Wysłany: Wto Sie 29, 2006 10:12 am Wasze ulubione horrory
Ja bardzo lubie horrory , ostatnio oglądałem Wzgórza maja oczy ( 2006, remake) . Wpiszcie tu wasze ulubione horrory .
oto krótka lista moich bardziej lubianych horrorów :
-Martwic mózgu ( czy można to nazwać horrorem )
-Teksańska masakra piłą mechaniczną
-Piła 2
-Droga bez powrotu
-Freedy vs Jason
-See no evil
Pełna lista wszystkich moich horrorów :
-Wzgórza mają oczy ( 2006 )
-Silent hill
-Friday 13th New blood
-Fridat 13th Final chapter
-Fridat 13th New beginning
-Bat taste
-Martwica mózgu
-Doom
-Freedy vs Jason
-Piła
-Piła 2
-Resident evil 2
-Teksańska masakra piłą mechaniczną
-See no evil
-Droga bez powrotu
-Aliens vs Predator
-Basket case
-Basket case 2
-Basker case 3 ......... i jesze kilka innych tytułów napewno się znajdzie
srj [Usunięty]
Wysłany: Wto Sie 29, 2006 11:34 am
ja preferuje japonskie horrory ringi i inne klątwy;)
No wiadomo horrory to jednak horrory nie ma jak to w ciemnym pokoju zapuścić mocny film .....Ja też lubie azjatyckie kino.....listy nie mam narazie niesamowitej ale podam to co posiadam :
12 Monkeys
13 ghosts
21 Grams
Apt pupil
Believer ,The
Blair Witch
Blair Witch 2
Call Of Cthulhu
Calvaire (AKA The Ordeal)
Christine
Clockwork Orange
Dagon
Dolores Claiborne
Donnie Darko
Edward Scissorhands
Evilenko
Experiment ,Das
Firestarter
From Hell
Gabal
House of 1000 corpses
Hunger
In The Mouth of Madness
Invasion of the Body Snachers
Jacket ,The
Jackobs Ladder
Ju-On 2 (The grudge 2)
Memento
Misery
Mulholland Drive
Needful Things
Neighbour no.13
Night Flier
Pet Semetary 1 i 2
Population 436
Requiem for a Dream
Riding The Bullet
Rosemary's baby
R-Point
Salems Lot
Saw 2
Secret Window
Shinning
Shutter
Silver Bullet
Sixth Sense
Skinhead Attitude
Sometimes They Come Back
Tale of 2 sisters
The Blob
The Bunker
The Dark Half
The Dead Zone
The Elephantman
The Langoliers
The Lawnmower Man
Thinner
Thought Crimes
Tremors 1,2,3,4
When a Stranger Calls (AKA Bell Ringer)
Whispering Corridors 3 Wishing Stairs
Zodiac ,The
Tale Of Two Sisters
Evil Dead 1 i 2
Oczywiście nie wszystkie wymienione tu filmy to horrory ale jednak znakomita większosc.....ulubione hmmmm....ciężko powiedziec ale napewno "The Shutter" oraz "Pet Semetary"....ogólnie praktycznie wszystko co jest na liście mi się podobało bo to co mi się nie podobało poszło wek daleko......
Stary Omen (wszystkie części) jest całkiem fajny, taki vintage'owy. Ale również Dracula, Mumia, Frankenstein, itd (też w klasycznej wersji), polecam amotorom horrorów i starszego kina.
Dla mnie to jedne z najgorszych horrorów...tzn tak 1 widziałem i uważam ze jest nieciekawa ,nie jest straszna i nie am tego czegoś....a 2 zobaczyłem tylko scenę walki z Nemesisem i odechciało mi sie reszty.....Tak jak El Barto wole stare kino tylko nieliczne nowe produkcje mi się podobają naprawde bardzo......preferuje lata '80......wtedy powstawały najlepsze filmy ....oczywiście sa i starsze i nowsze filmy ktore sa dobre ale jednak oldschool rządzi w horrorze......polecę także "The Blob" z roku 1988....wspaniały film....świetny humor i klimat którego tak bardzo teraz brakuje........
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 9:18 am
Raq napisał/a:
a 2 zobaczyłem tylko scenę walki z Nemesisem i odechciało mi sie reszty
tak tą scena zrobili tak beznadziejną że asz szkoda filmu . Nemezis dostaje kopy z półobrotu od dziewczynu , jeszcze nemezis preferuje boks ..............strzasznie zmarnowali ten film
foxybrown [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 30, 2006 10:04 am
na mnie najwieksze wrażenie zrobiła "Martwica mózgu". w życiu bym nie pomyślał że tak krwawy film moze ujrzeć światło dzienne heh,do tej pory nie moge sie pozbierać. a poza tym Blair Witch Project i Saw
No Martwica jest niezła....świetne poczucie humory i hektolitry krwi XD....ale znajdą się filmy które tak brutalne sceny przedstawiają wcale nie humorystycznie.......
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 9:22 pm
Uwielbiam japonskie horrory (the ring, the grudge, dark water itp.), Saw 1 i 2, Blair Witch 2 (1 jakos mnie nie poruszyla).
srj [Usunięty]
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 9:46 am
Blair napisał/a:
Blair Witch 2 (1 jakos mnie nie poruszyla).
: O 1 cie nie poruszyla a 2 tak?
jestes pierwsza osoba ktora znam i woli 2 od 1 0_o
<szept>jedynka jest swietna</szept>
<szept> zgadzam sie <szept>....a serio to faktycznie 1 jest IMO ( i nie tylko M) o niebo lepsza od 2 .....
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 12:38 pm
Hm ulubione... ciezko powiedziec, zalezy od dnia i humoru. Czasami mam lubie ogladac krwawą jatke w stylu "House of 1000 corpses" (swoją drogą świetny film, szczerze polecam) czasami wole oglądać coś lekko psychodelicznego i zmuszającego (nie każdego) do myślenia jak np. Silent Hill (imo doskonały klimat filmu i duże możliwości interpretacji). Japońskie Ringi i Klątwy nie wiedzieć czemu mnie śmieszą, generalnie dawno nie oglądałem filmu na którym bym się bał.
szczerze ogladalem malo horrorow ale cztery moje ulubione to:
dom woskowych cial
sin city:miasto grzechu (chociaz to bardziej thriller)
the ring
swit zywych trupow
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum