Witajcie,
Jak widać nasze forum ma mnóstwo użytkowników. To miło, ale jak głębiej się temu przyjrzeć to około 90% z nich nie napisało ani jednego posta. Zastanawiające... Ale nie trzeba było szukać powodu tej wielkiej liczby rejestracji. Linki do Torrentów, ED2K czy innych źródeł odcinków. Dlatego po dłuższej naradzie postanowiliśmy wprowadzić poważne zmiany...
Przede wszystkim za jakiś czas już nie będziecie mieli takiego łatwego dostępu do źródeł odcinków. Będziecie musieli sobie na to zasłużyć. A jak to zrobić? Proste. Liczy się bezinteresowne udzielanie się na forum: udział w dyskusjach, ankietach, pomaganie przy prowadzeniu forum.
Dokładniej rzecz biorąc to powoli wprowadzamy (w pocie czoła Dabka) system punktów, bądź pochwał - jeszcze nie jest do końca pewne co będzie. Użytkownicy z odpowiednią liczbą punktów, bądź pochwał będą mieli dostęp do linków. Wszelkie tematy z linkami poza zastrzeżonymi działami będą bezlitośnie likwidowane. To samo się tyczy tematów z prośbami o udostępnienie odcinków. A ostrzeżenia będą się sypać...
Dodatkowo za jakiś czas możecie doświadczyć miłej niespodzianki. I ona też się wiąże z owymi zmianami. Ale jako że przysiągłem na własną głowę że nie pisnę ani słówka, to nic ode mnie nie usłyszycie. Ale prawdopodobnie z czasem się dowiecie.
Mam nadzieję że to Was zachęci do normalnych dyskusji.
Pozdrowienia
El Bozo
Nie panikowac to jest tylko informacja dotyczaca nadchodzacych zmian na chwile obecna wszystko jest po staremu.
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 10:47 pm
Aktualne reguły gry (mogą się jeszcze zmienić):
Liczba punktów każdego użytkownika jest umieszczona po lewej stronie każdego posta ("points").
Punkty są przyznawane następująco: 2 za rozpoczęcie tematu, 1 za napisanie posta w istniejącym już temacie.
Przy każdym użytkowniku (po lewej stronie posta) jest przycisk "Dotacja". Umożliwia on oddanie użytkownikowi określoną ilość swoich punktów.
ps. Te reguły wkrótce znajdą się w FAQ.
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 10:58 pm
szp szefie czy jak tam
jak widac na forum nie udzielam sie ani troszke
dlaczego?
po 1) imo bezsensem jest pisanie pod kazdym opisanym przez kogos odcinkiem:
"fajny daje 8" "z dupy daje 3". mam ciekawsze zajecia...
po 2) bezsensem jest analizowanie kazdego nowego odcinka:
+ za to ze hmr w 44sekundzie pusil baka
- za to ze w 144 nie puscil
po prostu jest to jak dla mnie zajecie ktore wyjatkowo mnie nie jara, wiec apeluje o to ze jako zasluzony od jakiego czasu "pasywny bywalec" tej str powinienem miec rowniez dostep do linkow itp. jesli nie to trudno jakos sobie poradze... sam na mininove i isohunta tez wejsc umiem....
aha i jeszcze ps. jakby tematy byly naprawde do dyskusji ( nie wiem, typu 25 najlepszych/gorszych epizodow i dlaczego a potem podsumowanie) to mysle ze bym sie z checia udzielal. ale ok juz nie krytykuje tylko przypominam ze droga do tego zeby ktos cos pisal nie jest straszenie ale moze warto ludzi czym zainteresowac. strasza to kaczynscy...
strzala i zastanowcie sie nad tym bo taki ban na linki to moim zdaniem pomysl godny ritarda
pozdrawiam
guma
Wlasnie o to chodzi. Posty i ankiety moze robic kazdy. Dlaczego jeszcze nie zalozyles takiego tematu? Co stanowi problem? Nie jestem jasnowidzem i reszta zapewne tez w myslach nie czyta dlatego jak macie jakies ciekawe pomysly to piszcie.
