The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bajki, disneya, dziecinstwa, klasyczne, np., ulubione, wasze

Wasze ulubione klasyczne bajki (np. DISNEYA) z dzieciństwa
Autor Wiadomość
Johnny B.  
Rada Kamieniarzy
JESTEM KOBIET- :)

Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 11:30 pm   Wasze ulubione klasyczne bajki (np. DISNEYA) z dzieciństwa

Każdy kiedyś z zapartym tchem oglądał bajki disneya czy innych geniuszy kreskówkowych.
czy mieliście ( lub wciąż macie swoje) ulubione? a może macie własne dzieci i wspólnie oglądając, odkrywacie je na nowo.

Ja pomimo sędziwego wieku ( 20 ;p) uwielbiam te stare dobre bajki disneya i z chęcią do nich wracam... Wtedy się wyciszam, uspokajam, relaksuje....

a wy?
Ostatnio zmieniony przez Johnny B. Czw Maj 20, 2010 4:46 pm, w całości zmieniany 2 razy  

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 11:28 am   

Ja na wzór Piotrusia Pana nie chcę dorosnąć, ale mi się nie udaje :( .
Chodzi o to, że kiedyś uwielbiałem Muminki. Napisałem gdzieś nawet na forum, że zgrywałem każdy odcinek po kolei. I wiecie, co z nimi zrobiłem? Obejrzałem jeden z przymusu i wszystkie skasowałem. Już mnie to w ogóle nie interesuje. Tak samo anime Dragon Ball. O ja jak to się w podstawówce oglądało. Teraz jak słucham ryczenie tych pajaców i terminy takie jak milion jednostek siły to mam na twarzy uśmiech politowania.

Wszystkie odcinki Wilka i Zająca trzymam na dysku już jakieś 3 lata. Ściągnąłem, gdy jeszcze Kazaa działała. I co? I nic leżą sobie.

Tak, więc choćbym nie wiem jak się zmuszał i nastawiał to nie chce mi się ich obejrzeć.

Ale wciąż mam w szufladzie chyba z 7 kaset Video oryginalnych z kreskówkami. Kiedyś na Boże Narodzenie i urodziny mama mi kupowała jedną kasetę. W mojej kolekcji mam Toy Story, Toy Story 2, Goofy na Wakacjach, Król Lew 2:Czas Simby(Crap), 101 Dalmatynczyków, Kosmiczny Mecz i Flabber.
I od czasu do czasu włączę sobie Toy Story 1 i 2, Kosmiczny Mecz oraz Goofiego. Ku memu zdziwieniu na to mam ochotę.

Blair
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 11:35 am   

Pierwszym urządzeniem jakie nauczyłam się obsługiwać był odtwarzacz kaset video więc bajek naoglądałam się mnóstwo :mrgreen:
Najlepiej wspominam bajki Disneya oraz dobranocki np. Muminki, Smurfy. Dziwię się jak dzieci mogą oglądać obecnie puszczane dobranocki w stylu. Andy Pandy czy jak tam sie to pisze... Chociaż w sumie nie mają wyboru.
Natomiast nigdy nie lubiłam bajek, w których nie używano słów.

Drags
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 1:09 pm   

Bajki Disneya byly, sa i beda the best :D nie ma to jak posmiac sie z kaczora donalda albo goofy'iego :D bajki te sa pelne humoru i zawsze czlowieka potrafia rosmieszyc :D wogole za dziecka nalezalem do fun clubu kaczora donalda i takie tam :P nie zapomne szczeniackich lat spedzonych w kinie m.in. na Krolu Lwie, 101 dalmatynczykach i wielu wielu innych :)

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 2:15 pm   

moje ulubione:

Aladyn
Pikna i bestyja
księga dżungli
the american tail
Feivel goes west ( am. tail 2)
The great mouse detective
Hook (uwielbiam!!!!)

Ja chyba dalej jestem wewnątrz dzieckiem bo wciąż je oglądam, ,wciąz uwielbiam i mi się nie nudzą. Chociaż muminki wydają mi się teraz dziecinne...

March14
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 5:40 pm   

Co do bajek to nie tylko ubóstwiam Disney'a ale godne poszanowania są też bajki William'a Hanny i Joseph'a Barbery. Niezapomniani Flinstonowie, Jetsonowie, mój ukochany Miś Yogi, Kocia Ferajna...dużo tu wymieniac aby poznac wiecej bajek obu panow trzeba wpisac ich nazwiska w wyszukiwarkę na stronie www.filmweb.pl szkoda ze malo kiedy je puszczaja na CN bo na prawde sa o niebo lepsze niz pelne przemocy lecace juz osiem lat na CN ,,Atomówki'' :x

Vidiu  
Profesor

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 8:06 pm   

Zdecydowanie najlepsza bajka to Muminki. Mogłem je oglądać godzinami. Pare miesięcy temu postanowiłem obejrzeć wszystkie odcinki jeszcze raz. Jak narazie udało mi sie ,,użebrać`` tylko 5 :( Jeśli ktoś wie skąd moge je wziąć to niech pisze.

