The Simpsons odcinki

Simpsons napisy najnowszy sezon

Odcinki simpsonów

Simpsonowie

Simsonowie sezon nowe odcinki napisy

Simpsons

Simpsons sezon

Simpsonowie sezon

Simpsons pobierz napisy

FAQ the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Szukaj the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Uzytkownicy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Grupy the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Rejestracja, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce Wyloguj, the simpsons portal najwieksza strona o simpsonach w polsce

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: wikipedia

Wikipedia
Autor Wiadomość
Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 6:37 pm   

The_Doctor napisał/a:
Wikipedia wikipedią, jest dość kapryśna i nie da się na niej opisać wszystkiego, bo może się zdarzyć, że admini uznają szczegóły, drugoplanowych bohaterów czy opisy odcinków za nieencyklopedyczne. Ostatnio na angielskiej wikipedii "poleciał" do kosza artykuł ze wszystkimi tekstami Barta na tablicy (a South Park np. stracił listę wszystkich śmierci Kenny'ego). :sciana:

No oprócz tego pamiętam też że na polskiej wikipedii jakiś czas temu poszła jeszcze lista wszystkich zawodów Homera. :( Nawet nie zdążyłem jej wogóle zobaczyć. :(
A i pamiętam też że raz jak sam zrobiłem obszerny opis odcinka jakiegoś serialu(ale nie Simpsonów) wraz z obszernymi pozostałymi danymi w tabeli obok, to też mi go po jakimś czasie chyba usunęli, bo uznali, że niepotrzebne takie długie i szczegółowe opisy i jeszcze osobne dla nich artykuły.

Co do tej Simpsons-Wiki to jestem za. :) To bardzo dobry pomysł, lecz ja raczej nie będę się nią zajmował, bo mi czas na to nie pozwala. :(
Przy okazji słyszałem też o innych tego typu encyklopediach, już ponoć kilka innych seriali takie swoje ma, np. 'Naruto'("Narutopedia" :mrgreen: ).

The_Doctor  
Maggie

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 6:44 pm   

Jeszcze jedna zaleta - do tej simpsonopedii, czy jakkolwiek to nazwiemy, można będzie np. dawać obrazki bohaterów, czego nie można robić na polskiej wikipedii...
Tak więc, kto składa wniosek? ;) [Ja niezbyt mogę, bo jedną już mam, ale mogę poprzeć]

Mike El  
Profesor

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 6:55 pm   

Sam myślałem nad czymś takim (nawet się zarejestrowałem na Wikii), ale stwierdziłem, że nie starczy mi zapału do pracy. Miała nosić w zamyśle nazwę "simpsonowie.wikia.com"

Ares  
Administrator Techniczny

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 7:02 pm   

Ja jak najbardziej mogę się przyłączyć do pomocy w tworzeniu Simpsopedii. Czy ktoś ja założył czy dopiero jest w planie ?

The_Doctor  
Maggie

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 7:12 pm   

Mike El napisał/a:
Miała nosić w zamyśle nazwę "simpsonowie.wikia.com"

Skoro już jest angielska simspsons.wikia.com, to najlepiej jeżeli polski adres będzie brzmiał pl.simpsons.wikia.com - możliwe wtedy będzie dodawanie linków interwiki między wersjami językowymi. Nie róbcie takiego błędu jaki ja popełniłem zakładając pl.alien.wikia.com zamiast pl.avp.wikia.com !

Wprawdzie obiecuję sobie, żeby zapytać się w Central Wikii, czy można zmienić url, ale zawsze zapominam (inna rzecz, że na założonej przeze mnie wiki taka bryndza jest, że wstyd ją ludziom pokazywać ;) )...

ares napisał/a:
Ja jak najbardziej mogę się przyłączyć do pomocy w tworzeniu Simpsopedii. Czy ktoś ja założył czy dopiero jest w planie ?

Simpsopedia za bardzo kojarzy mi się z simsopedią (od Simsów) :D :D :D

A jak zrobić? Strona wcześniej opisałem.
Przy okazji - ten kto składa wniosek zostaje z automatu (o ile oczywiście wniosek przejdzie) pierwszym adminem, więc pomyślcie czy będziecie mieli na to czas - think twice, type wise.

Ares  
Administrator Techniczny

Wysłany: Sob Lis 01, 2008 10:31 pm   

The_Doctor napisał/a:
Simpsopedia za bardzo kojarzy mi się z simsopedią (od Simsów) :D :D :D

To raczej powinno to wyglądac simsopedia, a simpsopedia kojarzy się jak najbardziej z Simpsonami. Wystarczy i tak jeden admin bo z tego co wiem wikipedia opiera się tak, że osoba trzecia dodaje tekst a admini go zatwierdzają. Więc admin ma za zadanie jedynie zatwierdzać materiały. żadna wielka sztuka tylko czy chętni się znajdą :D

The_Doctor  
Maggie

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 1:48 pm   

ares napisał/a:
Wystarczy i tak jeden admin bo z tego co wiem wikipedia opiera się tak, że osoba trzecia dodaje tekst a admini go zatwierdzają. Więc admin ma za zadanie jedynie zatwierdzać materiały.

No, na admina spadają jeszcze takie obowiązki jak blokowanie adresów IP trolli, czy np. zrobienie fajnej skórki strony (chyba, że wystarczy nam domyślny styl), zabezpieczanie stron itp.

ArtAnonim  
Profesor

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 4:08 pm   

Shaggy napisał/a:
No oprócz tego pamiętam też że na polskiej wikipedii jakiś czas temu poszła jeszcze lista wszystkich zawodów Homera. :( Nawet nie zdążyłem jej wogóle zobaczyć. :(

Było to też na angielskiej: jak wejdziesz w link (np. w temacie "Wszystkie zawody Homera") to cię przekierowuje na główną stronę o Homerze.

Image Hosted by ImageShack.us

http://artanonim.deviantart.com/

Shaggy  
Sponsor

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 5:00 pm   

A nie sorry, coś mi się z tą polską wikipedią pokiełbasiło. Tam nigdy czegoś takiego nie widziałem.
Pisząc poprzedniego posta miałem na myśli angielską wikipedię, no a przez pomyłkę napisałem o polskiej.

Ares  
Administrator Techniczny

Wysłany: Nie Lis 02, 2008 5:12 pm   

A wie ktoś może czy w CMSie Wikipedii jest takie coś jak moderatorzy :D ? Bo prawdopodobnie dziś zainstaluje ją na swoim serwerze pod kątem Simpsonów :)

Mike El  
Profesor

Wysłany: Czw Sty 22, 2009 4:49 pm   

Jeśli ktoś chce się mądrze wypowiedzieć w obronie istnienia artykułu "Lista odcinków serialu Simpsonowie" (albo popiera jego usunięcie) niech zajrzy tu: http://pl.wikipedia.org/w...alu_Simpsonowie

Odpowiedz do tematu