo, że każdy zagłosuje na Twoje zagadki, które jak dla mnie są rewelacyjne :)

agusia  
Grampa

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:44 am   

Wybaczcie, ale... Skojarzenia? Wtf? Naprawdę jesteście aż tak mało ambitni, żeby przez półtorej godziny siedzieć i rzucać nic nieznaczącymi hasłami?

Trzy ostatnie opcje zaznaczyłam. RPG mnie intryguje. ;]

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:48 am   

Ogólnie akcja wygląda tak:
Po 1.
Będzie odpowiedni topic założony, gdzie będziemy ustalali temat dyskusji (przykładowo: debata na temat wiary,legalizacji narkotyków, seksu przedmałżeńskiego)
Po 2.
W ustalony dzień wszyscy wchodzą na chat i każdy pisze co mu na wątrobie leży (czyli tak jak na forum z tym ,że odpowiedź się otrzymuje po kilku sekundach, a nie po piętnastu minutach ;] )
Po 3.
Po co to wszystko? żeby dowiedzieć się kto ma jakie zdanie na jaki temat i czy przyznać mu rację, czy raczej wytłumaczyć, że jego wizja jest zła
Po 4.
Na chacie nie ma tematów tabu, możemy dyskutować o wszystkim o czym chcemy, nawet o gołych babach/chłopach :twisted:
Po 5.
Chodzi tylko o to, żeby miło spędzić czas i dobrze się bawić

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 2:11 am   

no może dojść do kilku spięć i kłótni no i bierz pod uwage to że jest tu sporo osób z podstawówki nie mówiąc już o gminazjum (nie każdy jest tak rozwinięty jak agusia), no ale niech Ci będzie :)
ale ankieta nie ma za zadanie wykluczać tylko sprawdzić jak j=duże jest zainteresowanie tematem, więc nie ma fiar czy nie fair....

PS. mam podobne zdanie co ty agusia na temat skojarzeń, ale zaznaczyłam opcję bo może akurat coś by z tego było...

Riff  
Lisa

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 9:59 am   

Rotten, mam nadzieję, że nie będziesz poruszał tematów jak Johnny na występach ;-) (członel SP). Jak widzę póki co nasze tematy przegrywają, ludzie są mało ambitni :lol2: . Chociaż dzięki temu przynajmniej będziemy mieli stałą grupkę osób chętnych do gry ^^. A temat Rottena82 można choćby ustawić w prywatnym czacie, żeby pierwszy lepszy gość klikający w czat nie napotkał dyskusji o tym, czy gołe baby mogę jeść koty z swastyką na ramieniu.

Rotten82  
Profesor

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 11:28 am   

Riff napisał/a:
Rotten, mam nadzieję, że nie będziesz poruszał tematów jak Johnny na występach ;-)

czemu nie, zawsze można podyskutować czy królowa jest wspaniała, czy lepiej ją zabić :lol2:

ogólnie to ma to wyglądać tak, że w odpowiednim temacie, każdy rzuca pomysł o czym będzie dyskusja i to co będzie się cieszyło największym zaintersowaniem, to wyląduje na chacie ;]

homerazzi55  
Profesor

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 1:43 pm   

skoro jesteście sceptycznie nastawienie do mojego pomysłu, to poco on jest w ankiecie?
tak jak pisałęm Johnny, porstu wpadłem na taki luźny pomysł, i tyle, może to i nic specjalnego ale jak narazie to wygrywam :P - nie wiem dlaczego.....

Riff  
Lisa

Wysłany: Nie Maj 02, 2010 2:34 pm   

Bo ludziom nie chcę się wysilać umysłu ;-) . Ja mam nadzieję, że więcej osób na mój pomysł nie zagłosuje - nie dam rady poprowadzić sesji z taką liczbą osób.

Odpowiedz do tematu