Bardzo fajne są też:
Smurfy
Kubuś Puchatek
Jetsonowie
Tom&Jerry
Pszczółka Maja :D
Fraglesy
Franklin

No i była jeszcze ulica Sezamkowa ale nie wiem czy to można do bajek zaliczyć.

A Goofy mnie denerwuje, o. :)

Johnny B.  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Czw Wrz 07, 2006 10:36 pm   

zakładając ten temat miałam na mysli pełnometrażowe bajki a nie dobranocki ale dobrze wiedzieć, że o 19 juz byliście w domkach pod pierzyną oglądając wieczorynki :)

srj
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 08, 2006 4:24 pm   

bedac malą asią uwielbialam (i zawsze uwielbiac bede) :
teenage mutant ninja turtles,animki!,yattaman i inne anime z poloni 1,kucyki pony
kochalam ale juz mi sie znudzili:
jetsonowie(kreskowki hanna barbera),kreskowki warner brosa(kroliki bugsy itd;))
(nie wiem jak sie pisze nazwy tych wytworni wiec pardon jak zrobilam jakis blad)

Else
[Usunięty]

Wysłany: Pią Paź 20, 2006 11:20 am   

A ja uwielbiałam Flinstonów i Jetsonów i misia Yogi :) a jeśli chodzi o bajki, które czytała mi mama to najbardziej lubiłam Pchłę Szachrajkę :)

Ma1eusz  
Lisa

Wysłany: Pią Paź 20, 2006 3:13 pm   

Ja zawsze lubiłem, lubię i sądzę że będę lubić Dragon Ball. Jakoś mi się to nie nudzi. Obejrzałem już 3 razy wszystkie części ponieważ posiadam wszystkie odcinki(Dragon Ball,DBZ,DBGT oraz wersje nieemitowane w telewizji)i jedyne co mnie boli to to że ściągneli go z anteny(normalnie bym nie ściągał wszystkich odcinków gdyby dalej leciało w TV. (miesiąc mialem kompa włączonego)

tomek007  
Lisa

Wysłany: Pią Paź 20, 2006 7:31 pm   

Mateusz69 napisał/a:
Obejrzałem już 3 razy wszystkie części ponieważ posiadam wszystkie odcinki
LOL, ty to musisz być jednak maniakiem.. rozumiem raz, no i może jakieś ulubione odcinki więcej razy. Ale całą serie 3 krotnie? Nie no spoko... Nie rozstrzygam czy to słuszne czy niesłuszne, ale w każdym razie wydaję mi się, że to jest dobre głównie dla młodszych widzów, z uwagi na teksty, tak jak pisał tomeczek:
Cytat:
Teraz jak słucham ryczenie tych pajaców i terminy takie jak milion jednostek siły to mam na twarzy uśmiech politowania.
Z tym to się zgadzam... Ale jak to się mówi: "O gustach się nie dyskutuje" :wink:

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pią Paź 20, 2006 7:45 pm   

Sam wszystkie odcinki obejrzałem z 3 razy ale w TV.

Ma1eusz  
Lisa

Wysłany: Pią Paź 20, 2006 8:36 pm   

w TV to obejrzałem raz całą serię i nie ukrywam że Dragon Ball był chyba jedynym anime który aż tak mnie wciągnął, lecz gdy już obejrzałem wszystkie odcinki, i chyba znam anime na pamięć, to na 1 miejscu jest The Simpsons i Prison Break(wiem że mówimy tu o bajakch ale Prison Break również jest świetne więc polecam obejrzenie tego serialu każdemu już niedługo wyjdzie 8 odcinek 2 serii). Chciałem jeszcze dodać że jak oglądałem DB to nie że skończyłem jeden odcinek i odrazu włączałem drugi tylko jak miałem czas czyli sądzę że śr. na tydzień obejrzałem 15 odcinków i naprawde bez przesady lubie DB ale maniakiem nie jestem i oglądać skończyłem 1-2 lata temu. Teraz płyty leżą na półce i się kurzą.
Ostatnio zmieniony przez Ma1eusz Sob Paź 21, 2006 7:48 pm, w całości zmieniany 1 raz  

tomeczek  
Rada Kamieniarzy

Wysłany: Pią Paź 20, 2006 10:02 pm   

Mateusz69 napisał/a:
Dragon Ball był chyba jedyną bajką

Ekhm, może się czepiam ale jako wielki fan Dragon Balla powinieneś wiedzieć, że to nie bajka tylko Anime. Sorry za offtop ale nie lubię gdy ktoś robi taki błąd rzeczowy.

Odpowiedz do tematu