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 11:06 pm
Szkoda, ze wprowadzacie takie ograniczenia. Osobiscie wychodze z załozenia, ze nalezy odzywac jak sie ma cos do powiedzenia, a nie po to by mowic cokolwiek. Kolejnym powodem dla ktorego ja osobiscie nie udzielam sie na forum jest totalny brak czasu- szkola, praca itp. przez co nie mam czasu nawet ogladac na biezaco najnowszych odcinkow The Simpsons a nie mowiac jeszcze o czytaniu postow i udzialaniu sie na forum. Osobiscie uwazam, ze zmuszanie ludzi by pisali dla samego pisania jest bez sensu- ale widac wy macie inne zdanie.
Swoja droga stworzyliscie swietna strone i robicie kawal dobrej roboty, ale nie stawiajcie ludziom ograniczen nawet w ich zyciu rozrywkowym ktorego i tak juz jest coraz mnie
pozdro dla calej ekipy!!
El Bozo [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 11:07 pm
mguminski napisał/a:
jak widac na forum nie udzielam sie ani troszke
dlaczego?
po 1) imo bezsensem jest pisanie pod kazdym opisanym przez kogos odcinkiem:
"fajny daje 8" "z dupy daje 3". mam ciekawsze zajecia...
po 2) bezsensem jest analizowanie kazdego nowego odcinka:
+ za to ze hmr w 44sekundzie pusil baka
- za to ze w 144 nie puscil
Przecierz nie musisz się tylko udzielać na forach o odcinkach... Przejrzyj a znajdziesz coś innego.
mguminski napisał/a:
po prostu jest to jak dla mnie zajecie ktore wyjatkowo mnie nie jara, wiec apeluje o to ze jako zasluzony od jakiego czasu "pasywny bywalec" tej str powinienem miec rowniez dostep do linkow itp. jesli nie to trudno jakos sobie poradze... sam na mininove i isohunta tez wejsc umiem....
Ale w sumie co nam po pasywnym bywalcu? Pasywny Bywalec bynajmniej nie bierze udziału w tworzeniu forum (tworzenie - czyli branie udział w dyskusjach). A tym bardziej Pasywny Bywalec nie robi nic by sobie zasłużyć na dostęp do linków. No ale skoro umiesz obsługiwać wyszukiwarki torrentów to no problemo - nie potrzebujesz linków.
mguminski napisał/a:
jakby tematy byly naprawde do dyskusji ( nie wiem, typu 25 najlepszych/gorszych epizodow i dlaczego a potem podsumowanie) to mysle ze bym sie z checia udzielal.
Nikt Cię nie broni przed założeniem ciekawego tematu...
mguminski napisał/a:
ale ok juz nie krytykuje tylko przypominam ze droga do tego zeby ktos cos pisal nie jest straszenie ale moze warto ludzi czym zainteresowac.
Hmm... Masz troszke racji, ale wiesz, często ludzie olewają se takie zachęcanie i dalej robia swoje. Po prostu zdecydowałem że odrobina stanowczości nikomu nie zaszkodzi, a droga do dostępu nie jest wcale taka strasznie trudna, nie? Ale zawsze możecie korzystać z mininovy itp. Wybór jest wasz.
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 11:24 pm
aregard napisał/a:
Osobiscie uwazam, ze zmuszanie ludzi by pisali dla samego pisania jest bez sensu- ale widac wy macie inne zdanie.
Nikt nikogo nie zmusza, po prostu chcemy, aby forum było przede wszystkim tym czym powinno być. Z definicji forum to miejsce wymiany poglądów.
Poza tym ukrycie (bądź nawet likwidacja) linków do odcinków tak czy siak byłoby nieuniknione. Zauważcie, że na innych dużych forach (czy to o Simpsonach, czy innych serialach) nie znajdziecie takich linków. Jak myślicie, dlaczego?
Wysłany: Nie Kwi 02, 2006 11:50 pm
Cytat:
Z definicji forum to miejsce wymiany poglądów.
Jak ktos ma cos madrego do pisania to niech pisze. Ja osobiscie nie mam pogladow na temat Simpsonow, poprostu uwielbiam ten serial, uwielbiam go ogladac, smiac sie przy nim i o czym tu gadac ? To dla mnie za intymna sprawa zeby sie tym dzielic
Z waszej strony czerpie najswiezsze informacje, czasem linki - bo tak wygodniej, ale nie mam za duzo do powiedzenia wiec nie pisze i nie sadze zebym zaczal nawet jak wprowadzicie jakies represje bo ja juz pisalem powodem mojej biernosci jest brak czasu.
ps. my tu gadu gadu a juz mam punkty za aktywnosc leca hehe jednak czasem znajdzie sie temat do konwersacji
Ile razy jeszcze trzeba cos napisac zeby miec dostep do "zakazanego " ??
Od dzisiaj przy każdym wejściu na stronę (średnio trzy razy w tygodniu) będę zaczynał nowy wątek. Obiecuję też komentować każdą dyskusję na forum. Błagam tylko nie wyrzucajcie mnie !!!!!!!!!!!
Tak naprawdę uważam że tworzycie coś wyjątkowego i próbujecie teraz to popsuć. Podziwiam waszą pracę i zapał ale próby wymuszenia aktywności na forum i zaangażowania w tworzenie portalu skończą się tylko tym, że osoby które jeszcze nie odkryły jak genialnym serialem są Simpsonowie będą miały jeszcze miejsze szansę aby się o tym przekonać.
Dotychczasowi fani Homera i innych, którzy nie lubią się udzielać dadzą sobie radę (chwała Wam za to jak bardzo ułatwialiście im dotąd życie) ale ci nie do końca przekonani .......
Przemyślcie jeszcze raz sprawę.
Pozdrawiam
Wojtek
KrzaQ [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 1:43 am
pierwszy raz widze zeby na jakims forum zachecali do spamu. w ten sposob zmniejszycie tylko ilosc odwiedzin, watpie zeby ktos sie fatygowal gdy moze sciagnac nowy odcinek poprzez edonkey czy torrenta bez waszej łaski.
jakubulus [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 6:37 am
czy to nie jest fair, zeby dawac ograniczenia ludziom, ktorzy niedawno wstapili do kulbu. chlopaki napiszcie chociaz od ilu punktow bedzie mozna sciagac (jakos nie moge sie doczytac, albo nie jest napisane, lub ewentualnie z rana jestem slepy) trzymajcie sie.
mguminski [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 03, 2006 6:49 am
kurde panie orzewski, dokladnie to samo chcialem napisac
w nagrode dostaje pan wszystkie moje 5 pkt w dotacji :]
a do tych wczesniejszych- goscie nie lapcie mnie za slowka analizujac cala moja wiad. plot mial byc taki ze dla mnie forum jest nieciekawe i na nieciekawe rzeczy z reguly czasu nie poswiecam. a jak chcesz jeden z drugim zeby bylo ciekawiej to zrob cos w ta str a nie strasz mnie ze mam ciekawe tematy zakladac bo inaczej to nie bede mogl linkow ogladac(co moim zdaniem bylo spoko, nie musialem szukac, wystarczylo wejc w my fejvryts). to tobie jako moderatorowi powinno zalezec na tym najbardziej zeby to forum cos znaczylo.
aha i na koniec.
musze zwrocic honor i przeprosic (czego piiip nielubie robic) ale po doglebnym przegladnieciu tych wszstkich tematow po mojej wczorajszej wiad. stwierdzam ze kilka(mało naprawde, ale są) ma sens i zaraz chetnie sie tam dopisze. i sa to tematy pana ElBonga. wiec nie jest tak do konca tragicznie.zwracam szacun. tak czy inaczej juz powiedzialem ze w przypadku jak chcecie mnie straszyc to lepiej od razu mnie usuncie bo sram na takie nabijanie sobie postow zeby tylko miec 8 gwiazdek i 6 siusiakow.
nara ->
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum